Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti, hogy viszonyulnátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti, hogy viszonyulnátok ahhoz, hogyha a férjetek egy ilyen ötlettel állna elő?

Figyelt kérdés

A férjem kitalálta, hogy ő külföldre akar költözni. Egész pontosan Olaszországba. Úgy tervezi, hogy itthon felszámolunk mindent kiköltözünk és nyitunk ott egy kis éttermet vagy kávézót és abból éldegélünk.

Na most vannak nehézségek. Van egy vállalkozásunk. Mezőgazdasággal foglalkozunk. Több ágazatával és mondhatni elég nagyban. Egyszerűen nem tudnánk itthon mindent felszámolni. Esetleg csak elkótyavetyélni tudnánk amit eddig felépítettünk.

A másik probléma, hogy egyikünk se beszél Olaszul. Na most így azért elég nehézkes lenne a kiköltözés. A harmadik probléma a kislányunk. Szerintem nem használna neki, hogyha kiszakítanánk a megszokott környezetéből. A negyedik probléma, hogy őszintén szólva nekem se sok kedvem van külföldre költözni.

A férjem viszont hajthatatlan. Azt mondja neki elege van Magyarországból ő menni akar. Most is éppen eladó Olasz ingatlanokat nézeget a neten.

Ti, hogy viszonyulnátok ehhez?

2013. máj. 26. 19:34
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
60%

Nem értem, ha itthon már egy befutott vállalkozásotok van, akkor miért akar itt hagyni csapot papot?

Mi az, hogy elege van Magyarországból? Miért is? Csak mert a szavaidból úgy látom, hogy nektek kb. semmi problémátok nincs a megélhetéssel. Vagy túl sokat kell dolgozni? Máshol is. Vagy talán olyan, titeket távolról sem érintő elméleti kérdések piszkálják, mint a korlátozott szólásszabadság, sajtószabadság, stb? Mégis miben érzi ő korlátozottnak a saját ill. a családja életét.

Ha én a te helyedben lennék, azt is megkérdőjelezném, hogy ép-e az elméje a férjemnek. Ha valahol egész jól eléldegélek, mi a fenéért akarnék valami új és ismeretlen életformára váltani, amiből elég nagyot lehet zuhanni, és az egész családomat is könnyen a nincstelenségbe ránthatnám. Áh, én biztos nem mennék vele Olaszországba, azt megmondom!

2013. máj. 28. 22:20
 22/34 mustafa33 ***** válasza:
61%
Utolsó, ha cseréltek férjet, meg lesz oldva ☺.
2013. máj. 28. 22:22
 23/34 mustafa33 ***** válasza:
61%
Bocs, közben ultolsó előtti lett. Szóval a 20-as.
2013. máj. 28. 22:23
 24/34 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem pedig ez az egy élete van mindenkinek. Teljesen megértem a férjedet... Főleg, hogy az anyagi keretet is meglenne hozzá, a többi már csak szervezés kérdése.
2013. máj. 28. 23:04
 25/34 anonim ***** válasza:

Én eléggé realista vagyok, míg a férjem ilyen hirtelen felindulásból döntő, álmodozósabb típus. Én kerek perec meg szoktam neki mondani, hogy ha valamiben nem értek vele egyet és szépen meg is indoklom, amitől egy kicsit visszaszáll a földre.

Szóval megbeszélném vele, hogy amíg egyikőtök se tud olaszul, addig nem szabad kimenni. Úgy, hogy semmilyen vendéglátós tapasztalatotok nincs (bocs, ha van), nem szabad éttermet/kávézót nyitni, főleg külföldön nem. Ha x ideig működtetnetek kell a vállalkozásotokat a támogatások miatt, az is elég komoly gond, nehogy vissza kelljen fizetni. A gyereknek kérdéses, hogy mi lenne a legjobb, ha könnyen barátkozik, külföldön is ellenne, ezt így előre nem lehet tudni. Az, hogy te nem akarsz menni, az a legnagyobb "probléma" s ezt mindenképp meg kell beszélnetek.

2013. máj. 29. 00:34
 26/34 anonim ***** válasza:
60%
"Nem értem, ha itthon már egy befutott vállalkozásotok van, akkor miért akar itt hagyni csapot papot?" Gondolom azért, mert sok mezőgazdasági vállalkozóhoz hasonlóan a bevételük cirka 60%-át befizetik az adóba.
2013. máj. 29. 00:36
 27/34 anonim válasza:
36%

Szia!

Szerintem tartozik az uzsorásoknak, vagy rendőrségi ügye van,vagy valami mocskos módon mocskos üzletbe keveredett bele. És ő azt nem akarja hogy te és a lányod bármiről is tudjon. Nézz utána van e kiadatás Olaszországból. Aztán még mielőtt lecsuknák vagy eltűnne vagy nektek valami bajotok lenne,,,TŰNJETEK EL!!!

2013. máj. 29. 10:17
 28/34 anonim ***** válasza:

Én elküldeném melegebbre a férjem. Nem szeretnék kiköltözni külföldre, mert már sok mindent megteremtettünk magunknak, nincs hitel stb..

Az akinek nincs itthon semmije az nyilván könnyebben megy és mennie is kell.

Nem támogatnám a férjed ötletét, úgy értelmezem megvan nagyjából mindenetek, meg tudtok élni.

Az akinek itthon se munkája semmije annak nincs mit veszteni, mennie is kell hogy valamije legyen. De ha itthon gazdaságotok van amit nem írtál hogy csődbe menne, nem írtál nagy tartozásokról sem, és nélkülözésről akkor miért mennél már ki?

2013. máj. 29. 10:27
 29/34 anonim ***** válasza:

Mindenki befizeti adóba a fizetése cirka 50 %-át, arról nem beszélve, hogy még a bruttó is sokkal kevesebb, mint amennyit ténylegesen ér a munkája nagyon sok embernek. Mégis azt kell, hogy mondjam, SEHOL nem kolbászból fonják a kerítést.

Elmenni egy országba, amelynek nyelvét sem beszélem, és még sosem próbáltam ki, mennyire jön be egy külföldi vállalkozás, na az az őrültség.

2013. máj. 29. 12:27
 30/34 anonim ***** válasza:
Nem rossz ötlet, Toscana tényleg gyönyörű. Én örülnék ha a férjem ilyet indítványozna. Persze a józan észt se hagyjuk hátra, először is egy nyelvtanfolyamra iratkoznék be, meg körbe járnék, hogy s mint van ez a vendéglátózás odakinn. Ha ésszel, okosan csináljátok, nagyon jól sülhet el. Megértem a férjed, hogy el akar innen menni. A kislánynak megy csak jót tesz, ha látja, hogy másképp is lehet élni mint mi magyarok. Egész más ott az életérzés.
2013. máj. 29. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!