Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem jobban szereti a kocsijait mint engem? Vagy miért viselkedik így?
Van neki 3 kocsija. Ezekre egyáltalán nem sajnálja a pénzt. Bármennyit képes rájuk költeni. ÉN ha veszek valamit ami akárcsak 10 ezer forintnál drágább akkor meg magyarázz, hogy minek vettem, meg nem kell az, meg de drága volt, meg stb.
Múltkor vettem a teraszra egy rattan kör alakú ágyat. Olyan veszekedést csinált miatta, hogy majdnem visszakellet vinni. Az viszont már nem érdekes, hogy előtte nemsokkal több mint 200 ezerért vett gumit az ősrégi vacak terepjárójára. Ami csak azért van neki, hogy legyen.
Miért viselkedik így? Ha ő megengedi magának azokat a dolgokat amiket akar akkor én miért ne tehetném?
Lehet ennyiért S8-ast is venni, de csak "fapadosat". Egy fullos S8-as szerintem olyan 300 ezer euro minimum.
Egy Audi/BMW/Mercedes vásárlása nem úgy megy, hogy van egy fix ár azt kifizetem és elhozom. Van egy induló ár és aztán van még amit kérsz bele. Így van az, hogy a kezdő ár duplája vagy akár a triplája is lehet a vételár. Gyorsan összeszalad. Pl kerámia fékek meg Bang&Olufsen hifi több mint 15 ezer euro. Teljes bőrcsomag és teljes Audi Exclusive csomag azthiszem olyan 30 ezer euro körül.
Lehet, hogy sok A6-os Audi van, de ilyen nem sok. Az meg, hogy nem különösebben feltűnő plusz pont neki. Bár aki beleül és van egy kis ízlése az egyből látja, hogy itt ami bőr az nem bőrszerű valami hanem kézzel vart bőr. Ami fának látszik az nem fa szerű valami hanem nemes fa. De az nem baj, hogy külsőleg nem feltűnő. Semmi szükség rá, hogy tudják, hogy mi is ez meg mennyit ér. A típusfeliratok meg az Audi Exclusive felirat is nem véletlenül van róla eltüntetve.
Még egy pimasz kérdés: ekkor árért vett autókat mennyi időre szánnak maguknak a tulajok? Csak mert nem is az a nagy "luxus", hogy egy luxusautó luxus árban van, hanem az, hogyha három év múlva kijön az újabb széria, akkor könnyen lehet, hogy már csak az új ár harmadáért, negyedért fogják beszámítani. Így, ha visszaosszuk az autó nálunk töltött idő és km tartamára, lehet, hogy egy kilométerre vetített "bukó" nagyobb lesz, mintha mindvégig valami limuzinszolgálattal, sofőrrel vitettük volna a fenekünket.
Persze ha valaki hosszútávra gondolja és sokszázezer km-t megy vele, akkor elvben mondható, hogy "megérte" megvenni. :)
3 max 4 évre vesznek az emberek általában ilyen kocsikat újan. Vagy míg a garancia érvényes.
Normál futásteljesítmény mellet 3 év alatt veszíti el kb az értéke felét. Tehát a mi Audink 72 ezer eurót veszít az árából.
Az a 3 év alatt havi 2 ezer euro. Hát ennyibe kerül egy luxus autó havonta az üzemanyagon, a szervizen, a biztosításon és a CASCO-n kívül. Ennek ez az ára...
Azért 2 ezer euróért nem fog egy limuzinszolgálat sem egy hónapon keresztül fuvarozni:) Az ő kocsijuk is épp annyira amortizálódik és veszít az értékéből:)
Köszönöm a válaszodat és egyben elnézést is kérek azért, amiért szétoffolom a kérdést ezekkel a dolgokkal.
Én vagyok amúgy az, aki a Porsche tulajdonosi szemszögből írt és én hasonlítottam az Audi árát az abból megvehető Porschékkal összevetve.
Mondjuk én meg egy csodabogár vagyok. Sajnos teljesen vadiúj Porschét nem tudtam volna venni egyösszegű képszpénzért, viszont hitelkamatot meg autó után nem vagyok hajlandó fizetni :) Így volt ez anno, hogy egy új Porsche kezdőrészletéből vettem egy használt, de nagyon szép példányt. (A Porsche sportkocsiknál amúgy is az a vicces mondás járja körökön belül, hogy nincs használt Porsche, csak új tulaj:)) Aztán én meg 6-7 évig megtartom őket. Igaz, én meg azon vérzek el anyagilag sokszor, hogy azért ezekre meg kell költeni. Mondjuk lényegesen kevesebbet, mint havi 2e EUR-t. No ezeket csak érdekességnek írtam és örülök, hogy erről az autóhasználati szokások dologról is beszéltünk.
Amúgy mi van Veletek? Sikerült helyre tenni, hogy a párod az autókon kívül Téged is észrevegyen? És jó a rattanágy, megbékélt vele? üdv
"Köszönöm a válaszodat és egyben elnézést is kérek azért, amiért szétoffolom a kérdést ezekkel a dolgokkal."
Nincs mit és nincs semmi probléma!
"Amúgy mi van Veletek? Sikerült helyre tenni, hogy a párod az autókon kívül Téged is észrevegyen? És jó a rattanágy, megbékélt vele? üdv"
Hát a rattan ágy óta nem volt ilyen jellegű probléma. Most meg nem akarom magamtól előhozni ezt a kérdést. Mostanában sok gondja, baja van. Majd egy kicsit később hozakodok elő a problémámmal.
Egyébként a rattan ágy szupi:) Kénytelen volt vele megbékélni. Morgott miatta sokat, dehát ez van.
Olvasva a részleteket, az jutott eszembe, hogy ez a kérdező nagyon nagyon bátor ember...vagy nagyon ostoba.
Ezrével nyüzsögnek itt olyan emberek, akik keresik, kit lehet kihasználni, lenyúlni...ez a kérdező már éppencsak a bankkártyájuk PIN kódját nem adta meg.
Én a helyében nem teregetném ki ennyire a gazdagságom részleteit...lenne jobb hely, ahol párkapcsolati problémáit megbeszélheti, veszély nélkül...
En valahol megertelek kerdezo. A legnagyobb problemad, hogy nem erzed a szeretetét. (Es hidd el, o sem a tiedet.)
Nekunk nincs ennyi tejbe apritani valonk, de az atlaghoz kepest boven jol allunk, jo par ev aranytartalekkal.
Az en tapasztalatom az, hogy az egyik legboldogabb idoszak az volt, amikor egy kanyi vasunk nem volt es tele voltunk "kozos" almokkal. Nagyobb reszet meg is valositotuk es "olyan langyos viz lett az egesz" kapcsolat. Olyan sajnos nincs fo irany. Es lehet, hogy ilyenkor jonnek elo a "garasos" kerdesek. Ami csupan a kapcsolat kivetitese.
Es bar tudnam mi a megoldas, hogy a regi eletem es erzesek visszajojjenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!