Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Dilis vagyok a hormonoktól....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dilis vagyok a hormonoktól. Van rá megoldás egy nagy pofonon kívül?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok.

Az utóbbi időben havonta (néha csak kéthavonta) sértődékeny, ingerült, depressziós, magamba forduló, néha még goromba is vagyok pár napig, mikor készül megjönni.

Nagyon bosszant, mert soha semmilyen ezirányú panaszom nem volt, és szegény páromat meg sajnálom, mert türelemmel, sőt megértéssel visel minden vihart. A helyében már felpofoztam volna magamat.

Szeretnék tenni ellene, próbálok is, néha sikerül is. De általában eszembe se jut, hogy a súlyosnak tűnő problémák, amiken kiakadok, talán nem is olyan súlyosak?...

Aztán jól kisírom magam, másnap megint normális vagyok, és szégyellem magam aktívan.

Mindig utáltam az olyan nőket, akik ilyesmire hivatkozva bunkók/gorombák/hisztisek, és úgy gondoltam, csak a hallgatóságnak cirkuszolnak. Nyilván én is ezt teszem, mert ha nem figyelne rám a kutya se, asszem hamar leszoknék a nyivákolásról. De ez nem tudatos, és egyre kevésbé tudom kontrollálni, pedig szívből utálom.

Néha iszom citromfűteát, attól picit jobb, de szerintem csak placebo.

Van ilyen valakinél, vagy a feleségénél? Hogy tudjátok kezelni akár a magatok, akár az "asszony" ilyen "rohamait"? Hogy lehet elmulasztani? Anyukám szerint menjek el három műszakba téglát rakodni, akkor legalább tudnám, mi bajom... talán neki van igaza.

2013. jún. 25. 15:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
mielőtt megjönne előtte egy héttel minimum kezdj el magnéziumot szedni. kolléganőm volt ilyen, és most is észrevesszük, ha elfelejti beszedni az 'adagját' :)
2013. szept. 26. 10:52
 12/18 anonim ***** válasza:
Úristen pont ilyen voltam :) Mindenen bogtem,minden bajom volt.Párom eleinte állandóan kerdezgette mi bajom?Hogy tud segíteni?Erre még jobban sírtam es csak gondolkodtam hogy tényleg mi a bajom.Most 3honapos terhes vagyok nincs semmi bajom de mikor jön a menzesz napja akkor kicsit erzekennye válok.Párom szerint ilyenkor atszoktam változni hisztis zombivá :)
2013. szept. 26. 11:13
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Tisztelem a hozzáállásodat, de tudnod kell, hogy ez a hiszti nem a környezetnek szól. A szervezeted kémiai egyensúlya borul fel ilyenkor, akkor is legalább sírdogálnál, ha egyedül lennél. A fogamzásgátló tabletta tényleg hajlamosít rá sajnos.

Nagyon FONTOS, amit most írok. Valaki ajánlotta az orbáncfüvet, ami tényleg jó idegerősítő, de fogamzásgátló mellett TILOS szedni, mert könnyen teherbe eshetsz.

Amit tehetsz:

- A magne B6 femina tényleg jó

- Zsírbevitel csökkentése

- Finomított szénhidrátok, cukrok csökkentése

- Sófogyasztás minimalizálása

- Koffein elhagyása

A magnézium, a cink, a kálium és a vas segítenek rendbe tenni a dolgokat, úgyhogy a helyedben beszereznék valami multivitamint.

Sok szerencsét!

2013. szept. 26. 11:31
 14/18 anonim ***** válasza:
Én csak érzékenyebb vagyok azokon a napokon. Párom megérti, nem vészes, megtanított szabályozni a dolgokat! :)
2013. szept. 27. 15:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én nagyon meg tudlak érteni,bár szerintem más jellegű a problémám,mégis hasonló. Én írtam itt a 4. választ:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet__..

Szóval a hormonokhoz nem hinném,hogy köze van,bár nem vagyok orvos,így elképzelhető (?),nem értek hozzá.De ugyanúgy idegesít és sajnos napi problémát okoz a saját viselkedésem.

Egy időben citromfű-levendula keveréket ittam,ez egy elég light-os nyugtató,de még ettől is belassultam picit,bár az tény,hogy nem idegeskedtem.:) Meg orbáncfüvet is szedtem egy időben homeopátiás golyóként az jó volt,csak drágállom,meg ugye írják,hogy fog.gátló mellett nem is szedheted.Mindegy,remélem sikerül erre megoldást találnunk.Ja!Nekem is lett menstruáció környékén egy új szokásom! Sokkal jobban kívánom a testiséget. Ez nem lenne probléma,ha nem lenne túlzott.Szó szerint szenvedek,ha a Párom nincs itthon. Hát ez van,nem egyszerű Nőnek lenni!:)

2013. szept. 27. 15:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Utolsó: Lehet köze hozzá a hormonoknak. Például a depresszióra is jellemző a mellékvesék nem rendeltetésszerű működése, így jellemzőbb a reggeli emelkedett kortizolszint, mert a depressziós ember szervezete éjszaka kortizolt termel. Ez egy stresszhormon, ami ebben a helyzetben nyomott hangulatot eredményez. Ezért kelnek ki a depressziósok nagyon nehezen az ágyból, és kezdik nehezen a napot.

Nem tudom, hogy neked mi a gondod, csak ezt érdekesnek tartottam.

2013. szept. 28. 19:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a hirtelen hideg is rátesz egy lapáttal...
2013. okt. 4. 14:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves 16-os! Köszönöm a válaszod! Lehet ebben valami.... Hogy megtudjuk,valós-e az elméleted,van valami,amit kipróbálhatnék? Éjszakai kortizol termelődés ellen? Köszönöm!
2013. okt. 6. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!