Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felnőtt ember egy másikat "nem enged el"?
Tegnap a férjemmel és néhány barátjával elmentünk bowlingozni. Néhány méterre álltam a csapattól, egy mondat ütötte meg a fülemet, "szegény Pisti befürdött a feleségével". Mivel a férjemet is így hívják, odaléptem, hogy miről van szó.
Kiderült, hogy egy azonos keresztnevű barátjuk is jött volna, de nem engedte el a felesége.
Döbbenten álltam, hogy egy felnőtt embert hogy lehet elengedni/nem elengedni?
Egy kamasz esetében szülői részről megáll az, hogy nem engedik el valamiért.
Azt mondták, hogy féltékeny és ezért nem.
Könyörgöm, bowlingozásnál? Hátha megtetszik neki az egyik golyó?
Ismerem a társaságot, normálisak, nem is túl gyakoriak ezek az összeröffenések. Nyitottak is, partnerek is nyugodtan mehetnek. Jelen esetben én éltem éppen a lehetőséggel, a többieknél nem volt kedve jönni a pároknak. Máskor ők is jönnek - programtól és energiaszinttől függően.
Egy másik barátnak 11 körül non-stop csörgött a telefonja, a felesége hívogatta, hogy mikor megy már haza.
Ezt sem értem. Ritkán mennek, jellemzően hajnalban érnek haza. Én se mindig megyek, de nem is hivogatom a férjemet, majd megérkezik valamikor. Ha reggelre se érne haza, akkor felhívnám, hogy nem történt-e baleset, de ilyenre nem volt példa még.
Ahogy a 10-es mondja.
Ha egy férfi azt mondja a barátainak, hogy nincs kedve, akkor félórás győzködés jön, hogy DE NA NE MÁR NE LEGYÉL PAPUCS és hasonlók. Sokszor egyszerűbb azt mondani, hogy nem lehet.
"Ha egy férfi azt mondja a barátainak, hogy nincs kedve, akkor félórás győzködés jön, hogy DE NA NE MÁR NE LEGYÉL PAPUCS és hasonlók. Sokszor egyszerűbb azt mondani, hogy nem lehet."
Ettől is papucsnak nézik. :D Akkor inkább hivatkozzon a melóra.
A papucsnak nézés elkerülhetetlen, ha nem megy:)
Ha viszont azt mondja, hogy nincs kedve, azt nem fogják fel. A férfiak agya képtelen befogadni ezt az információt, így félórás nyavalygás követi.
Ha azt mondja, hogy az asszony nem engedi/nincs otthon/dolgoznia kell - magyarán talál KIFOGÁST, azt megértik és nem követi győzködés.
remélem az én párom nem velem takarózik ha nincs kedve haverozni :) sosem volt nálunk napirenden ez az elengedem-nem engedem kérdés. ha hívják és van kedve, van pénze, van ideje, akkor menjen, kibírok nélküle egy-egy estét, nem vagyunk összekötve. legalább van egy kis időm szépítkezni, lakást rendbetenni. :)
sok időt töltünk együtt, megvan az egyensúly.
" Másfelől aki pedig elvileg azért nem volt ott,mert a "Neje nem engedte",ott akár az is lehet,hogy nem is volt kedve elmenni és evvel takarózik,láttam már ilyet is nem egyszer....:)"
Jaj, ez nagyon tipikus! Én is sokszor láttam ilyet, sőt nálunk is előfordult, hogy a párom azzal takarózott, mikor elhívtak minket valahova, vagy csak őt, hogy majd megkérdezi tőlem és ha nekem van kedvem, akkor megyünk, vagy hogy én mit szólok hozzá? Közben meg én semmiről nem tudtam, később derült ki az egész. Azt mondta, azért csinálta, mert nem volt kedve elmenni, de semmi gond, máskor nyugodtan hivatkozzak én is rá kifogásként. :D Gondolom, a haverok jó nagy sárkánynak gondoltak. :D
A másik: attól, hogy a barátok neked azt mondták, hogy a Pistit nem engedte el az asszony, még az sem biztos, hogy tényleg így történt. Lehet, hogy a Pistinek csak már eleve programja volt az asszonnyal, vagy megígért valamit, ezért maradt otthon.
Ha meg tényleg így történt és ok nélkül, akkor aláírom, hogy tényleg nincs meg a bizalom abban a kapcsolatban. Felnőtt embereknek nem kellene megtiltani, hogy találkozzanak a barátaikkal. Más kérdés, ha van rá valami ok, vagy van valami probléma és megkéri, hogy kivételesen hagyja ki ezt az estét.
Herótom van már azoktól a kérdésektől, hogy x meg y ezt csinálja és ez mennyire rossz és Úristen és jaj...
Egyszerűen megválaszolható a kérdés. Ha kedves Pistinek így annyira rossz lenne már elhagyta volna a feleségét. Vagy épp nem is vette volna el, mert feltételezem a házasság előtt is ilyen volt. Tudom, mert nagyon sokszor én is ilyen voltam/vagyok, előfordul, hogy felhívom a férjem, hogy mikor jön már haza, Ő is felszokott hívni és akkor mi van? Vágyom a társaságára, a munka miatt kevés időt tudunk egymásra szánni, megszoktam kérdezni, hogy mikorra várható haza, ha azt mondja nagyon későn inkább lefekszem... Mindenki eldöntheti, mi a jó neki és mi nem. Ha Pistinek megfelel, hogy a feleségétől meg "kell" (de egyébként nem kell megkérdeznie, ő akarja megkérdezni) kérdeznie, hogy elmehet -e a fiúkkal akkor Ő így él, senkinek semmi köze hozzá. Különben meg, szerintem igen is meg lehet kérdezni, hogy gond -e esetleg a másiknak, mert nekem is volt már olyan, hogy én közös estét terveztem a Párommal és Ő erre jött az ötlettel, hogy gond -e ha a fiúkkal iszogatni megy. Nekem meglepetés este lett volna, főzni szerettem volna valami finomat, plusz filmezés, stb. így megkértem, inkább aznap maradjon már itthon velem, megbeszéltük, pont. Ne foglalkozz mások dolgaival, ha Ők így boldogok akkor azok. Ha meg nem előbb vagy utóbb úgyis megelégelik majd, vagy beletörődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!