Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Más is megfigyelte, hogy azok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is megfigyelte, hogy azok az ismerősei, akik 35 éves koruk után házasodtak, a többségük már egy éves ismeretség után, vagy rövidebb idő alatt házasodtak meg, és újabb egy éven belül már gyerek is jött náluk?

Figyelt kérdés

nov. 8. 11:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%

Ez teljesen természetes, 30+ éves emberek jobb esetben már rendelkeznek egzisztenciával, önismerettel, végigmentek némi személyiségfejlődésen, és ezért nincs szükség hosszú éveket járogatni a másikkal, mint a tinik, hogy megismerjék egymást és kitalálják, mit is akarnak.

Egyébként meg egy év után eljegyezni a másikat teljesen normális, szerintem pont hosszú évekig járni, mint a középiskolások mindenféle elköteleződés nélkül ciki, de kinek mi.

nov. 8. 13:53
 12/22 anonim ***** válasza:
73%

Egy év azért nagyon rövid idő házassághoz, egyszer csinálta ezt egy rokonom, hogy szeptemberben ment egyetemre és következő év áprilisában ment is férjhez. 28 éves volt, nem tinédzser, de a szülői nyomás bőven benne volt a dologban és el is váltak pár év múlva, csak lett egy közös gyerekük is előtte, akin azért meglátszik, hogy hányavetett sorsa volt.

Amúgy két év kell szerintem, kivéve, ha ismerték már előtte egymást jobban.

nov. 8. 15:17
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Ez sztem nem igaz, hogy az idősödéssel annyi tapasztalatot gyűjt magába egy ember, hogy év alatt eléggé kiismeri a másikat. Én sorra azt látom a környezetemben, hogy akik ilyen 30+-osan sietve házasodtak, rögtön gyerek stb., azok rég megbánták, és vagy már elváltak, vagy látványosan szenvednek.
nov. 8. 15:35
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
12, felesleges és értelmetlen példa. Nekem meg van ismerősöm, aki 8 és fél év után megkérte a csaja kezét, a 9. évben összeházasodtak. Volt nagy lagzi, minden, aztán 8 hónap házasság után elváltak. Utána megismerkedett a pasi egy nővel, 1 év után már jegyben jártak, most meg már házuk van gyerekük, és nagyon szépen élnek, imádják egymást. Pont nemrég mondták, hogy ha elkészül teljesen a házuk, jöhet a második baba is. Valaki egy év alatt is megtalálja, valaki 10 év után is rossz döntést hoz. Semmire nem garancia a szerinted bűvös két év.
nov. 8. 15:46
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én ismerősi körömben egy ilyen pár van akik így egy év alatt jöttek össze meg házasság most várják az első babát.

Viszont több 35+ ismerősöm van beleértve minket is akik több év együttélés után házasodtak össze és lett gyerek vagy úton van.

Szerintem ez nem fekete fehér. Olyat is ismerek akik 19 évesen házasodtak gyerek miatt azóta már elváltak. Mindenre van példa.

nov. 8. 17:10
 16/22 anonim ***** válasza:
65%
Én 33 éves vagyok, túl vagyok már pár kapcsolaton, kalandon, a karrieremet felépítettem, van félretett pénz, megtakarítás, jártam terápiába, és most ismét újrakezdtem. Ennyi tapasztalattal és önismerettel a hátam mögött nyilván gyorsabban mennek a dolgok. Nem fogok éveket járogatni senkivel már, annál többre tartom magam. Szerintem egy év után bőven látszik, hogy van-e jövőnk, vagy nincs. Egy év után ha nem történik semmi, akkor én elköszönök, az én időm ennél többet ér. És nem azért mert 30+ vagyok és rohanok a gyerekvállalással, mert nekem nincs ilyen tervem. Egyszerűen csak azt hiszik az emberek, főleg minél fiatalabbak, hogy nekik sok van. :) Huszonévesek is eltengődnek egymás mellett éveket és közben semerre nem halad a kapcsolat. Bizony visszatekintve látni, hogy ez már az első évben látszott, csak fiatalon az ember még elvan a langyos szarban.
nov. 8. 17:46
 17/22 anonim ***** válasza:
56%

Nyilván kénytelenek, nem sok idejük marad. De az hülyeség, hogy ők aztán már rohadt fejlett személyiségek, meg emberismerők, meg egy év alatt megismerik a másikat. Ilyen nincs, egy év alatt senkit nem lehet eléggé megismerni ahhoz, hogy józanul összekösd vele az életedet. Alacsonyabb is a válások száma azok között a párok között akik sok ideje vannak együtt házasság előtt, ami teljesen logikus is.

Mindenre van persze példa és ellenpélda, de egy év az semmi. Van olyan konzerv a konyhámban ami hosszabb ideje van az életemben, hát ne vicceljünk már. A biológiai értelemben vett szerelem, a "rózsaszín köd" is eltart általában minimum két évig, de van hogy három is. Az igaz, hogy bizonyos koroban már nem jó sokáig randizgatni ha családalapítasi tervek vannak, de az okosabbak azért előbb beiktatnak egy hosszabb (nem pár hónapos) összeköltözős időszakot, és nem rögtön megházasodnak az első hasonlóan kétégbeesett emberrel, mert annak nagyon ritkán lesz jó vége. Persze kortól függ, ha valaki már erősen közelít a negyvenhez, vagy akár át is lépte, az megértem hogy kockáztat ha mindenképp gyereket akar. Csak ilyenkor azért mindig bele kell kalkulálni, hogy egy félidegennel házasodik. De sokan (főleg nők) úgy vannak vele, hogy nem baj, eléggé stabil egzisztenciát kialakítottak már ahhoz, hogy egyedül is tudjanak gyereket nevelni. Azt meg hogy testileg-lelkileg mennyire nehéz ketten is, nemhogy egyedül, úgysem tudja elképzelni kortól függetlenül senki amíg nem próbálta.

nov. 8. 18:52
 18/22 anonim ***** válasza:
51%

17, nem azt írtam, hogy egy év alatt össze kellene kötnöd az életed bárkivel, azt írtam, egy év után 30 felett jó esetben látjátok, merre halad a kapcsolat. Utána lehet lánykérés/összeköltözés, akármi.

Ha egy év után is ott tartasz, hogy jaj nekem még kell pár év, mert nem is ismerem a másikat, az szerintem gáz, sőt felteszem, önismereted nincs megfelelő, de ez más téma.

nov. 8. 20:25
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
17, normál esetben 30+ éves korára az ember személyisége ki van fejlődve, van megfelelő önismerete és nem kell hosszú évekig randizgatnia, hogy el tudja dönteni, mit akar a másiktól. Erre huszonévesek is képesek sokszor. Nem kell a konzerveddel jönni, mert értelmetlen hasonlat. Nem garancia a sok évnyi szerencsétlenkedés semmire, ugyanúgy elválnak azok is, ha úgy van.
nov. 8. 20:31
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát én 28 évesen ismertem meg a férjemet, és tényleg érettebb és tudatosabb voltam akkorra, mint 22 évesen. 29 évesen összeházasodtunk, 30 évesen szültem.

A második randinkon gyakorlatilag pontról pontra tisztáztuk, hogy mit várunk el egymástól, mit gondolunk a párkapcsolatokról, családról, hűségről, házasságról, anyagiakról, gyereknevelésről. Azért erre huszonkevés évesen nem lettem volna vevő, inkább elijesztett volna, és hülyének néztem volna a randipartnerem, ha ilyenekkel jön.

nov. 11. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!