Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a már elvált felek nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a már elvált felek nem házasodhatnának újra, komolyabban vennék az emberek a házasság szentségét?

Figyelt kérdés

Szerintetek jó lenne ha ezt bevezetnék?

Mert szerintem rengetegen felelőtlenül házasodnak manapság, aminek persze az eredménye a pár éven belüli válás. Jó lenne szerintem ezen változtatni..

2013. máj. 18. 19:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
49%
Házassági szentségét a templomba kapják meg, és csak egyszer. Polgári értelembe százszor is házasodhat de a házasság szentségében akkor is az első házassága érvényes az egyház szemében.
2013. máj. 18. 21:37
 12/24 anonim ***** válasza:
69%

"Az emberek a legtöbb szentséget se veszik komolyan. Még magát a Legfelsőbb Atyaúristent sem. Pedig az nem semmi..."

Figyelj, isten létezése még annyira sem bizonyított, mint a télapóé (annak legalább volt valaha földi megfelelője), szóval nem tudom, miért kellene hinnem benne. A mesékből kinő az ember!

2013. máj. 18. 21:38
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Melyik egyház? Van egy néhány.

2013. máj. 18. 21:42
 14/24 anonim ***** válasza:
23%
A házasság szentsége csak egyszer vehető fel.
2013. máj. 18. 22:34
 15/24 anonim ***** válasza:

"Figyelj, isten létezése még annyira sem bizonyított, mint a télapóé (annak legalább volt valaha földi megfelelője)"

Igen Szent Miklós aki ugyan abba a könyvbe szerepel :)

2013. máj. 18. 22:37
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
"szent miklós" egy történelmileg bizonyítottan létező személy volt, aki köré egy mese épült. Istenre ugyanez nem igaz, mert sosem létezett és semmiféle bizonyíték nincs is rá :)
2013. máj. 18. 22:39
 17/24 anonim ***** válasza:

Milyen könyvben vérkeresztény barátocskám?

2013. máj. 18. 23:00
 18/24 anonim ***** válasza:

Elváltam, annyira elegem van a házasságból, hogy akkor se állnék az anyakönyvvezető elé, ha fegyvert tartanának a halántékomhoz.

Amúgy meg hülyeség az ötlet.

2013. máj. 19. 00:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Elég régóta látok egy szarul működő házasságot, hogy tudjam, igenis el kell válni, ha valami menthetetlen.

Nagyapám volt a "falu bikája" nagyim pedig fülig bele volt esve. Végül összeházasodtak. Ilyenkor jönne a hepiend.

De nagyapám nem bírt csomót kötni a farkára, rendszeresen félrement. Mikor nagyim felszólalt ellene összeverte. Rendszeresen ütlegelte. Volt hogy megszökött a legnagyobb gyerekével, és a szülei visszazavarták.

Tudta, hogy sehová sem mehet.Később még három lányuk született.

Nagyapám 3 hónapja halt meg, a harmadik szívroham elvitte.

Megkérdeztem nagyimat, hogy megérte-e 60 évig vele élni.

Sírva mondta, hogy nem tudott hová menni. Dolgozott, de kevés pénzt kapott, mivel kisebbségi.

Amit kapott is elvette nagyapám.

Mesélte, hogy örült ha őt verte és nem a gyerekeket.

2013. máj. 19. 01:03
 20/24 anonim ***** válasza:

Kifejezetten rossz ötlet!!! Mi van azokkal, akik megházasodtak több év együttélés után, megfontoltan, komolyan és a végén meg beadják ellenük a válást?? Azok pl. nem tehetnek róla, hogy el kell válniuk. Ők komolyan vették a házasság szentségét, csak a házastársuk nem. Akkor a másik fél hibájából nem lehetnek újra házasságban valakivel, aki hozzájuk hasonlóan szívből komolyan veszi a házasságot??

Ez az katolikus egyház marhasága!! Az ilyen eszetlenségek miatt nem ismerem el az egyházat annak ellenére, hogy erőse hiszek. És hiszem, hogy élhetünk a házasság szentségében anélkül, hogy fizetség ellenében megkapjuk azt a papoktól.

Úgyhogy egyértelműen nem ez a megoldás. Annak ellenére mondom ezt, hogy engem is bánt, hogy ennyien nem veszik komolyan a házasságukat...

24N

2013. máj. 19. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!