Szerintetek van értelme külföldre költözésen gondolkozni a mi esetünkben?
25-30 között házaspár vagyunk Végülis, mindenünk megvan, amit sokan szeretnének, biztos munkahely, mindkettőnknek a szakmánkban, itteni viszonylatban jól keresünk. Saját, hitelmentes, 3 szobás, szépen felújjított lakás, új autó. De valahogy mégis többre vágyunk, mert azért oda kell nézni, hogy mire költünk, igaz, nem nagyon spórolunk, eljárunk vacsizni, moziba, shoppingolunk, de csak nem szórhatjuk a pénzt. Sok barátunk van külföldön, igaz, nekik se munka, se lakás, semmi nem volt mielőtt kimentek, a nulláról kezdtek mindent. Mindig mondogatják, hogy menjünk ki mi is, nem értedemes itt maradni. Ott szinte biztos, hogy együkünk se tudna a szakmájában elhelyezkedni én még elmehetnék babysitternek( itt óvónő vagyok), de ő nem tudom mit csinálna, mert itt a városházán dolgozik, ott azért nem valószínű, hogy felvennék ilyen helyre.
Szerintetek így érdemes ezen gondolkozni? Itthagyni minden biztosat és belevágni az ismertlenbe?
Ha mindenem meg lett volna, nem jottem volna ki. Szerintem te csak a kalandra vagysz, talan tul unalmas lett, hogy mindened mar megvan, nem jelent szamodra kihivast, s most ha kikoltoznel, igazi kihivas lenne, hiszen ujra kellene itt mindent epitened. Habar otthon el tudnad adni a hazad, autot, de most szinte nem kapnal a hazert semmit, ugy ertem joval kevesebbet, mint szeretnel. Penzt veszitenel ezzel is, meg azzal is, hogy a penzed at kell, hogy valtsd, a kikoltozes is penzbe kerul, eloszor buknal rajta
En, mikor kijottem, joforman nem volt mit vesztenem. Ne irigyeld a kalandot, nem olyan mokas am.
Szerintem nincs értelme, mert ennél jobbban ott sem fogtok élni, hacsak nincs nagyon jó - NEM magyar szinten jó - nyelvtudásotok, megfelelö ismeretségetek, hogy kapjatok munkát, és rengeteg szerencsétek.
Babysitterként kapsz 10 Euro órabért, de azért az nincs minden nap 8 órában, szóval azért agyon nem keresnéd magad, ha napi 4 órával számolsz - ennél több nem reális- akkor az kb 900 Euro.
Egy kétszobás lakás havi bérlete kb ennyi, plussz a rezsi (kb 50 és 100 Euro között), a napi kaja minimum 5 Euro fejenként, de akkor elég visszafogottan kajáltok, a minden nap húsról szó sem lehet.
Egy mozijegy 5-20 Euro, egy ebéd étteremben - nem büfé, középkategóriás - fejenként 20-30 Euro + ital.
Kalandnak esetleg érdekes lenne, de jobban nem élnétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!