Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjemnek van igaza? Nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjemnek van igaza? Nem illendő anyuka létemre koncertre mennem?

Figyelt kérdés
Előjáróban annyit, hogy van egy 9 hónapos fiunk, a férjem idősebb nálam, én még a 20as éveim elején vagyok. Az a helyzet állt fent hogy a nyáron, augusztusban lenne a kedvenc együttesem koncertje, akik idén álltak össze újra a feloszlás után. Nagyon régóta rajongó vagyok, de sajnos eddig nem volt szerencsém élőben is hallani őket. Megbeszéltem a férjemmel, hogy akkor én elmennék erre a koncertre, a húgommal. Pár napra rá, a legnagyobb meglepetésemre zsörtölődött hogy ilyet nekem már nem illene csinálnom mivel van gyerekünk. Azt mondta hogy az még oké, hogy esetleg elmennék bulizni, és éjfél, 1 órára hazaérek (sosem tettem ilyet, amióta együtt vagyunk, 1x mentem nélküle koncertre, de akkor még nem volt gyerek), de hogy a koncert balatonon lesz és aznap már nem tudok hazajönni, hanem a másnapi első vonattal, és hogy ez milyen dolog. Mintha én tehetnék erről. Mondtam is neki hogy jó, majd megkérem őket, hogy itt, Budapesten koncertezzenek mert nekem gyerekem van, és éjfélre itthon kell lennem. Erre azt válaszolta hogy nem nekik kéne változtatni, hanem nekem, saját magamon, mert ilyet már nem kéne csinálni. Szerintetek igaza van? Nem fér bele az hogy elmenjek erre a koncertre? Érzem hogy még vita lesz ebből a nyár folyamán...
2013. jún. 6. 13:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igaza, borzasztóan nincs. Amiért gyermeked van nem élvezhetsz egy koncertet? Könyörgöm, ha 50 éves lennél unokákkal akkor is jogod van ehhez, és akkor sem ciki. Sürgősen beszéljétek meg ezt a problémát, és borítékolom, ha engedsz neki, nagyon rossz sor vár rád, mert azt hiszi majd hogy mindenben korlátozhat majd kedve szerint. Nem az a baj hogy ez már nem illik, hanem az hogy valószínűleg nem bízik benned. Én a helyedbe biztos elmennék, ne hagyd hogy magához öregítsen és konszolidált bepunnyadt otthonülő anyucit csináljon belőled.
2013. jún. 6. 14:04
 12/30 A kérdező kommentje:
Ő a 30as éveiben van. Nem jönne el, mert az ilyesmi nem érdekli. Még csak a gyerekre sem kéne vigyáznia, megtudom oldani hogy ott aludjon a nagyinál. Ő sem jár el haverokkal, ide-oda, sőt, általában én bíztatom hogy menjem mert tudom hogy hiányzik neki a haveri társaság. Még azt is mondta hogy én oda biztosan pasizni megyek... Egyszerűen nem ismertem rá. Soha nem adtam okot a féltékenykedésre, és sohasem mondott még ilyet. Nagyon laza kapcsolatunk van, bármivel ugrathatjuk egymást, mindent megtudunk beszélni, de most nem ismerek rá... Szinte fenyegetőzik azzal, hogy akkor ő is megy a haverokkal inni, bulizni, de én ennek csak örülnék.
2013. jún. 6. 14:04
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha hetente előjönnél egy ilyen ötlettel, akkor talán megérteném a férjedet, de így...
2013. jún. 6. 14:07
 14/30 anonim ***** válasza:
91%

Ez kb olyan, mint a nagynéném, aki miután férjhezment, kizárólag sötétbarna ruhákat vett fel, mert már nem illik színese öltözni, hisz bekötötték a fejit... O.o

A férjed egy kissé maradi! Még ha 40 éves is lennél, akkor is nyugodtan elmehetnél koncertre.

A márciusi LGT koncerten is teljesen vegyes volt a közönség, idősek és fiatalok is.

2013. jún. 6. 14:07
 15/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ezek szerint valóban nem az én gondolkodásommal van a baj. Komolyabb vita nem volt köztünk, sőt, vitának sem nevezhető, elmondta a véleményét, csak attól félek hogy ezt még felfogja hozni 1-2 alkalommal biztos. Szó sincs olyanról hogy engedély kéne, csak kifejezte a nem tetszését.

Egyébként Fall Out Boy koncertről van szó, valaki kérdezte. :)

2013. jún. 6. 14:08
 16/30 anonim ***** válasza:
69%
Előtte mennyit jártatok el együtt és külön-külön?
2013. jún. 6. 14:09
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg nem oltotta be valaki abban a pár napban, ami a megbeszélésetek és a zsörtölődése között eltelt? Egyértelmű, hogy féltékeny és a dolognak köze sincs a kisfiatokhoz.
2013. jún. 6. 14:10
 18/30 A kérdező kommentje:
Külön szórakozni nem jártunk, én egyszer voltam nélküle, ő is egy párszor a haverokkal iszogatni, de semmi komoly. Általában együtt mentünk iszogatni barátokkal a törzshelyünkre, aztán ez lassan lekopott, most már csak moziba megyünk pár havonta, mindketten leszoktunk a komolyabb bulizásról, de nem is hiányzik egyikünknek sem. A kettesben töltött időt jobban értékeljük.
2013. jún. 6. 14:12
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen nincs igaza, ahogy azt előttem már kifejtették, de azok alapján amiket írsz nem lehet, hogy valójában valami más a baj? Talán a férjed maga se tudja, hogy mi... mindenesetre egyértelmű, hogy zavarja, hogy el akarsz menni és jól éreznéd magad egy kicsit. Féltékenynek is tűnik... Szóval szerintem az ő fejében van a gond; önbizalomhiány? hobbihiány? céltalanság? kapuzárási pánik? akármi... nem lehet valami ilyesmi?
2013. jún. 6. 14:13
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem néha igenis szükség van arra, hogy kikapcsolj, úgy, ahogyan neked a legjobb. Egy éjszaka nem sok...Jobb is talán, hogyha a kisbaba szokja egy kicsit, hogy nem minden pillanatban vagy vele - később is jól jöhet. Én nem nagyon tudtam elmenni, sőt most sem tudok, pedig a lányom már 17 hónapos lesz; férjem egyedül nem szívesen vállalja (dolgozik, ki tudja, hogyan ér haza...), szülei túl messze laknak, anyukám esetleg segítene, ha épp ráér...de eddig mindig megoldottuk, hogy hazajöjjek. Kivéve, amikor babát vártam (a másodikat), és kiderült, hogy elhalt (középidős missed ab), készületlenül ért, hogy bent kellett maradnom a kórházban pár napot, eddig mindig én fektettem le...

De meg tudták oldani azt is (férjem szülei idejöttek arra az időre).

A kislányomnak nem volt a legjobb, de szerencsére zökkenőmentes volt minden...utána néhány napig nehezebben aludt el egyedül, de aztán az is elmúlt.

Sokkal jobb lett egymással a kapcsolatuk :) (mármint a lányomnak és a férjemnek)

Jobb lett volna, ha nem ez az első alkalom, mindent el kellett mondanom telefonon, hogyan szoktuk, mi hol van stb...

De most megyek valahová (énekelek koncerten, messze) - megszerveztük, hogy együtt megyünk, legalább addig is együtt vagyunk [sajnos gyakorlatilag hétvégéken lehetünk csak együtt, hétköznap sok a munka]. Ha Ti amúgy sokat vagytok együtt, nyugodtan elmehetnél.

Nagynénémnek 6 gyereke van, ő is van, hogy elmegy (jó, nem koncertre, hanem pl. lelkigyakorlatra, de ő ott töltődik fel) - érzi és tudja is, hogy néha szükség van a kikapcsolásra, és a család nélküli létre, kicsi távolságra, hogy utána újult erővel térjen vissza...

Próbáljátok megbeszélni, esetleg kérd, hogy képzelje magát a Te helyedbe...és hogy mondja el az okokat, konkrétan; hátha csak valami rossz korábbi emlék, ami piszkálja. Beszélgessetek, nem konkrétan erről, hanem általában egymásról, magatokról egy kicsit, hátha segít [kinek mi baja van épp a másikkal ill. mi a jó a másikban stb.]

2013. jún. 6. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!