Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csinál a férjetek/feleségetek otthon? Elismeri a háztartási munkát?
Lehet én vagyok rosszul összerakva,de napi max másfél óra a házimunka,főzéssel,mosással,mindennel.
Két gyerekkel vagyok itthon épp,2 a nagyobb,5 hónapos a kisebb,állandó figyelmet igényelnek (bár épp most alszanak,ilyenkor nekem is nyugi van),de nem leterhelő főzni valamit (miközben fő bármi,közben elmosogatok,2 tányér között lehet megkavarni),egy két éves meg már bevonható,ügyesen pakolja be a mosógépbe a ruhákat.
Porszivózni,felmosni heti kétszer szoktam,délután amikor párom megérkezett,játszik a kicsikkel.
De ha lebetegszem vagy hétvégére esik bármi házimunka,akkor rossz szó nélkül csinál meg bármit.
Szerintem mutasd meg a férjek hogy milyen 2 gyerekkel otthon lenni, menj el egy hétvégére valahova, és hagyd otthon a gyerekeket az apukával, add ki az ukázt, mosás, mosogatás, vasalás, főzés, gyerekek ellátása, és nyírja le a füvet.
Garantált a szemlélet változás!
Én így döbbentettem rá a férjem, igaz csak 1 gyerekkel!
Mit vasalsz?
Egyedül az ingeket, blúzokat, öltönyöket, kosztümöket kell. Ha a férjed ebben jár, akkor értem.
Na jó, akkor elérkeztünk a tipikus kérdéshez...
A férjed a házasságkötéskor és előtte is lusta volt, akit hiába kérleltél, nem segített...? Ha igen, akkor nem sok csodálkoznivalód van.
Azért pár tipp:
- ne odaszólj neki hogy fürdessemámeg a gyereket, hanem szépen hívd oda és vond be! Sok férfinak halvány lila f*ngja nincs róla hogy kell azt csinálni! Nézze először, idővel majd szívesen besegít, ha szereti a gyerekeit. Add néha a kezébe, játsszon velük fürdetéskor, pancsoljanak... bele fog jönni! De az odaparancsolással semmire nem mész.
- "Próbáltam itthon hagyni a gyerekekkel egy pár órára, de jött az sms- hogy ő neki elege van a gyereksírásból (2 óra után) és menjek haza.." ezt sem így kell kezdeni! Amikor otthon vagytok délután be kell vonni a játékba, etetésbe, altatásba, MINDENBE! Ha beletanul gond nélkül otthon lehet majd hagyni a gyerekekkel! Jó hogy elege van az üvöltésből, amikor azt sem tudja, hogy nyugtassa le a saját gyerekét, mert gondolom alig volt a kezében! Te vagy az anyjuk, te vagy otthon velük, te tudsz róluk mindent - neked kellene előbb MEGTANÍTANI a férjednek, hogy mit tegyen ha sírnak, ha éhesek, stb.! A gyerekek mind mások, van amelyik azt szereti, ha ringatva sétálsz vele, akkor hallgat el, a másik meg azt, ha teszem azt a válladba kapaszkodhat. Honnan a lótúróból találja ki? Tanítsd meg neki ezeket a dolgokat, vezesd be, AZTÁN hagyd otthon velük!
- "Próbáltam, hogy nem csinálok meg dolgokat és majd akkor lesz változás" - megint egy remek taktika! Nem nem főzni kell, hanem ha válogatós, akkor egyrészt elbeszélgetni vele, másrészt újítani, olyan dolgokat próbálni, amiket jó eséllyel megeszik (nem azt a 6 félét variálni).
Persze, hogy nem jó ez így, mert a férjed is egy elkényeztetett gyerek, te meg rosszabbnál rosszabb módszerekkel próbálod megnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!