Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit várhat a férfi a nőtől?
2-es, izé hellóka, a nők is keresnek pénzt, tudod ez nem jóléti állam, itt mindkét félnek dolgoznia kell, ha meg akarnak élni. És a munka után viszont a férfiak zöme úgy gondolja, hogy akkor ők aznapra az összes feladatukat el is végezték. A gyerekvállalásról meg ne is beszéljünk...
Ja, és dolgozni akkor is kell, ha nincs feleséged. Nem a feleségedért dolgozol. Érted?
A férfi azt várhatja a nőtől, amit ő is ad.
A párkapcsolat kölcsönös dolog. Azt tudsz kivenni, amit beleraktál.
2-es, izé hellóka, a nők is keresnek pénzt, tudod ez nem jóléti állam, itt mindkét félnek dolgoznia kell, ha meg akarnak élni. És a munka után viszont a férfiak zöme úgy gondolja, hogy akkor ők aznapra az összes feladatukat el is végezték. A gyerekvállalásról meg ne is beszéljünk...
Ja, és dolgozni akkor is kell, ha nincs feleséged. Nem a feleségedért dolgozol. Érted?
"Na azért ne tegyünk úgy, mintha a pénzkeresés olyan baromi könnyű volna, és ne tegyünk úgy, mintha a házimunka, és gyereknevelés sokkal nehezebb lenne annál."
Én voltam már dolgozó nő, GYED-en lévő anyuka két gyerekkel 3,5 évig folyamatosan, majd utána dolgozó anya, egy ideig részmunkaidőben.
Ezek közül a legnehezebb, legfárasztóbb a GYED időszaka volt. Amikor már dolgoztam, néha hétfő reggel összeültem más kisgyerekes anyukával kávészünetre és röhögcséltünk, hogy pihenni jöttünk be - pedig a munkahelyünkön se a s.ggünket vakartuk!
Azzal amúgy nincs baj, hogy ha amíg az anya otthon van akkor a házimunka nagyobb részét ő végzi, de az a baj, hogy a férfiak akkor sem foglalkoznak a gyerekkel (pedig a gyerekcsinálás közös munka és vállalás), amikor meg a nő visszamegy dolgozni és ugyanannyit tol be a családi kasszába (vagy esetleg többet is), a férfiak szerint még akkor is a házimunka a nő dolga a gyerekneveléssel együtt. És persze vérig vannak sértve, ha asszonyka nem lejt nekik este csábtáncot miután végigmelózta a 8-10 órát, rohant a gyerekért, főzés közben kikérdezte a leckét míg apuka gépezett vagy tévézett.
A férfi:
Dolgozik napi 8 órát, haza megy, TV-t néz, focizni megy, megvacsorázik, elmegy sörözni, hazamegy, és a szépen kitakarított lakásban kipiheni magát.
A nő:
Dolgozik napi 8 órát, haza megy, vacsorát főz, takarít, gyereket nevel, majd elmegy aludni.
Nos, ez nem működik manapság.
Hat ez valahonnan a kozepkorbol maradhatott vissza,de a nemesek mar akkor is tanittatak a lany gyereket.
En hanyni tudnek az ilyen himsoviniszta ferfiaktol akik ezt igy gondoljak.Persze azokat a noket sem ertem akik a haztartassal es a gyereknevelessel beerik.Soha nem vezetnek autot pl,mert az a ferfi dolga,meg hasonlok.Szoval anyuka buszozik a gyerekekkel,vagy ki sem mozdul,apuka meg viszi az autot kenyelembol.
Egy no siman kereshet tobbet a ferfinal,nem kell ahhoz kovet torni a banyaban,es a ferfi is tud pelenkat cserelni meg fozni.
Mi minden kakis pelenkat elosztottunk egymas kozott a ferjemmel,es amikor hauaerkezek a mumkabol mindig fott etellel var.Termeszetesen en is ot,amikor eppen en vagyok itthon.Pedig ha szeretnek lehetnek en is itthon haztartasi robotgep,de meg a gondolattol is kiraz a hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!