Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a már elvált felek nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a már elvált felek nem házasodhatnának újra, komolyabban vennék az emberek a házasság szentségét?

Figyelt kérdés

Szerintetek jó lenne ha ezt bevezetnék?

Mert szerintem rengetegen felelőtlenül házasodnak manapság, aminek persze az eredménye a pár éven belüli válás. Jó lenne szerintem ezen változtatni..

2013. máj. 18. 19:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem igen. Régen megszenvedtek az emberek a házasságért. Ma már úgy van vele mindenki, hogy egyszer élnek, miért szenvednének egy rossz kapcsolatban. Ez szerintem nem is rossz, csak így elveszik a házasság igazi értéke. Szerintem ha lenne ilyen, akkor többször is meggondolnák, hogy mikor kivel házasodnak.
2013. máj. 18. 20:01
 2/24 anonim ***** válasza:
97%

Nem lenne jó ha bevezetnék..

Mondom ezt úgy hogy nem vagyok házasságpárti.

Ugyanis mindenki hibázhat, és a hibák miatt ne legyen egy életre eltiltva attól hogy újra boldog házasságban élhessen.

2013. máj. 18. 20:01
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért fáj neked, hogy mások elválnak? Miért kellene egy rossz kapcsolatban maradni? Nem jobb, hogy van lehetőség elválni?

Régebben sem azért maradtak ám együtt az emberek, mert annyival több jó kapcsolat volt. Szerinted most felelőtlenül házasodnak sokan, nem is ismerik egymást, stb... Szerinted akiket a szülők választottak egymásnak, nem is látták egymást előtte jóformán, azokról, ha kiderült, hogy kicsit sem passzolnak, azoknak jobb volt egy vacak életet élni??

Amúgy meg akarná ezt is megoldaná, nem kötne újabb házasságot, de lenne élettársa.

2013. máj. 18. 20:03
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

De mi van ha azt komolyan gondolják? :) Én sem gondoltam végig az első házasságomat. Kvázi unatkozó barátok voltunk akiknek becsúszott egy gyerek és illendőségből összeházasodtunk. Na ezt most utólag megtiltanám magamnak, azt nem bánom hogy született gyerekem, de hozzámenni tényleg nem kellett volna.

A férjemmel 15 éve vagyunk együtt, 10 éves házasok. Exemék 16 éve, 9 éve házasok. Mindketten komolyan gondoljuk az új házasságunkat. Ki az ég tilthatta volna meg, hogy házasodjunk? :)

2013. máj. 18. 20:04
 5/24 anonim ***** válasza:
66%
A házasság nem egy szentség hanem egy gazdasági közösség. És tévesek az értesülésid mert elváltak újraházasodhatnak. Talán kivéve a keresztény szektások, de azok meg kit érdekelnek ;)
2013. máj. 18. 20:09
 6/24 anonim ***** válasza:
61%
a többségnek a házasság csak egy újabb papír, szóval tök 8 hogy 1 van belőle vagy 12.
2013. máj. 18. 20:12
 7/24 anonim ***** válasza:

Ha már fel akarsz bontani egy rossz házasságot, szerintem nem fog érdekelni, hogy legközelebb újraházasodhatsz-e vagy sem. Sőt sokan nem is akarnak, ha már egyszer nem sikerült.

(És most tekintsünk el a vallástól.)

2013. máj. 18. 20:27
 8/24 anonim ***** válasza:

Roppant érdekes a kérdés. A válasz szerintem egyértelműen igen. Ahogy már mások is írták, sokuknak ez csak egy papírt jelent ma már.

De bevezetni senki nem fogja, mert akik ezt megtehetnék, azoknak egyáltalán nem áll érdekükben.

2013. máj. 18. 21:04
 9/24 anonim ***** válasza:
18%
Az emberek a legtöbb szentséget se veszik komolyan. Még magát a Legfelsőbb Atyaúristent sem. Pedig az nem semmi...
2013. máj. 18. 21:12
 10/24 anonim ***** válasza:
69%

"Az emberek a legtöbb szentséget se veszik komolyan. Még magát a Legfelsőbb Atyaúristent sem. Pedig az nem semmi..."

Hát pedig én még nem hallottam kézzelfogható bizonyítékot a híresneves Atyaúristenetek létezéséről azt leszámítva, hogy "Azért létezik, mert csak" :) Ez úgy kb. a semmi definíciója.

A házasságnak meg pont annyi szentsége van, mint az útlevélnek. Egy papír mindkettő, ami adott helyzetben megkönnyíti a létezést az adott jogi keretek között.

2013. máj. 18. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!