Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi lenne a jó megoldás?

Mi lenne a jó megoldás?

Figyelt kérdés
Elég összetett a probléma,de megpróbálom összefoglalni.A férjem családjának évek óta hatalmas adósságai vannak.Rengeteg hitel van a nevükön,beleértve már a férjemet is.Ezeket a hiteleket még jóval azelőtt vették fel,hogy én a családba kerültem volna.A férjemnek,mikor megismerkedtünk jól fizető állása volt,de sajnos az már nincs meg,és az elmúlt egy évben 3 és fél hónap volt amikor dolgozni tudott,mert sajnos a cégnek nem volt rá pénze,hogy tovább alkalmazza.Amíg a munkája megvolt,egy nagyobb összeget utalt mindig a családnak,addig nem is volt semmi gond.Miután megszűnt a jól fizető állása,három hónapig nem volt munkája,és az egyik hitelt ami nem az ő nevén volt,de az ő dolga lett volna fizetni,nem tudta,és én sem tudtam neki annyi pénzt adni,hogy rendezni tudja maradéktalanul.Ezért a családjához fordult segítségül,végül is az anyja nevén van az a hitel,csak így volt megállapodva,hogy azt ő állja,mert a hitelre vett dolgot,inkább csak ő használja.A család nem túl kedvesen,de segített.Sajnos nem vagyunk most jó helyzetben,egyfolytában rágják a fülünket a tartozás miatt,és nem értik meg,hogy egy fizetésből nem tudjuk a hiteleket,meg a számlákat,a kaját és még őket is kifizetni.Ráadásul ezeket most mind én fizetem.Már minden tartalékom ráment,és hitelt is kellett felvennem miatta.Közalkalmazottként dolgozom,csak minimálbért kapok.pedig előtte nem voltak anyagi gondjaim.Megéltem a pénzemből.Van egy hitel,amit a férjem vett fel anno az egyik családtagjának,mert ő már nem kapott volna,azt is fizetem havonta,és úgy volt,hogy a férjem szüleinek adja ezt a pénzt,és abból fizetnek bizonyos dolgokat ami elvileg a mi dolgunk lenn.Ez majdnem 40 ezer forint,de amit ebből kellene fizetni az kb 15 ezer lenne.Szóval mi úgy gondoljuk,hogy ezzel a tartozásunk is havonta törlesztve lenne,de ez a rokon már jó ideje nem fizet semmit,mert nincs rá pénze.És a szülők,még azt akarják,hogy azt a 15 ezer forint értékű dolgot is mi fizessük,mert mind mondják,mi használjuk a mi dolgunk.Nem elég,hogy a havi 40 elmegy a kölcsönre.A férjemnek van egy testvére is,ő is dolgozik,de amennyire én tudom ezekből a kölcsönökből neki semmit sem kell állnia,nem segít ezeknek a kifizetésében,csak az észt osztja nekünk,és el akar minket üldözni,pedig nem is járunk a nyakukra,alig látjuk őket.A tartozásnál meg fel sem merem hozni,hogy az a havi 25 amit évek óta fizetünk,már bőven fedezi a tartozást,mert leharapnák a fejünket.Nagyon rossz lett a családi viszony,amíg a férjem adta a pénzt,ő volt a szent a sérthetetlen,most,hogy nem tud segíteni,minden rossznak elmondják,és azt mondják ő teszi tönkre a családot.Elég erős a férjem,de látom,hogy rosszul esik neki.Az anyja már nem is örül neki ha látja,pedig nem rég még ő volt a kis kedvenc.Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek.Tudom,hogy csak akkor nyugodnának meg,ha megadnánk a pénzt,de ez most lehetetlen.Mit tegyek?
2013. jún. 20. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy dologra figyelj: Ha ebből az egészből "ki fogsz szállni", hitel a neveden ne legyen! Ezen felül pedig ezt az egészet Neked kell a pároddal megbeszélni, és Neki a szüleivel. De én nem fizetnék olyan hitelt,amihez semmi közöm, mondhat bárki bármit, jó hogy nem már más dirigál, hogy mire költsd a pénzt.
2013. jún. 20. 17:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Számtalanszor próbáltuk megbeszélni.A férjem és én közös nevezőn vagyunk,de a családjával egyszerűen nem lehet szót érteni...
2013. jún. 20. 17:28
 3/6 anonim ***** válasza:
jól értem, hogy a család azért van kiakadva, mert TI nem fizetitek az Ő hitelüket? egyébként az sem mindegy, hogy mi az a bizonyos dolog, amit "inkább csak ő használ".
2013. jún. 20. 17:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Ti nem tudjátok fizetni a tartozásotok. Nekik szükségük lenne a pénzre. Itt nincs más megoldás, mint pénzt szerezni. Az emberi oldal kezelésével természetesen lehet enyhíteni a feszültséget, de csak a megnövekvő bevétel segíthet megoldani.

Innen azonban nem a családi kapcsolatok, hanem az üzlet és pénzügyek a megfelelő topik.

2013. jún. 20. 17:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Az a bizonyos dolog egy autó.Együtt vette a család,hogy legyen egy családi autó.De nálunk van,mert ők nagyon keveset használják,a férjemnek meg a régi munkája miatt anno ingázni a kellett,így végül nála maradt.Ezzel nincs is semmi gond fizetem,mert nálunk van,használjuk is.De a többi már nem.
2013. jún. 20. 17:52
 6/6 A kérdező kommentje:
4-es:Mint írtam,havi majd nem 40-et fizetünk az egyik rokonnak felvett kölcsönre.Úgy volt megbeszélve,hogy ő fizeti ezt a szülőknek,abból nekik tisztán megmaradna 25.Már 3-4 éve fizetjük ezt a hitelt,szóval a tartozásunkat ezzel mi már elvileg letudtuk,csak az a baj,hogy a rokon mostanában nem fizet,így a család még pluszban rajtunk akar még egyszer ennyit behajtani a 15 ezer kifizetendő és a "tartozás" miatt.De én ezt úgy gondolnám,hogy ha mi kifizettük a havonta kifizetendőt,akkor az már nem a mi sarunk,hanem a rokoné.Neki kellene fizetnie rendesen.De elfordulhat én látom rosszul.Ezért is írtam ki a kérdést,hogy pártatlan válaszokat kapjak.
2013. jún. 20. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!