Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit csinál a férjetek/felesége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csinál a férjetek/feleségetek otthon? Elismeri a háztartási munkát?

Figyelt kérdés
A férjem nagyon laza munkában van, sokmindent nem csinál... sokszor meséli, hogy egész nap játszott bent a gépen, meg hogy ki kellett nyomtatnia 10 papírt és az milyen megterhelő volt, mert éppen nézelődött volna a neten... 8-4 ig van bent. Itthon csak a kertben végzi azokat a dolgokat amihez éppen kedve van, illetve a mosógépet be szokta indítani. Szerinte, mivel én itthon vagyok a két gyerekünkkel (1 és 3 évesek), ráérek és csináljak meg mindent. Nekem ez nagyon megterhelő, de nem érti meg. Miért nem?
2013. jún. 24. 12:41
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Ja, az első kérdésedre a válasz.. Nem, nem volt ilyen. Amíg dolgoztam és nem voltam itthon, addig nem volt ilyen gondunk! És a gyerekvállalás előtt azt gondoltam kiváló apa lesz.. legalábbis a gyerekekkel úgy viselkedett addig.
2013. jún. 24. 13:40
 22/44 anonim ***** válasza:
89%
Akkor üljetek le és beszéljétek át a dolgokat. A férjednek elég sokmindenben változtatnia kell, te pedig ne hagyd elkanászodni!
2013. jún. 24. 13:44
 23/44 anonim ***** válasza:
93%
Akkor pusztán lenéz, mert nem hozol pénzt a házhoz. Vannak ilyen férfiak (húú elég sokan ráadásul). Ezek ilyen semmirekellő, iskolázatlan (vagy iskolázott, de csak papírozott) barom.
2013. jún. 24. 14:02
 24/44 A kérdező kommentje:
Csak ezzel az a baj, hogy amíg dolgoztam kétszer annyit hoztam haza, mint ő... Most gyeden is majdnem annyit kapok, mint ő.
2013. jún. 24. 14:12
 25/44 anonim ***** válasza:

Tudod, általánosan elfogadott, hogy csak az a munka, amit munkahelyen végzel.

Akkor is, ha a munkahelyen egész nap mást sem csinálsz, csak kinyomtatsz egy-két papírt, megcímzel egy-két borítékot és eltrécselsz a kollégákkal. Aki meg otthon csinálja a dolgát, az akkor sem munka, ha kertet kapálsz, állatokat takarítasz, etetsz, főzöl, mosol, takarítasz, gyereket nevelsz, fát vágsz, füvet nyírsz, stb.

Én amíg irodán dolgoztam és otthon nem kellett semmit csinálnom, soha nem voltam fáradt, mikor meg otthon voltam, azért rendesen elfáradtam.

Deeee csak az a munka, amit a munkahelyen végzel. Evidens, nem? Nézd csak meg a hozzászólásokat!

Egyébként szerencsére nálunk az a szokás, hogy ha látjuk, hogy valaki fáradt, valakinek nehéz amit csinál, akkor segítünk egymásnak.

2013. jún. 24. 14:14
 26/44 anonim ***** válasza:

Én is megterhelőnek érzem a házimunkát, mert utálom, ez van. Sosem szerettem tüsténkedni a konyhában, a takarítástól meg a hideg ráz. Utálok mosni, teregetni, hajtogatni, utálom hogy minden ilyesmit nekem kell csinálnom, és utálom, hogy mindegy egyes elszórt zsepiért vagy akármiért nekem kell lehajolnom. Utálom, hogy három ember után kell folyamatosan ganajoznom.

Viszont a férjem értékeli, hogy megcsinálom ezeket a dolgokat. Ő sokat dolgozik, fizikai munkát is végez, ezért csak akkor segít, ha kifejezetten kérem. A célzásokat nem érti meg.

Én is két gyerekkel vagyok itthon, az egyik 3, a kicsi másfél éves. Néha elvannak egyedül, néha nem, de sztem nem azért vagyok itthon gyesen velük, hogy a padlót nyaljam, nyilván a háztartást is meg kell csinálni, de nem a gyerek rovására. Én sosem ültem le velük olvasgatni vagy mondókázni, mert ezeket megtanulják az oviban, de ilyenkor sokat vagyunk az udvaron játszani, minden nap sétálunk, amikor meg alszanak délután, akkor én sem állok neki zörögni.

Egyébként meg a kérdésre válaszolva, azért nem érti meg, mert ő sosem csinálta. Az én férjem pl azóta értékeli, hogy van főtt kaja, mióta megpucolt egy csirkét, és kb egy óráig sz.rakodott vele. Ha nem csinálják, honnan tudnák, hogy mondjuk a felmosás az nem csak felmosás, hanem előtte rendet kell rakni, elpakolni mindent a földről, felsöpörni/porszívózni, és csak utána felmosni?

Ők tényleg csak addig látnak, hogy "azasszony megint lecseszett, mert kicsit sáros lett a csempe"

2013. jún. 24. 14:17
 27/44 anonim ***** válasza:
23%

"Egyedül az ingeket, blúzokat, öltönyöket, kosztümöket kell."

Meg a pólókat, rövidnadrágokat, szoknyákat, farmert, vászonnadrágot, stb. Kivéve persze trehányéknál. :)

2013. jún. 24. 14:17
 28/44 anonim ***** válasza:
19%
Mármint hogy vasalni nem elég csak a kosztümöket, ingeket, blúzokat, ha nem akarunk hétköznapokon úgy kinézni, mint akit a kutya szájából rángattak ki, bár igényteleneknek ez is megfelel.
2013. jún. 24. 14:19
 29/44 anonim ***** válasza:
56%

Tudod, aki normálisan tereget, annak nem kell az egész életét végigvasalnia, kiskosztüm...

Gondolom a kérdező is kosztümben mos fel otthon, nem?

2013. jún. 24. 14:23
 30/44 anonim ***** válasza:
56%
Hát aki a farmert vasalja az eléggé karót nyelt lehet, már bocsánat :D
2013. jún. 24. 14:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!