Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni akkor, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni akkor, ha a közös vagyon csupán hatalmas tartozás, amit a feleségem halmozott fel?

Figyelt kérdés

Rövid házasságunk mérlege annyi, hogy a nejem lényegében nyakamba vart több mint tízmillió forintnyi hitelt.

Pár éve házasodtunk, neki volt lakása, nekem egy öreg autóm. Hozzáköltöztem, ez elején még mentek is a dolgok, aztán furcsa mód egyik pillanatról a másikra vége lett. Közölte már nem szeret, válni akar. A pofon akkor ért, amikor a válópernél a vagyonmegosztás került elő, amit én eleve feleslegesnek tartottam, mivel szinte semmi közös dolgunk nem volt. Ő azonban perbe vitte és ott szembesültem azzal, hogy a házasságunk alatt több mint húszmillió forint bankkölcsönt halomozott fel, aminek a felét nekem kellene állnom, mivel a házasság alatt keletkeett. Hogy mire ment el a pénz halvány gőzöm sincs. Magára költötte, vagy odaadta valakinek, ez sötét ló. Szerinte feléltük, de ez tudom hogy hülyeség. Az ügyvédem szerint nem nagyon tudok mit tenni, mert a tartozás is közös, hiába nem tudtam a felvételéről.

Az az érzésem, hogy az egész házasság csupán egy érdekházasság volt, ami arról szólt, hogy ezt a hitelt (pontosabban a felét) a nyakamba varhassa, én csak baleknak kellettem. Az egyik barátom szerint a csajnak megvan a pénz (persze nem az ő nevén), amiből bőven kifizeti a saját részét, és nyert a házasságon és rajtam bő tízmillió forintot. Nekem viszont semmim nincs, nem tudom miből ezt kifizetni. De az egész dolog törvényes, és állítólag nem egyedüli eset.

Mit lehet ilyenkor tenni?

2013. febr. 18. 09:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%
keress egy másik ügyvédet..
2013. febr. 18. 09:45
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Ne hagyd magad, új ügyvéd. Hallatlan egy szemétség, amit leírtál. :S
2013. febr. 18. 09:57
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
mégis, mire vett fel ennyi kölcsönt???? 20 milliót csak baromi nagyértékű házra adnak, csak úgy nem. nem mellesleg, akárkinek is a nevén van a ház, a házastársat bevonják adóstársnak.. itt valami baromira nem kerek.
2013. febr. 18. 10:02
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem értem. Neked fogalmad nem volt arról, hogy a a feleséged hitelt vesz fel? Valamit csak alá kellett írnod.
2013. febr. 18. 10:09
 5/19 anonim ***** válasza:

#3-nak igaza van:

Ekkora hitelt csak ingatlanfedezetre adnak. (20 milliós hitelhez egy kisebb palota kellene.) Kicsit furcsa, hogy te nem tudtál róla, de ez most mindegy. Ha fizetned kellene, ne tedd. Majd a bank elárverezi azt a házat, amire rá lett terhelve. (Azt írtad, neked csak autód volt, szóval a te házad nem lehet.)

Más: Azért kell, hogy nyoma legyen annak, ha valaki pár év alatt 20 misit költ. Ha az asszony azt állítja, hogy közösen éltétek fel, akkor mutasson bármilyen számlát, vagy igazolást egy földkörüli útról, vagy egy lakásról, vagy felújításról, vagy egy monacoi jachtról...

2013. febr. 18. 10:23
 6/19 anonim ***** válasza:
94%
Ez így szimpla csalásnak tűnik. Át kell nézni a folyószámlákat, ki mikor igényelte a hitelt, hova jött meg, onnan hova tűnt, ki vette fel, ki költötte el. Ezek mind számlán történnek, van nyoma. Feljelentés után a rendőrségnek kötelessége nyomozni az ügyben.
2013. febr. 18. 10:27
 7/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen a világon nincs. Egy pár milliós tétellel még talán el lehetne játszani, na de 20 millióval? Ez egy nagyon kijátszható rendszer lenne így (pl. hajléktalanoknak átpasszolni tartozásokat)

Hogy miért nem stimmel: a 20 milliónak kell lennie fedezetnek, anélkül már 100 ezres tartozást is jönnek behajtani.

Bíróságon lazán meg lehetne ezt támadni. Bár nem tudjuk ki tartott el kit, volt e jövedelmed, a feleséged dolgozott e stb, de a bíróság se hülye, hogy feltételezze pár év alatt 20 milliót feléltetek.

2013. febr. 18. 10:31
 8/19 Bence_ ***** válasza:

Valami bibi van. Eleve a bank nem ad kölcsönt csak akkor a házastárs alá írja a papírokat.

Ha ott a "nejed" meg letagadott akkor meg nem közös "vagyon".

2013. febr. 18. 11:11
 9/19 anonim ***** válasza:

A kezesé is a balhé. Ha nem vagy kezes, akkor hiába vagy házas, nem a tied a kölcsön felének visszafizetésének a joga.

Az durva lenne, ha a házasság automatikusan mindent felezne, ahogy az urbán legenda is szól. Nem így van!

2013. febr. 18. 16:21
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem egy banknál van. Sok hitel, különböző bankoknál, pénzintézeteknél. Nagy részük magas kamatra. Egyik hitel sem nagy, a legnagyobb sem éri el a kétmillió forintot. Többnyire személyi hitelek.

Én is gondolkodtam a rendőrségi feljelentésen, mert szerintem is csalás a dolog, de az ügyvédem szerint a rendőrségi ügy évekig is elhúzódhat, ráadásul a kimenetele is kétséges, viszont attól még a törvény szövege szerint az adósság is feleződik, még ha nem is tudtam róla, hiszen az a jövedelem is közös, amiről annak idején nem tudott a másik fél, csak a váláskor szerzett tudomást. Ráadásul a kamat is csak nő, és ha nincs fizetve (persze ennyit úgysem tudnék), akkor mégtöbb lesz.

Most már tudom, hogy átvertek, és nőnek hinni nem szabad, de sajnos a törvény mellette áll.

2013. febr. 18. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!