Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok arról, ha a házastársak nagyon eltérő szintű végzettséggel rendelkeznek?
Szintén semmit.
NEM a végzettségtől függ ugyanis, hogy ki mennyire okos, értelmes és művelt.
Lehet hülyébb egy háromdiplomás valaki, mint egy szakmunkásképzőt végzett ember.
Mi is így vagyunk és nem jelent problémát! :)
24N
Ha a férfi a magasabb végzettségű, az a kapcsolat még valahogy fungálhat egy darabig, vagy egész hosszan is, ha a nő alávető típus, szüksége van arra, hogy felnézzen az ő okos férjére, és a férfinek kicsi az önbizalma: ilyenkor abba kapaszkodik, hogy ő az okosabb.
Fordítva sokkal nehezebben megy. Okos nő soha nem válasszon magánál butább férfit (okos férfinak sem szabadna), mert annak a kapcsolatnak nincs jövője.
Azt sosem értettem, hogy jön ide a "miről tudnak beszélni". Miért, egy bölcsész szakon végzett meg egy mérnök informatikus miről tud beszélni? :-)
Anyukám 20 éve él a nevelőapámmal. Anyukám most csinálja a 2. diplomáját, nevelőapámnak érettségije van. Katona volt, aztán nyugdíjba ment most pedig lassan 10 éve polgármester a faluban. A lakók nagyon szeretik, tisztelik. Sokat olvas, képben van a világ dolgaival.
Van ilyen ismerősöm, és ha megkapom végre a diplomám, mi is ilyenek leszünk. Hát nem hiszem, hogy nagy a különbség :) Az ismerősék női tagja a szakmunkás, a srác a diplomás, és azon kívül, hogy el tudott a szakmájában helyezkedni és többet keres, semmi különbség sőt! A lány egy könyvmoly, iszonyat sokat olvas, nagyon különleges természet és nagyon aranyos is. Tényleg nagyon okos!
Nálunk én (lány) leszek diplomás, de semmivel se vagyok okosabb, mint a barátom. Kb. ugyanolyanok vagyunk minden téren. A különbség köztünk, hogy az én szüleim támogattak, az övéi pedig nem támogatták az egyetemi a továbbtanulást. Ennyi.
Ennek ellenére az én alacsony végzettségű párom jól táncol, jól énekel, sokat olvas, kifogástalanul ír, szépen rajzol, verset ír, stb :) egy igazi művész! És köszi jól elvagyunk :)
Nő vagyok, diplomám van, a páromnak "csak" egy szakmunkása.
Bár tök más a munkaterületünk, a hobbink, érdeklődési körünk azonos, illetve a két gyerek elég kimeríthetetlen téma ezen felül.
Bár az idők során többször voltak vitáink, az soha nem került elő, hogy neked ilyen végzettséged van - neked alig van valamid.
8 éve élünk együtt boldogan.
Ellenpélda a szüleim, apám diplomás bunkó, anyám nem a szakmájában dolgozó szakmunkás. Anyunak sokszor a szemére lett vetve, hogy csak ennyit meg annyit keres. Felnőtt fejjel érettségizett le, szerzett új szakmát (amit szeret is), csinálta meg a jogsit. Ez persze megint nem tetszett a faternak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!