Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házas férfiak, szerintetek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házas férfiak, szerintetek a "nézd az anyját, vedd a lányát" mondás igaz?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok házas, egyelőre csak nézelődöm a piacon, de több pszichológust olvasva is az jött át, ha komoly szándékaid vannak valakivel, akkor érdemesebb nem is annyira magát a csajt nézni, hanem inkább az anyját. Nyilván külsőre is, de elsősorban abból a szempontból hogyan viselkedik a férjével, mennyire házias, költekező, stb. Igazából ezt üzletemberek úgyis mondanák, hogy "best practice", ha azt látod rendezett családi életet élnek, az anyja szépen beszél, hűséges, az nagy plusz pont, ha meg elvált, örökké csak rosszat mond a volt férjéről vagy ilyen összevissza kapcsolatai voltak, akkor az mindenképpen negatívum.

tegnap 11:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
90%
Ez hasonlóan érvényes az apákra és a fiaikra. Érdemes megnézni, hogy a pasi anyjának milyen élete van, hogy bánik vele az apja. Pár év, és nagyjából ugyanaz az élet vár a pasi barátnőjére is.
tegnap 12:43
 22/35 anonim ***** válasza:
91%

Erősen kétlem, hogy pszichológus mondana ilyet, hiszen ez csak egy végtelenül egyszerű régi mondás, tudományokban sosem áll helyt az ilyen.

Kérdező, te egyébként jártál már egyébként terápián, vagy csak meghallottad, hogy egy lecsúszott celebdoki, aki egyébként még csak nem is pszichológus mond egy ilyet?

Egyébként a kérdésedből meg a válaszaidból az jön le, hogy szerinted az a nő hibája, ha a férfi elhagyja, vagy elválnak. Ha ennyire egyszerűen gondolkodsz, akkor nem csoda, hogy benyalod az ilyen végtelenül egyszerű mondásokat és örökérvényű igazságnak tekinted.

tegnap 13:02
 23/35 anonim ***** válasza:
75%

Az anyósom a falut, ahol felnőtt sosem hagyta el, egész életében volt két munkahelye, hobbija kimerül a tv nézésben, orvoshoz csak akkor megy, ha fáj valami. Ehhez képest a feleségemmel külföldön élünk, nemzetközi cégeknek dolgozik, sportol és rendszeresen jár szűrővizsgálatokra stb.

Vagy pl. ott a nővérem, ő is külföldön él, ő is nemzetközi cégnek dolgozik magas pozícióban, az én anyám meg élete nagy részében háztartásbeli volt. Nővérem elvált, anyám meg apám a mai napig nagy szeretetben élnek. Nem értem, a kérdező tényleg ennyire nem látja a világot maga körül, vagy mire jók az ilyen bugyuta kérdések?

tegnap 13:07
 24/35 anonim ***** válasza:
70%
Anyummal kb semmiben nem hasonlítunk egymásra, se külsőre se belsőre. Elég hülye “tanács” ez.
tegnap 13:14
 25/35 anonim ***** válasza:
81%
Sértésnek venném ha valaki hozzá hasonlítana. Nem egy jó ember, amit én már gyerekként felfedeztem mivel én tök másmilyennek születtem ezért nem is tudtam vele soha azonosulni. Nincs is semmilyen kapcsolatunk.
tegnap 13:30
 26/35 anonim ***** válasza:
91%
Akkor dívott ez a mondás amikor az anyák és a lányaik egy házfedél alatt voltak kénytelenek leélni életeiket, családostul, és nem volt szinte semmilyen kitörési lehetőség. Ma már nem kéne ilyen régi mondásokat csattogtatni, max humorból, vagy még úgy se.
tegnap 13:35
 27/35 anonim ***** válasza:
En azon vagyok, hogy ne legyek olyan, mint az anyam. Cukorbeteg, nem figyel oda magara, az egeszsegere sem, odaszur szavakkal, amikor nem kene, direkt vagy nem direkt, de bantja a masikat. Kulsore is kezdi magat elhanyagolni. Szemelyisegunk is mas. Ugyhogy lehet, sokakra igaz, en azon vagyok, hogy ne :D
tegnap 13:38
 28/35 tejjelkifili ***** válasza:
100%
Mindenki saját magáról mondja, hogy nem ő nem olyan mint a kretén szülei :D Vajon az ex-ek mit mondanának.........
tegnap 14:08
 29/35 A kérdező kommentje:

Nem írtam ilyent, hogy a nő hibája lenne, hogy elválnak, de szerintem az egyedülálló anyaságnak kialakult egy kultusza, ami elég káros a társadalomra. A médiában legalábbis a legtöbb sorozatban ezt mutatják, hogy az apa egy balfék, az anya meg milyen ügyes, neki csak nehezíti az életét. Amúgy meg engem is anyám egyedül nevelt, de mindig tisztelettel beszélt apámról

tegnap 14:13
 30/35 anonim ***** válasza:
Én az apai nagymamám nővérére hasonlítok. Anyámra annyira nem.
tegnap 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!