Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit csinál a férjetek/felesége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csinál a férjetek/feleségetek otthon? Elismeri a háztartási munkát?

Figyelt kérdés
A férjem nagyon laza munkában van, sokmindent nem csinál... sokszor meséli, hogy egész nap játszott bent a gépen, meg hogy ki kellett nyomtatnia 10 papírt és az milyen megterhelő volt, mert éppen nézelődött volna a neten... 8-4 ig van bent. Itthon csak a kertben végzi azokat a dolgokat amihez éppen kedve van, illetve a mosógépet be szokta indítani. Szerinte, mivel én itthon vagyok a két gyerekünkkel (1 és 3 évesek), ráérek és csináljak meg mindent. Nekem ez nagyon megterhelő, de nem érti meg. Miért nem?
2013. jún. 24. 12:41
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
ja a vasalás le is maradt :)
2013. jún. 24. 13:10
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

Lehet én vagyok rosszul összerakva,de napi max másfél óra a házimunka,főzéssel,mosással,mindennel.

Két gyerekkel vagyok itthon épp,2 a nagyobb,5 hónapos a kisebb,állandó figyelmet igényelnek (bár épp most alszanak,ilyenkor nekem is nyugi van),de nem leterhelő főzni valamit (miközben fő bármi,közben elmosogatok,2 tányér között lehet megkavarni),egy két éves meg már bevonható,ügyesen pakolja be a mosógépbe a ruhákat.

Porszivózni,felmosni heti kétszer szoktam,délután amikor párom megérkezett,játszik a kicsikkel.

De ha lebetegszem vagy hétvégére esik bármi házimunka,akkor rossz szó nélkül csinál meg bármit.

2013. jún. 24. 13:13
 13/44 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem mutasd meg a férjek hogy milyen 2 gyerekkel otthon lenni, menj el egy hétvégére valahova, és hagyd otthon a gyerekeket az apukával, add ki az ukázt, mosás, mosogatás, vasalás, főzés, gyerekek ellátása, és nyírja le a füvet.

Garantált a szemlélet változás!

Én így döbbentettem rá a férjem, igaz csak 1 gyerekkel!

2013. jún. 24. 13:13
 14/44 anonim ***** válasza:
61%

Mit vasalsz?

Egyedül az ingeket, blúzokat, öltönyöket, kosztümöket kell. Ha a férjed ebben jár, akkor értem.

2013. jún. 24. 13:14
 15/44 A kérdező kommentje:
Már többször szóltam neki, hogy fürdesse meg a gyerekeket stb. ő neki nincs kedve.. Ha beteg vagyok sem csinál semmit. Hiába mondom, hogy megterhelő.. Próbáltam itthon hagyni a gyerekekkel egy pár órára, de jött az sms- hogy ő neki elege van a gyereksírásból (2 óra után) és menjek haza.. persze nem mentem haza és utána egy hétig nem beszélt velem, meg leugatott. (5 órát voltam távol) Próbáltam, hogy nem csinálok meg dolgokat és majd akkor lesz változás, de ha nem főzök akkor pizzát rendel mondván nem főztem neki és arra nincs pénzünk minden nap.. de őt nem érdekli. Biztosan én rontottam el, hogy ezt megcsináltam eddig, de egyszerűen nem megy a változtatás... Ezért kérdem, hogy hogyan lehetne megértetni vele, hogy ez így nem jó...
2013. jún. 24. 13:19
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt érzem ezekből, hogy köztetek nincs már szeretet, odafigyelés, törődés egymás iránt. Ha a férjed szeretne, akkor igyekezne segíteni, nem besértődni ha pár órára ráhagyod a piciket. Sajnálom nagyon, én bekeményítenék, és a helyedben a férjedre nem főznék, vasalnék, mosnék,semmi. Csak magamra és a gyerekekre.
2013. jún. 24. 13:23
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy.Egy egy barom a férjed.
2013. jún. 24. 13:23
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom úgy nőtt fel hogy mindig azt látta hogy a gyereknevelés,a ház körüli teendők az asszony dolga.De mivel velem össze került,én mondtam neki vagy segít a gyerekbe meg a háztartásban vagy pedig nem fogok semmit csinálni.Szokott segíteni,kivéve a mosogatást.A gyerekkel is többet törődik.
2013. jún. 24. 13:29
 19/44 anonim ***** válasza:
67%

Na jó, akkor elérkeztünk a tipikus kérdéshez...

A férjed a házasságkötéskor és előtte is lusta volt, akit hiába kérleltél, nem segített...? Ha igen, akkor nem sok csodálkoznivalód van.

Azért pár tipp:

- ne odaszólj neki hogy fürdessemámeg a gyereket, hanem szépen hívd oda és vond be! Sok férfinak halvány lila f*ngja nincs róla hogy kell azt csinálni! Nézze először, idővel majd szívesen besegít, ha szereti a gyerekeit. Add néha a kezébe, játsszon velük fürdetéskor, pancsoljanak... bele fog jönni! De az odaparancsolással semmire nem mész.

- "Próbáltam itthon hagyni a gyerekekkel egy pár órára, de jött az sms- hogy ő neki elege van a gyereksírásból (2 óra után) és menjek haza.." ezt sem így kell kezdeni! Amikor otthon vagytok délután be kell vonni a játékba, etetésbe, altatásba, MINDENBE! Ha beletanul gond nélkül otthon lehet majd hagyni a gyerekekkel! Jó hogy elege van az üvöltésből, amikor azt sem tudja, hogy nyugtassa le a saját gyerekét, mert gondolom alig volt a kezében! Te vagy az anyjuk, te vagy otthon velük, te tudsz róluk mindent - neked kellene előbb MEGTANÍTANI a férjednek, hogy mit tegyen ha sírnak, ha éhesek, stb.! A gyerekek mind mások, van amelyik azt szereti, ha ringatva sétálsz vele, akkor hallgat el, a másik meg azt, ha teszem azt a válladba kapaszkodhat. Honnan a lótúróból találja ki? Tanítsd meg neki ezeket a dolgokat, vezesd be, AZTÁN hagyd otthon velük!

- "Próbáltam, hogy nem csinálok meg dolgokat és majd akkor lesz változás" - megint egy remek taktika! Nem nem főzni kell, hanem ha válogatós, akkor egyrészt elbeszélgetni vele, másrészt újítani, olyan dolgokat próbálni, amiket jó eséllyel megeszik (nem azt a 6 félét variálni).

Persze, hogy nem jó ez így, mert a férjed is egy elkényeztetett gyerek, te meg rosszabbnál rosszabb módszerekkel próbálod megnevelni.

2013. jún. 24. 13:29
 20/44 A kérdező kommentje:
Nem vagyok házisárkány, így sosem parancsolok neki.. Pontosan így tettem a fürdetésnél, ahogy írtad. Megpróbáltam bevonni. Szép lassan ment is a dolog. Egy két alkalomig aztán megint jött a nincs kedvem, meg a Te úgyis ráérsz. Az altatás is nagyon jól tudja, hogyan működik, hiszen megkértem már párszor, hogy altassa el a gyerekeket. Tudja, hogy a picit ringatni kell és azt is, hogy nem megy ez egyik percről a másikra. Mert miután nem jöttem haza érdekes módon el tudta altatni a kicsit is! Próbáltam már minden félét kreálni kajában, hogy egy kicsit tudjak változtatni vagy becsempészni valami mást. Nem azért főzöm azt a pár kaját, mert nekem az egyszerű, gondolhatod.. A gyerekeimnek viszont nem fogok pörköltet rántott hússal adni minden nap...
2013. jún. 24. 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!