Szerintetek van értelme külföldre költözésen gondolkozni a mi esetünkben?
25-30 között házaspár vagyunk Végülis, mindenünk megvan, amit sokan szeretnének, biztos munkahely, mindkettőnknek a szakmánkban, itteni viszonylatban jól keresünk. Saját, hitelmentes, 3 szobás, szépen felújjított lakás, új autó. De valahogy mégis többre vágyunk, mert azért oda kell nézni, hogy mire költünk, igaz, nem nagyon spórolunk, eljárunk vacsizni, moziba, shoppingolunk, de csak nem szórhatjuk a pénzt. Sok barátunk van külföldön, igaz, nekik se munka, se lakás, semmi nem volt mielőtt kimentek, a nulláról kezdtek mindent. Mindig mondogatják, hogy menjünk ki mi is, nem értedemes itt maradni. Ott szinte biztos, hogy együkünk se tudna a szakmájában elhelyezkedni én még elmehetnék babysitternek( itt óvónő vagyok), de ő nem tudom mit csinálna, mert itt a városházán dolgozik, ott azért nem valószínű, hogy felvennék ilyen helyre.
Szerintetek így érdemes ezen gondolkozni? Itthagyni minden biztosat és belevágni az ismertlenbe?
Nem tudom, hol kapnál 2000 eurós fizetést, de azért azt ne felejtsd el, hogy ott nemcsak a fizetések magasabban (habár nem ennyivel, ez szédités), hanem a kiadások és a megélhetés is.
A fiam (egyetemista) egy apartmanban lakik, havi bérlete 400 euró, a rezsije havonta 40 euró, a napi kajája 10-15 euró közt van, igaz, délben menzán eszik.
A benzinár ma 1,67 euró volt és most ez kb az átlagos, pár centtel több vagy kevesebb, de nem lényegesen.
Egy három szobás lakást kb 900 euró körül adnak ki, plussz rezsi, ami elég magas is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!