Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Depressziós lett mellettem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Depressziós lett mellettem a feleségem, válás a megoldás?

Figyelt kérdés

Mi 4 éve vagyunk házasok, de 8 éve vagyunk együtt. A depresszió nála 6 éve kezdődött, és 2 évente vannak súlyos tünetei, amikor 2 hétig ki sem tud kelni az ágyból, annyira levert és erőtlen.

Nálam abszolút nem így él a boldog házasság képe. Kudarcot vallottam. A feleségem depressziós és nem boldog mellettem.

El kellene válnom? Ettől elmúlna a depressziója?

36f

tegnap 10:31
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Olyan tüneteket produkál, ami miatt azt hiszi magáról, hogy halálos beteg. Egy jó pszichológus ki tudja belőle ezt irtani?
tegnap 12:23
 22/34 anonim ***** válasza:
Nem úgy mondanám, hogy kiirtja belőle, de segítene, és mindenképp szükség lenne rá. Viszont csak akkor tud segíteni, ha a feleséged is akarja.
tegnap 12:32
 23/34 anonim ***** válasza:
Gondolom már testi tünetei is vannak ezzel összefüggésben. Ajánlom pl Dr. Máté Gábor könyveit, ha szeret olvasni, az is jó kezdőlökés lenne, pl a Test lázadását. Nagyon sokat lehet belőle tanulni.
tegnap 12:34
 24/34 A kérdező kommentje:
Testi tünete, hogy 0 energiája van. Ülni sem bír, csak feküdni. Rossza közérzete. Plusz a gyomrában van kellemetlen érzete.
tegnap 12:39
 25/34 anonim ***** válasza:
Hát igen, ezek tipikusan a súlyos depresszióra jellemzők...
tegnap 13:01
 26/34 anonim ***** válasza:
Szóval erre nem elég annyi, hogy mondjuk a gyomrára szed ilyen gyógyszert, a fáradtságra meg olyat, hanem ezt bizony lelkileg (is) kezelni kell. Hosszú idő lesz, és valószínűleg nem lesz könnyű, de másképp nem megy.
tegnap 13:02
 27/34 anonim ***** válasza:
Amúgy a súlyos tünetek nem véletlenül az édesanyja halálának évfordulója körül jelentkeznek nála? Mert ilyen is előfordul, nem is feltétlen tudatosul az emberben.
tegnap 13:06
 28/34 A kérdező kommentje:
Én úgy vettem észre, hogy inkább ilyenkor a tél beköszöntével.
tegnap 13:12
 29/34 anonim ***** válasza:

Megértem és átérzem a problémádat. Az én feleségem is sajnos hajlamos a depresszióra. Lelkileg labilis, sokszor meggyengült korábban. Én is már sokszor ostoroztam emiatt magam, azt hittem, hogy biztos én tehetek róla. Én is éreztem ezt, amit te, hogy kudarcot vallottam. De ő maga nyugtatott mindig, hogy semmi köze nincs hozzám. Saját magával vannak gondjai. Az is igaz, hogy amikor összejöttünk, akkor is épp ilyen állapotban volt, akkor én rángattam ki belőle. Aztán visszazuhant, főleg, amikor gyerekünk, gyerekeink születtek. Járt pszichológusnál egy időben. Az sokat nem segített, sőt. Nálunk az volt a megoldás, hogy talált magának hobbikat, lettek barátnői és több énidőt kapott (otthon is és "házon kívül is"). Azóta (most már évek óta) gyakorlatilag tünetmentes, boldog.

A feleségednél ilyen szempontból rendben van minden? Vannak dolgok, amikben örömét teli? Foglalkozik valamivel a munkán, háztartáson és rajtad kívül? Van, ami leköti, ami élteti, ami motíválja?

Vannak, akiknél tényleg csak ennyi kell, hogy fontosnak érezze magát és legyen valami, ami folyamatos motívációt, lendületet ad a szürke hétköznapokban.

tegnap 13:46
 30/34 A kérdező kommentje:

Sportolni nem jár, pedig sportoló volt. Kertészkedik, kirándulni járunk.

A te feleséged milyen tüneteket produkált?

tegnap 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!