Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan kezeljem, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezeljem, hogy a családtagjaim nem képesek elfogadni a döntésemet?

Figyelt kérdés

A lényeg röviden: azon -valószínűleg nagyon kevés- nő közé tartozom, akik nem akarnak semmilyen párt, társat, férjet maguknak. Nem akarok semmilyen párkapcsolatot, de még alkalmi szex partnert sem. Saját családot, gyermeket sem akarok. Inkább élnék együtt barátokkal, mint olyasvalakivel, aki a párjának tekint. Egyedül akarok élni, ha tehetem, amíg tehetem (megélhetési költségek miatt előbb-utóbb úgyis kellenek lakótársak), de ami fontos, hogy ha munkából hazamegyek, én otthon pihenni, a hobbijaimnak élni, szabadon szórakozni, kikapcsolódni akarok, úgy, hogy ebben nem kell egy másik emberhez "alkalmazkodnom". Tudok én alkalmazkodni, nagyon is a munkahelyen, a társadalmi életben, de valahol ki kell ereszteni a gőzt és én szeretek otthon teljesen, totálisan szabad lenni. Ami más nőnek az élet természetes része és szinte "üdvözítő" érzést ad (állandó házimunka mint második műszak, rengeteg gond és aggódás, tennivaló és felelősség) azt én nem akarom az életembe. Nagyon, tényleg nagyon jól érzem magam így és a szüleim képtelenek ezt megérteni. Azt hiszik, hogy a boldogság egyenlő a párkapcsolattal/házassággal és gyerekvállalással. Nem hiszik el, hogy én így vagyok boldog... ezért akármikor, akármiről beszélek velük, minden egyes alkalommal ott köt ki a dolog, hogy elkezdik hajtogatni, hogy férjhez kéne mennem, meg unokát akarnak.

27 éves, magabiztos felnőtt ember vagyok, megvannak a magam okai a döntéseimre. Sajnos más dolgokat sem lehetett velük szinte soha megbeszélni, mert képtelenek más véleményt befogadni, mint a saját előítéletüket, világképüket. Mindig szerettem volna, hogy megértsenek, de sok, nevetségesen végződő kommunikációs próbálkozás után (ami félreértésekbe, veszekedésbe és gúnyolódásba torkollt) felhagytam a kísérletezéssel és "rájuk hagytam" mindent, ill. témát tereltem. Például világnézeti, életmódbeli, politikai elveim, véleményem, vagy karrier terén hozott egyes döntéseim emiatt maradtak előttük titokban immár végleg. Nagyon szeretem a szüleimet. Szeretném, ha boldogok lennének, csak azt kéne megérteniük, hogy ez az én életem. Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy legalább kicsit elviselhetőbb és effektívebb legyen a velük való kommunikáció?

2012. dec. 2. 18:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
az anyagiak... főleg, ha ilyen önálló és határozott vagy, mégiscsak kellene valami fizetősmunkát találnod. Tudod, az életben muszáj kompromisszumot kötni. Te ezt nem a párkapcsolatban akarod megkötni, sebaj. De akkor a munkádban és a karrieredben kell megtenned. Független és önálló csak az lehet igazán, aki anyagilag független. (Ezért választja sok nő inkább a nemszeretem párkapcsolatot, mert az egyszerűbb, mint egyedül egzisztenciát építeni). Szóval ha a saját utadat akarod választani, olyan munkát kell találnod, ami fizet. Akkor is, ha épp nem az a kedvenc munkád. Főleg egy fiatal embernél nincs ilyen, hogy ez az utolsó esélyem munka ügyben, meg munkaügyi központ, stb. Találd meg azt a megoldást, amivel elég pénzt tudsz keresni. Ez a valódi függetlenedésed kulcsa.
2012. dec. 3. 14:51
 22/25 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom megtalálni, vagy 10 éve folyamatosan keresem. Ha ez a lehetőség nincs, már megőrültem volna, vagy kárt tettem volna magamban. Egyszerűen nincs lehetőség, mert amire képes lennék, ahhoz nincs elég kezdőtőkém (külföldi/másik városban lévő munka vagy saját vállalkozás: mind pénz kell hozzá, nekünk meg sose volt). Ahova ebben a recesszióban engem felvettek volna így pénz nélkül, vagy ügynöki, vagy szexuális munkát takart, oda meg nem voltam hajlandó. Gyárba helyben nem kellek, máshol meg kell kezdőtőke, de még a buszra sincs. Majd maximum élek addig, amíg nem fáj. Hajléktalanszállón, utcán, kerüljek akárhova, már nem érdekel. Akkor sem megyek bele "nemszeretem" párkapcsolatba, mert már nagyon régóta elegem van abból, hogy az életemet "nemszeretem" körülmények lehetetlenítik el. Küzdöttem eleget, elég veszélyhelyzetben voltam már a kétségbeesett álláskeresés miatt, úgyhogy igazán nem mondhatjátok, hogy "feladom", meg "nem teszek meg mindent". Amíg a szüleim élnek, valahogy megleszünk, aztán vagy sikerül valahova beraknom magam, ahol van fűtés meg élelem, vagy nem, de akkor nem fogok szenvedni.
2012. dec. 3. 18:13
 23/25 anonim ***** válasza:
A különleges hobbidból nem lehet pénzt csinálni valahogy? Azt írtad, művészlélek vagy... Kézművesség, fotózás?...
2012. dec. 3. 19:05
 24/25 A kérdező kommentje:
Sajnos nem lehet, mert nincs pénzem kiváltani a vállalkozóit, fizetni magam után a terheket. Csak mellékállásban próbálhatnám meg egy fix munka mellett, amire van esélyem, ha a tanfolyamon jól beválok. Az üzlet úgy is csak globálisan működne, mert olyan sok a szegény ember már, hogy bevétel csak nagyon nagy piac megcélzásával jönne a művészeti munkából- ha jön ugyan. Ajánlottak már nekem -itt is- Meskát, ismerősökön keresztüli értékesítést, vásározást, de ezek legális működtetéséhez is mind-mind havi biztos pénz kell, amit be kell fizetnem magam után. Nem kockáztathatom meg ugyanis, hogy belefussak valamilyen adóellenőrbe, aki a kis fizetésüket kiegészíteni akaró szegény emberek termékeit ellenőrzi a neten, vevőnek, megrendelőnek kiadva magát. Nem éri meg. Lesz egy hasznos szakmám, ami mellett megpróbálom másodállásban majd- ha tudom. Ha nem, nem baj az sem. Örülhetek, hogy egyáltalán igénybe tudtam venni ezt a lehetőséget. Bár fiatal vagyok, pénz és a munkaerőpiacra bejuttató kapcsolatok híján ez az utolsó lehetőségem valóban.
2012. dec. 3. 20:18
 25/25 anonim ***** válasza:

te egy nagyon jó fej csaj vagy. a szüleidet kicsit "altasd", hogy majd férjhez mész, ha megtalálod a párod, stb... aki időt nyer, életet nyer.

én is ilyen típus vagyok, mint te (bár volt igényem a párkapcsolatra, de minden más stimmel). nekem szerencsém volt, a férjem is ugyanígy gondolkodik: élünk bele a világba, kényelmesen, kötöttségek nélkül, hobbizunk, a lakást együtt tartjuk rendben (amikor már elkerülhetetlen:-D).

ez a te életed, sok sikert!!!

2012. dec. 20. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!