Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti is elítélitek az olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti is elítélitek az olyan embereket akik a szüleik házának egy szintjét berendezve élik az életüket több gyerekkel arra hivatkozván, hogy hatalmas a ház és nagyon jól megvannak így is, nem akarnak elköltözni?

Figyelt kérdés
Kényelmes ,lusta,semmirekellő emberek ,mert nem hajlandóak elmenni a szüleik keservesen felépített házából és nem képesek a nagyszülőknek nyugodt időskort biztosítani,mert a gyerekeik folyton nyüzsögnek ,rossszalkodnak.
2013. máj. 30. 12:33
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%
Vagy esetleg valamelyik "barátnőd" így él, te pedig albérletben szenvedsz? Vagy mégis miért ítélkezel olyan dologban, amihez valószínűleg semmi közöd?
2013. máj. 30. 12:52
 12/37 anonim ***** válasza:
88%
Nincs azzal baj, ha fizetik a rezsi saját részét. Ilyen helyzetben a kiadások csökkenthetők, az idősödő szülők megsegítése könnyebb. Ha van rá lehetőség, mindenkinek megfelel, akkor miért ne? Másnak meg am sincs semmi köze ehhez.
2013. máj. 30. 12:56
 13/37 anonim ***** válasza:
83%

mi külön élünk a párommal, tehát nem haza beszélek.

de arra nem gondoltál, kedves ítélkező és megbélyegző kérdező, h egy többszintes ház rezsijét képtelen volna fizetni egy nyugdíjas szülő vagy házaspár? azaz, ha elköltözne a gyerek, akkor a szülőnek el kellene adnia a házat, amiben "egy élet munkája van". az idősek többnyire így látják, nehezen változtatnak és meg is viseli őket, ha épp öregségükre kell elmenni a házból, ahol leéltek egy életet. ilyenformán épp nem a gyerekek élősködnek, hanem pont,h segítenek a szülőknek azzal, h maradnak és átveszik az (anyagi) terhek egy részét.

2013. máj. 30. 13:02
 14/37 anonim ***** válasza:
90%
Manapság ilyenért nem lehet elítélni senkit. Nagyon-nagyon nehezen lehet hozzájutni saját házhoz, lakáshoz, és ha nem muszáj, akkor szerintem inkább senki sem vesz fel hitelt, mióta volt ez a "kis" incidens a bankokkal. Mi a párom nagymamájának a régi házába költöztünk. Hát mit mondjak...lenne mit újítani rajta. A fizunkból kijövünk, de félrerakni nem tudunk szinte semmit, pedig mindketten dolgozunk. A ház, ha nem újítjuk fel néhány éven belül, lakhatatlanná válik. És akkor nem kizárt, hogy a szüleimhez kell költöznünk, mert hitelbe nem merünk belevágni. A másik pedig az, hogy eddig azokat ítélték el, akik meggondolatlanul vették fel a több milliós hitelek, most meg az lenne a baj, hogy nem vesznek fel hitelt saját házra? Egyeseknek semmi sem jó, és minden ok nélkül ítélnek el másokat, úgy, hogy bele sem látnak a másik helyzetébe...
2013. máj. 30. 13:07
 15/37 anonim ***** válasza:
87%

14. így van, a külvilágnak képtelenség megfelelni

de az biztos job lenne, ha a fiatal család lakbért fizetne és közben végignézni, ahogy az idős szülei rezsitartozást halmoznak fel az amúgy hatalmas házukra. akkor nem praktikusabb már odaköltözni, ha így is úgy is elférnek és a lakbér+rezsi árát beleadni a szülői ház költségeibe?

2013. máj. 30. 13:10
 16/37 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem mi ezzel a gond. Ha a nagyszülők is ezt szeretnék, akkor tök jó :)

Én anyósom is ilyen, arra vágyott mindig, hogy együtt éljen egy több generációs család, ő ilyen tyúkanyó típus. A dolog nem valósult meg, de ő például nagyon szerette volna. Van ilyen.

Más kérdés, ha nyúzzák a nagyszülőket, akiknek ez csak szenvedés és teher, akkor persze, én is elítélem (feltéve, hogy van választásuk).

2013. máj. 30. 13:10
 17/37 anonim ***** válasza:
97%

egyáltalán nem ítélem el őket...Mi nem lennénk képesek így élni,túl öntörvényűek vagyunk a férjemmel...Tesómékat viszont abszolút el tudom képzelni egy ilyen helyzetben,ők könnyebben alkalmazkodnak(és ez nem azt jelenti,h egyedül életképtelenek...)

A nagyszülők és a nyugodt időskor....A férjem és az én szüleim is aktív korúak még,messze nekik a nyugdíj...de abban biztos vagyok,hogy csak úgy,mint most, 20 év múlva is boldogok lesznek,ha az unokák "nyüzsögnek és rosszalkodnak" körülöttük..

Szóval ahol önként történik az együttélés,nem szidják egymást a másik háta mögött,miért ne lenne működőképes(és nem kell tökéletes idillben élni,hiszen én is össze szoktam kapni a férjemmel,mégsem érzem úgy,hogy külön kellene élnem tőle...)

2013. máj. 30. 13:13
 18/37 anonim ***** válasza:
90%
Nem ítélem el. Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?
2013. máj. 30. 13:19
 19/37 anonim ***** válasza:
90%

Az én szüleim összetennék a két kezüket ha hazaköltöznénk, de azért mi külön élünk, és szerintem jobb így nekünk.

Azért gyakran látogatunk haza, és én szeretek is otthon. Szerintem a férjem nem érezné magát annyira jól.

2013. máj. 30. 13:24
 20/37 anonim ***** válasza:
87%

Nem ítélem el, az ő dolguk. A szüleim is a mai napig a nagyanyámmal élnek. Nekem nem tetszik, okkal, millió probléma van belőle. De nem ítélkezem, inkább eljöttem onnan, ők meg csináljanak, amit akarnak. Idegen családnál ez fokozottan érvényes, az ő életük, az ő dolguk.

Mondjuk az fura kicsit, amikor jönnek, hogy de egy élet munkája van a házban, nem lehet eladni... én szerencsére már felülemelkedtem ezen a felfogáson, a ház van értem, nem én a házért, ha nem megfelelő, eladom és kész. De tény, hogy ehhez kellett az, hogy sokáig vándormadárként éljek és megtanuljam, hogy az életben más dolgok az igazán fontosak, a tárgyakat, így a házat is, el kell engedni.

Több ismerős család van, ahol amiatt fizették erőn felül a rezsit, mert nem akarták eladni a saját maguk által felépített házat. Csak mondjuk akkora kihasználatlan légteret építettek, amire a gatyájuk is ráment. Végül akkor adták el, amikor már tele voltak hitellel. Na ez mondjuk nem szimpatikus.

2013. máj. 30. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!