Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik a házasság nagy problémái?
Időm most nem engedi,de röviden,majd a többiek részletezik:
Elkényelmesedés és kompromisszumok...
Kompromisszum, elvárás ugyanúgy kell, ha nem vagy házas.
Azt hiszem nem kell papír ehhez.
Szerintem a házasság annyiban más egy komoly kapcsolattól, hogy ott talán nehezebben lépsz ki belőle.
Szóval mik a problémák?
Talán az, hogy elfelejted, hogy egykor a másikban mit szerettél. Amit korábban aranyosnak találtál az idegesítővé válik. Kialakulnak a szerepek amitől az elején mindenki félt és nem lépnek ki a mókuskerékből. Nem figyelnek már annyira oda a külsejükre a házastársak, mert már megszerezték a másikat. Nincs már izgalom, a mai rohanó világban kevesen mutatnak újat vagy lepik meg valamivel a párjukat.
Szerintem az is rossz a hosszú kapcsolatokban, hogy az párok nem tisztelik egymást, a veszekedésnél lehorgyák egymást, pedig akkor is lehetne bennünk tartás.
és persze ott a szex kérdése.. "jaj nincs kedvem, kemény napom volt" régebben persze az sem érdekelte, ha a kocsiban kell csinálni..
nos..ilyenek..
A kompromisszum és elvárás szerintem is minden hosszú távú kapcsolatra igaz, nem csak a házasságra.
Nekem a kapcsolataimban egyébként több kompromisszumra volt szükség, mint most a házasságomban, mert a mostani helyzetünket közösen alakítottuk ki, a kapcsolatokban pedig még két külön "élet" volt, többmindenhez kellett igazodni.
A házasság buktatója talán a papír kötöttsége lehet, hogy nehezebb kilépni belőle, és emiatt csapdában érzi magát valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!