Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közöset mikor vállalnátok a mi esetünkben? Most vagy később?
A férjemmel már 10 éve vagyunk együtt, 4 éve összeházasodtunk. Még egyetemi szerelem, így a gyerekkel mindig vártunk. A házasságunk alatt volt egy úgymond szünet közöttünk, 8 hónapos. Azt hittük vége, külön éltünk, nem igazán érintkeztünk, csak a papírok beadását egyikünk sem lépte meg. Közben ő teherbeejtett egy másik nőt. Így kezdtünk el újra beszélni. Tudatni akarta ezt az egészet, nem léptek kapcsolatba, de úgy döntöttek megtartják. Vagyis az anya úgy döntött, ő pedig természetesen vállalta. Nem értem máig ebből a helyzetből hogyan jött ki, de kibékültünk. A kislánya lassan 1,5 éves, sokat van velünk, heti 3-4 nap mindig találkozunk, van hogy itt alszik. Én úgy voltam vele, hogy majd ha összeszoktunk teljesen, kialakult ténylegesen a közös felügyelet, szóval nagyobb lesz a kislány akkor vállaljunk közöset. A férjem viszont most előállt azzal hogy jó lenne ha együtt nőnének fel, hiányzik neki az állandó apaság. Utóbbit látom rajta, nekem is rossz mikor nincs velünk. Az is jó lenne ha kicsi lenne a korkülönbség, mert így, hogy ő van csak egy közöset vállalunk.
Csak éppen az én terveimben nem így szerepelt, szerettem volna ha tényleg kialakul a ritmusunk, és majd akkor "bonyolítjuk" csak tovább. Azt sem akarom, hogy a kislánynak bekavarjunk ezzel, vagy majd úgy érezze hogy ő mindig csak a "másik" volt. Tudom, hogy ez főképpen az én felelősségem, szeretem is, csak félek, hogy ha ilyen hamar lenne egy közös akkor ő lenne hanyagolva akkor is ha nem akarjuk. Vagy nem is tudom.. Lehet csak túlkomplikálom. Mit tennétek?
Mi fog valtozni most vagy kesőbb? Semmi..
Ezek az érvek nem igazi érvek a most mellett vagy ellen.
H éreztek vágyat akkor most, ha nem, akkor később...
Azért vállani, mert majd egyszer akarok gyereket ne vállaljatok..ha akarnál igazán már most, és minden adott lenne, akkor nem lennének ilyen gyenge érvek mellette. Te később akarsz...akkor legyen később...olyan nincs, hogy mindegy..
Olyan van, hogy az ember akar, de a helyzet nem adott, ezért ezt elnyomja magában, me muszáj, ezért később vállal..
Szerintem
Lehet kibékültünk volna nélküle is. Ezt már soha nem tudom meg. Ezt nem kell megérteni kívülállónak, a mi dolgunk. Tudom, hogy őt is ugyanúgy hideg zuhanyként érte hogy fél attól hogy most tényleg vége, mint engem.
Nyilván nem a kislányra akar pótlékot. Voltak még terveink, ezért sem született addig gyerek míg minden rendben volt, ezeket már megvalósítottuk (hitelmentes ház, kocsik, tartalék, szóval inkább anyagi dolgok) Csak közben mire odaértünk volna hogy gyerek homokszem került a gépezetbe, amit nem igazán tudtuk hogyan oldjunk meg. Utólag persze már okosabb az ember, és tudja hogy amit meg akar oldani azt meg tudja, hülyeség volt a szünet. Bár lehet ez is kellett.
Szóval tudom hogy nem a kislányát akarja pótolni. Csak most már vágyik arra, hogy mindig vele legyen egy gyerek. Én is egyébként. Nagyon rossz visszaadni a kislányát.
De szerintem az is érthető ha félek. Ahol van olyan gyerek aki csak az egyik félé, ott már bonyolultabb a helyzet. Halmozottan a mi felelősségünk mit hozunk össze, mennyire tudjuk jól szeretni őket.
"Attól az első gyerek ugyanúgy nem vele fog felnőni, nem őt szólítja majd apának, ha az anyának lesz egy biztos kapcsolata, akivel jól kijönnek, és így tovább. "
Ezt egyébként nem tudom hogy jön ide. Mi köze ahhoz, hogy az anyjának van kapcsolata és hogy a férjem az apja? Van egyébként egy kialakuló kapcsolata, ezzel nincs semmi gond, elfogadta a pasi a gyereket, azt is hogy mi is az életük része vagyunk. De attól még ha együtt is maradnak, soha nem lesz az apja a férjem helyett. Közös felügyeletben gondolkodunk, csak még túl kicsi, ezért szokott inkább ott aludni, csak egy héten egyszer nálunk, de egyébként itt van többször. Van apja, nem kell másik. Ahogy én is tudom, hogy a mostohaanyja vagyok, az anyja meg az anyja.
OFF
"Tudom, hogy őt is ugyanúgy hideg zuhanyként érte hogy fél attól hogy most tényleg vége, mint engem."
Erre gondolt vajon akkor is, amikor egy idegen nő lába között vonaglott? Ez nekem annyira de annyira érthetetlen, rideg és megdöbbentő.
Na mindegy.
ON
Egyetértek az utolsóval, ha neked 10 év után még mindig kérdéses, hogy mikor vállalnál gyermeket, számomra is arra utal, hogy egyáltalán nem vagy biztos ebben a házasságban, és nem érzed magad biztonságban (akár tudatalatt) - amit abszolút megértek, bennem egy világ omlana össze, ha a férjem csinálna másnak egy gyereket, miközben mi házasok vagyunk.
Szabad azt kérdezni, hogy mi volt a szünet oka?
Még mindig a hármas vagyok.
"Szóval tudom hogy nem a kislányát akarja pótolni. Csak most már vágyik arra, hogy mindig vele legyen egy gyerek."
Most mondtál ellent önmagadnak. NEM a ti KÖZÖS gyereketekre vágyik, hanem egy olyan gyerekre, aki MINDIG VELE VAN.
Érthető a különbség?
Szerintem ez az, ami már bocs, de visszataszító.
Miért nem tőled akar gyereket, akit szeret? Miért csak egy gyereket akar, aki "mindig vele van"...?
Mindegy, szerintem nem fogjuk egymást érteni. Sok sikert akármibe vágsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!