Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a már elvált felek nem házasodhatnának újra, komolyabban vennék az emberek a házasság szentségét?
Szerintetek jó lenne ha ezt bevezetnék?
Mert szerintem rengetegen felelőtlenül házasodnak manapság, aminek persze az eredménye a pár éven belüli válás. Jó lenne szerintem ezen változtatni..
"Az emberek a legtöbb szentséget se veszik komolyan. Még magát a Legfelsőbb Atyaúristent sem. Pedig az nem semmi..."
Figyelj, isten létezése még annyira sem bizonyított, mint a télapóé (annak legalább volt valaha földi megfelelője), szóval nem tudom, miért kellene hinnem benne. A mesékből kinő az ember!
Melyik egyház? Van egy néhány.
"Figyelj, isten létezése még annyira sem bizonyított, mint a télapóé (annak legalább volt valaha földi megfelelője)"
Igen Szent Miklós aki ugyan abba a könyvbe szerepel :)
Milyen könyvben vérkeresztény barátocskám?
Elváltam, annyira elegem van a házasságból, hogy akkor se állnék az anyakönyvvezető elé, ha fegyvert tartanának a halántékomhoz.
Amúgy meg hülyeség az ötlet.
Elég régóta látok egy szarul működő házasságot, hogy tudjam, igenis el kell válni, ha valami menthetetlen.
Nagyapám volt a "falu bikája" nagyim pedig fülig bele volt esve. Végül összeházasodtak. Ilyenkor jönne a hepiend.
De nagyapám nem bírt csomót kötni a farkára, rendszeresen félrement. Mikor nagyim felszólalt ellene összeverte. Rendszeresen ütlegelte. Volt hogy megszökött a legnagyobb gyerekével, és a szülei visszazavarták.
Tudta, hogy sehová sem mehet.Később még három lányuk született.
Nagyapám 3 hónapja halt meg, a harmadik szívroham elvitte.
Megkérdeztem nagyimat, hogy megérte-e 60 évig vele élni.
Sírva mondta, hogy nem tudott hová menni. Dolgozott, de kevés pénzt kapott, mivel kisebbségi.
Amit kapott is elvette nagyapám.
Mesélte, hogy örült ha őt verte és nem a gyerekeket.
Kifejezetten rossz ötlet!!! Mi van azokkal, akik megházasodtak több év együttélés után, megfontoltan, komolyan és a végén meg beadják ellenük a válást?? Azok pl. nem tehetnek róla, hogy el kell válniuk. Ők komolyan vették a házasság szentségét, csak a házastársuk nem. Akkor a másik fél hibájából nem lehetnek újra házasságban valakivel, aki hozzájuk hasonlóan szívből komolyan veszi a házasságot??
Ez az katolikus egyház marhasága!! Az ilyen eszetlenségek miatt nem ismerem el az egyházat annak ellenére, hogy erőse hiszek. És hiszem, hogy élhetünk a házasság szentségében anélkül, hogy fizetség ellenében megkapjuk azt a papoktól.
Úgyhogy egyértelműen nem ez a megoldás. Annak ellenére mondom ezt, hogy engem is bánt, hogy ennyien nem veszik komolyan a házasságukat...
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!