Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hogyan tegyem túl magamat ezen? Mit tegyek, hogy a férjem ne veszekedjen folyton? Az autizmus miatt vége lesz a házasságomnak?
Annyira magam alatt vagyok, úgy érzem minden rám hárul
kislányomról kiderült most hogy,autista!:(
Férjem azóta elviselhetetlen engem okol mindenért, mért nem takarítok minden nap, mért nincs kedvem főzni, folyton veszekszik, eddig is minden rám szakadt, de most már úgy érzem nem bírom! Minden olyan szép volt, még 3 hónapja, megvettük álmaink házát és nagyon boldogtalanok lettünk, férjemmel nem lehet beszélni, hazajön azonnal belém köt veszekszik! Ha kérem beszéljünk, mindig kibújik alóla! Mit tegyek??? Segítsetek!
Kedves 7/9 egészen egyszerűen hülyeséget írsz. Az autizmus egy spektrumzavar, egyáltalán nem biztos, hogy szellemi fogyatékossággal jár együtt. Vannak az ún. magasan funkcionáló autisták is (asperger), akinek normál, vagy nemritkán légyegesen magasabb az IQ-ja az átlagosnál. Semmi, de semmi közük a skizofréniához.
Ők különleges emberek, és igen, sokszor nehezebb velük, mint egy "neurotipikus" gyerekkel. A diagnózis után elindul egy gyászfolyamat a szülőkben, meg kell gyászolniuk az egészséges gyerekhez fűződő álmaikat. Ennek első lépése a tagadás, amiben kedves kérdező a férjed is van. Természetes, hogy ezt érzi, próbáld megértetni vele, hogy most össze kell kapaszkodnotok mindannyiótok érdekében. Keressetek autista gyereket nevelő családokat, ők tudnak a legtöbbet segíteni most.
12-es! Szomorú, hogy ennyi férfi elhagyja a beteg gyerekét, de egyáltalán nem meglepő. Egy férfi és a gyereke között soha nem lesz olyan mély testi-lelki viszony, mint egy anya és a gyereke között. Maximum amikor már nagyobb, akkor tud vele valamit kezdeni, de az a feltétlen, első perctől kezdve ottlévő önfeláldozó szeretet, ami egy anyában van, az egy férfiben soha nem lesz meg, ez van.
Egy férfi számára a gyereke jóhogynem idegen, akihez évek alatt valahogy hozzászokik. Egy nőnek a lelke egyik fele.
Nehezen hosszú időbe telt, mire rájöttek, hogy mi a gond vele, mert teljesen átlagos gyereknek tűnt mint akivel semmi probléma nincsen. Most megyünk a Vadaskertbe mi is, ott még nem jártunk, azért szeretné a férjem, hogy elmenjünk oda, mert előzőleg egy Szakértői Bizottság vizsgálta hosszú időn át, és firtatja, hogy autizmus lenne,
mert a kislány szinte minden feladatban kiválóan teljesített és ott is próbálkoztak autista tesztekkel, amin mind át ment! Ők azzal magyarázzák, hogy csupán egy megkésett fejlődési lemaradás, amit a váratlan hamar érkezett kistestvér váltott ki belőle.
Kérdező, leírásod alapján nem autista a gyereked. De majd az orcosok többet mondanak, hisz távvizsgálatot sosem végzünk (nem csak a pszichológiában, amúgy sem). Én csak leírtam milyen tünetei vannak ,egyáltalán hogyan képzelhető el a betegség.
Ma egyre több gyereknél feltételeznek autizmust, hiperaktivitást, holott egy szemmel nincs több. Mindösszesen későn fejlődnek a gyerekek. Gondolom azéeltkörülmények miatt.
ma 08:20
Én csak azt tudom mondani, hogy ne a neten olvasgasson ezekről. Nem minden az IQ. Ön szerint ha valakinek nagyon magas az IQ-ja, az viszi valamire? Sőt, maga szerint az tuti normális ember? Segítek, nem!
Az emberi agy nagyon bonyolult. 60-70% el is megy a térlátásra (megfigyelhető, hogy pl a Down-kórosok egy része nem tud kimenni az ajtón, mert nem látják, a skizofrén senkit nem lát maga körül, stb). Aspenger-szindrómás volt pl Newton, Einstein, de a hackerek között is több van (akik a nagyon biztonságos helyekre törnek be, mai szerintem átlag értelmi képességekkel felfoghatatlan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!