Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti is elítélitek az olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti is elítélitek az olyan embereket akik a szüleik házának egy szintjét berendezve élik az életüket több gyerekkel arra hivatkozván, hogy hatalmas a ház és nagyon jól megvannak így is, nem akarnak elköltözni?

Figyelt kérdés
Kényelmes ,lusta,semmirekellő emberek ,mert nem hajlandóak elmenni a szüleik keservesen felépített házából és nem képesek a nagyszülőknek nyugodt időskort biztosítani,mert a gyerekeik folyton nyüzsögnek ,rossszalkodnak.
2013. máj. 30. 12:33
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
88%
Talán az a valaki, azért tett fel panaszkodós kérdést, mert alapból gondjai vannak a szüleivel vagy a párja szüleivel. Itt a kérdésben szó sincs olyanról, hogy nem jönnének ki. Ha azt kérdezte volna, hogy "utálom az anyósomat, költözzek-e hozzá", valószinüleg nem ezeket a válaszokat kapta volna, mert akkor egyértelmü lenne, hogy ne költözzenek oda. Na remélem érthető volt. :)
2013. máj. 30. 20:51
 32/37 anonim ***** válasza:
30-as, én is hasonló kérdéseknél mindig a külön költözést javaslom, nem az "élősködés" miatt, hanem mert az anyósnál lakás ritkán sikerül jól, ritkán zajlik komolyabb konfliktusok nélkül, általában jobb külön. De kicsit fogalomzavarban vagy, mert ez nem ítélkezés. Ha valakik a szülőkkel laknak és ez mindenkinek tökéletesen megfelel, akkor én (meg gondolom sokan mások sem) nem szólok semmit. De ilyen jól működő együttélésekkel kapcsolatban ritkán is írnak itt ki kérdést.
2013. máj. 30. 23:19
 33/37 anonim ***** válasza:

32-es: az olyan jellegű kérdésekre érkezett válaszok hangnemére céloztam. Ott elég sokakon látszik, hogy igenis ítélkeznek.

Persze nem biztos, hogy ugyanazok válaszolnak erre a kérdésre is, de azért 3 oldalnyi jótétlélek nem nagyon akad ebben a kategóriában :)

2013. máj. 31. 00:50
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindkét generációnak megfelel akkor mi a gond. Én is úgy nőttem fel, hogy a nagyimmal laktunk. Az övé volt a ház, de hatalmas volt, a kis özvegyi nyugdíjából nem tudta volna fentartani. Ő és a férje építették, eladni nem akarta, hiszen a legutolsó téglához is emlékek fűződtek. Anyut nem nagyon szerette, de elfogadta.

A halálos ágyán mondta nekem, hogy milyen boldog volt, hogy vagyunk neki, mi unokák, mert a férje halála után új célokat tudott kitűzni. Láthatott engem menyasszonyként, ami nagy álma volt, és megérte a dédunokát is.

Mikor a nagyi nagyon beteg lett (végelgyengülés, rák, demencia) mindig volt valaki, aki meghalgatta a 1000X elmondott történeteket, aki kisegítette az ágyból, aki segített neki fürödni, majd mikor már a szobáját sem tudta elhagyni, csináltunk neki mosakodósarkot, ahol csak le kellett ülnie és valaki megtisztogatta.

Ott voltunk mikor utoljára elaludt. Az én kezemet szorította és arra kért, hogy tanítsam meg a kedvenc mondokájára a lányomat.

Kérdező? Szerinted jobb lett volna neki ha egyedül él a 6 szobás házban, se kutyája-se macskája életet él, esetleg kap egy vadidegen ápolót, vagy bezsuppoljuk egy szeretetotthonba?

Mosolyogva halt meg. Előtte egy órával mutatta az újságban, hogy mit szeretne a dédunokájának adni szülinapjára, és megkért hogy vegyem meg, mert ő már nem lesz itt akkor (3hét). Még mondtam neki, hogy ugyanmár, itt lesz, pedig tudtam, hogy igazat mond. Elköszönt mindenkitől, letisztázott mindent. Bocsánatot kért anyukámtól a szurkálódásért, megköszönte, hogy annyit segített neki.

2013. máj. 31. 12:52
 35/37 anonim ***** válasza:

az a nagy gond, hogy az emberek többsége felépít egy akkora házat ami 20nak is sok lenne, és nem lát előre, hogy bizony a gyerekek nem biztos, h örök életükben ott akarnak maradni.

mi sosem gondolkodtunk nagy házban, inkább egy kényelmes lakás, amiben elférünk, de azért bált rendezni nem feltétlenül tudunk. :) magamból indulok ki, nekem szükségem egy kis privát szférára, attól függetlenül, h imádom anyumat, viszont más az életvitelünk, így nehézkes lenne az együttélés.

inkább lakunk egy szerényebb lakásban, és a fenntartásra, hitelre kidobható pénzt félretesszük a gyereknek, hogy legyen miből elköltöznie.

senkit nem vetek meg azért ahol lakik. csak ha baja van vele, akkor ne nekem jöjjön panaszkodni, mert nem tudom helyette megoldani a problémáit.

2013. jún. 1. 12:53
 36/37 anonim ***** válasza:
nem olvastam el a rengeteg választ, de szerintema különbség abból adódik, h sokan kényszerből költöznek össze anyóssal egy amúgy sem túl nagy lakás egy szobájában kuporogni. de a kérdés kivételesen nem erről szól, hanem hatalmas, többszintes házakban történő együttélésről, ahol a a fiatalaoknak külön szintjük van. az azért könnyebb. és a pnz miatt sincs annyi surlódás, mivel ezeknek simán van annyi rezsije, mint egy kisebb albérlet...
2013. jún. 1. 13:05
 37/37 anonim ***** válasza:
anyosom 41 eves, meg mindig a szuleivel el, van egy 14,18 es egy 23 eves lanya aki most koltozott el a parjahoz mert szulni fog, a fia kulfoldon lakik velem, de ha nem igy lenne o is otthon lakna. anyosom legkissebb huga 27 eves, o is otthon el, van egy 6 eves fia es most fog koltozni mert osszehazasodik a parjaval. parom nagyszuleinek a haza ugy van megcsinalva, higy a 2. szintre kivulrol is van bejaras, es egy lakas van kialakitva konyhaval, furdovel, nappalival, szobakkal, ott anyosom idosebbik huga lakik a csaladjaval (ferje, nagyfia, 2 kislany). a kozepso hug mar sok eve elkoltozott mikor osszehazasodott a ferjevel, azota elvalt de maradt a haz tehat o kulon el. nekem tetszik ez az eletmod, de csak ha mindenki jol kijon mindenkivel. ebben az esetben inkabb anyagi okok miatt maradt otthon a szulokkel a ket (harom) lany. ez attol is fugg, hogy mennyire segitik a szuleiket. vigan elnek amig a nagymama takarit es foz, na az undorito.
2014. márc. 20. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!