Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire kell rossznak lennie...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire kell rossznak lennie egy házasságnak, hogy az ember mindent hátrahagyjon?

Figyelt kérdés

A környezetemben többen válnak, van aki kisgyerekkel, van aki felnőtt gyerekekkel idősen (55-65 között). Tudom, hogy nem lehet tudni mi van zárt ajtók mögött, de ezek a családok olyan szempontból rendezettek voltak, hogy nem volt alkohol, drog, testi, lelki terror.

Szinte minden esetben belépett egy harmadik.

Mi kell ahhoz, hogy az ember mindent eldobjon valakiért?

Ezek az emberek vajon megbánják a döntésüket, amikor elmúlik a szerelem?

Ti hogy gondoljátok, esetleg van tapasztalatotok valamelyik oldalról?

2012. dec. 29. 20:28
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Elnézést, én is elkalandoztam az eredeti kérdésemtől.

Mindenkinek megy a zöld kéz, tényleg minden vélemény érdekel.

2012. dec. 29. 21:16
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

9-es, és mekkorák a gyerekek?

Gyűjts bizonyítékokat a férjed fenyegetéseiről, viselkedéséről, bántalmazásairól! És akkor azokat felmutatva egészen biztosan nem neki ítélik.

14 év felett meg a gyerek dönti el, kivel van.

2012. dec. 29. 21:16
 13/21 anonim ***** válasza:
21%
Most biztos le fogtok pontozni, de az én véleményem az, hogy akik csak a másikra mutogatnak a házasságuk elromlásába, azok masszívan sárosok abban, hogy ilyen életet élnek.Ugyanis egy házasság mindig 2 emberen múlik, és nem mindegy ki mellett mivé válik az ember.
2012. dec. 29. 21:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nos, mi a (volt) férjemmel az a tipikus, "pedig olyan jól éltek" család voltunk. Egészségesek voltunk, gyerek okos, ügyes, mindketten dolgoztunk, anyagilag rendben mentek a dolgaink, stb. Valahol a lelkem mélyén éreztem, hogy kikacsingat a házasságból, "átutazóként" becsapódik egy-egy nő...de sosem éreztem, hogy elhagyna. Aztán lecsapott rá a nagybetűs szerelem. Csapot papot hagyva rohant, elköltözés, válás, mindent egy szempillantás alatt elintézett. Szenvedtem, mint egy kutya, megalázva éreztem magam, pedig ha őszinte akarok lenni magammal, tudnom kellett, hogy egyszer bekövetkezik ez, de valahogy hessegettem ezeket a gondolatokat, hogy nem...Ő ezért a nőért mindent eldobott. Azt mondtam neki, amikor a közös megegyezéshez aláírtam a válási papírokat, hogy ez a nő lesz a végzeted. Néhány hónap után szétmentek, mert állandó volt a cirkusz, a hiszti, a féltékenykedés. Jött volna vissza, hogy mostmár tud engem értékelni, meg milyen jó feleség voltam, stb. De én egyszerűen undorodtam tőle. Egyet köszönök neki csak, mégpedig azt, hogy elintézte a válást. Nekem soha nem lett volna bátorságom kilépni a házasságból, mert túlságosan sokszor hallottam, hogy ugyan kinek kellenek gyerekkel, nézzek már magamra. Mindez négy éve történt, és úgy érzem, rendben az életem.
2012. dec. 29. 21:43
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ilyen esetek történnek a környezetemben is, mint a tied, kedves utolsó. Egyszerűen nem értem. De lehet, hogy csak azért, mert én pedig talán többet is eltűrnék, mint ami normális lenne, csak hogy fenntartsam a családi békét. (Mint ahogy talán ti is, azzal, hogy érezted, hogy nincs minden rendben, de nem váltál amíg ő nem lépett).

Köszönöm a válaszod.

2012. dec. 29. 21:57
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

pontosan jól látod kérdező. A kelleténél sokkal több mindent elnéztem, vagy nem vettem tudomásul. De ez megbosszulta magát, hiszen attól a tények tények maradtak. Így évek távlatából visszatekintve, nem bánom, hogy elváltunk. És ha hiszed, ha nem, mindent el tudok egyedül intézni, a félelmeim nem igazolódtak be.

Sőt, két gyerekkel is kellek valakinek :)

2012. dec. 29. 22:24
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 6 éve lakom az anyutól külön, egyedül, és amikor tanultam a lakásfenntartási teendőket, eszembe jutott, hogy egy házasságban simán benne tarthat valakit, hogy 6-7 témakört a házastársa visz, és fél tőle, hogy akkor azok hirtelen majd az ő nyakába szakadnak. Nekem segített az anyukám, és egyesével vettem át minden témakört szép lassan, és fontosnak is tartom, hogy az ember ezeket tudja menedzselni magának, és ne legyen kiszolgáltatott egy másik embernek néhány fél-félóra alatt megtanulható életviteli dolog miatt. Még netről, szomszédoktól is meg lehet tanulni, de legjobb, ha úgy indulunk neki az életnek, hogy minden jogi, anyagi és műszaki teendőt el tudunk látni a saját használati tárgyainkkal kapcsolatban.
2012. dec. 29. 22:32
 18/21 anonim ***** válasza:
5,9-es vagyok, aki kérdezte: még csak kisiskolások. De nem tudom, hogy bírom-e még kb 10-12 évig így. Azon már gondolkodtam, hogy párszor felveszem diktafonra amit beszél...
2012. dec. 29. 23:40
 19/21 anonim ***** válasza:

De épp azt írtam, hogy 14 éves kor után már nincs is gyermekelhelyezési per. Ha mondjuk 8 és 10 évesek, akkor már csak 4-6 év.

De addig is meg tudod csinálni, szerintem megéri.

Őket is kérdezd meg!

Amikor nagyon nehéz élethelyzetben vagyunk, mindig a gyerekeket kell megkérdezni, ők fején találják a szöget!

2012. dec. 30. 01:15
 20/21 Ildegonda ***** válasza:
Előttem szólónak tökéletesen igaza van, nekem a lányom szólt be, "miért nem válsz már el tőle?" -jó lett volna, ha előbb szól :((
2012. dec. 30. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!