Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ez valami mentális dolog vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez valami mentális dolog vagy én vagyok "bolond"??

Figyelt kérdés
Férjemmel rengeteget vitatkozunk, illetve veszekedésbe megy át a dolog, mert bármit meg szeretnék vele beszélni mindenen felkapja a vizet azonnal. Pl milyen színű legyen valami amit veszünk és hasonló apróságok. Szerinte én bolond vagyok, és leégetem őt a boltban amikor rákérdezek van e másmilyen ...neki minden jó amit adnak. Ez apróságnak tűnik, de amikor nyugodt hangnemben bármit meg szeretnék vele beszélni ő csinálja azt mint akinek valami pszichés problémája van elkezd kiabálni szidni stb és órákig nem szól hozzám. Azt mondja nem akarja megbeszélni mert nem érti miért nem mindegy nekem. Jelzem én sosem kiabálok nem vagyok az a típus. 15 éve élünk együtt, de csak mostanában van ez.
nov. 27. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
pontosan ez a lényeg amit leirtál, hogy erre és arra vagy jó, de a házasság alapja a belső közös kommunikákció ami itt akár tetszik akár nem nincs meg ebben a házasságban. ..erre és arra jó vagy neki, ha ez igy neked megfelel, hogy nincs alap akkor hajrá !
nov. 27. 17:07
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
Jót írtak a többiek. Olyan, mintha nem lenne türelme a másikhoz. Érdemes lenne dokihoz mennie.
nov. 27. 17:35
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

15 év, hát ja most került bele az életközepi válságba, gondolom nem érte el az álmokat, amiket gyerekkorától dédelgetett, itt van mellette egy korosodó nő, elillan a fiatalság... hát hogy ne legyen fusztrált, ha sose kezeltette magát és kezd mentálisan odalenni?

Ezzel te nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni, vagy ő elkezd foglalkozni magával, önismerettel vagy lehet menekülni tőle...

nov. 27. 18:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szimpla verbális bántalmazó kapcsolat, ahol a végén még téged állít be bolondnak.

Grat!

nov. 27. 18:57
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
A lényeg, hogy a férfiak sokkal racionálisabbak és kevésbé érzelem vezéreltek:D
nov. 27. 19:36
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem is képben van valaki más...
nov. 27. 19:45
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
Van valaki neki
nov. 27. 21:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

nézd meg mit irtál: Szerinte én bolond vagyok- elkezd kiabálni szidni stb és órákig nem szól hozzám.

MEGSZÉGYENÍTÉS

A bántalmazó emberek sokszor éreztetik a másikkal, hogy szégyenkezniük kell a hiányosságaik miatt, és hogy kevésbé értékesek ezek miatt. Példák:

• Kioktatások: A bántalmazó kioktathatja a másikat a viselkedése miatt, éreztetve, hogy a másik az alárendelt fél a kapcsolatban

• Kitörések: Ez is a kontroll egyik példája. Ha nem úgy viselkedünk, ahogy azt a bántalmazó ember elvárná, könnyen kitörhet, haragos lehet. Ezzel kontrollál és eléri, hogy a másik szégyellje is magát, amiért nem figyelt rá eléggé.

• Hazugságok: A bántalmazó emberek sokat hazudnak. Elhitetik a másikkal, hogy a barátaik rossz véleménnyel vannak róla.

• Kihátrálás: A bántalmazó emberek néha inkább otthagyják a beszélgetést, minthogy megoldás keressenek a problémára. Egy otthoni veszekedésben például úgy zárhatják le a vitát, hogy a másik egyszerűen bolond. Így az összes felelősség a másikra hárul, aki szégyelli magát, de a probléma nem oldódik meg.

• Jelentéktelenítés: Ha a másik fél a problémáiról szeretne beszélni, akkor a bántalmazó kicsúfolhatja ezek miatt, kritizálhatja, hogy bolhából csinál elefántot.

• A másik felbosszantása: A bántalmazó pontosan tudja, hogy mivel hozhatja ki a másikat a sodrából. Addig húzhatja a másikat, míg kiborul, majd azért hibáztatja, hogy kiborult.

MEGALÁZTATÁS

Sokszor úgy tűnhet, mintha a bántalmazó embernek semmi más célja nem lenne a viselkedésével, csak hogy megalázza a másikat. Például:

• Csúfolás: A bántalmazó sokszor lehülyézheti, idiótának vagy más sértő neveken hívhatja a másikat. Ha a másik szóvá teszi, hogy ez fáj neki, azzal magyarázhatja, hogy csak szarkazmus volt.

nov. 28. 09:29
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért mondaná meg, amikor vele maradsz?

Értelmes nő kivágja a francba az ilyet.

nov. 30. 20:14
 20/20 anonim ***** válasza:

18 # köszönjük

Nekem is segített sokat a válaszod!!

" Vagy bolond vagyok" -ha te ezek után azt hiszed bolond vagy akkor az vagy. De külső szemmel nézve a férjed a b.olond

dec. 5. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!