Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasok, lakásotok, házatok közös tulajdon? Ha nem akkor miért?
Ha pedig mindkettőtök nevén van mennyivel járultatok hozzá?
Azért is érdekel, mert nekünk az előző lakás és most a ház is a férjem nevén van. Igaz hogy hivatalosan ő vette, de azért a majdnem 20 év alatt én is hozzájárultam mindenhez ha kisebb arányban is.
Ezt úgy értem hogy nyilván a közös életünkhöz és a gyerekeinkéhez. Amennyire tudtam a jóval kevesebb fizetésemből.
Félrerakni nem tudtam ő viszont igen.
Ez így okés?
Válás esetén utcára is kerülhetek?
Ha házasság alatt lett véve a ház, az akkor is közös, ha csak az ő nevén van. Kivétel, ha aláírtál vagyonjogi szerződést ami kimondja, hogy az ő külön vagyona. Vagy örökölte/ajándékba kapta a szüleitől a pénzt amiből vette, akkor is a külön vagyona. Minden más esetben közös vagyon, mert a házasság vagyonközösség, lényegtelen ki mennyit keres.
De ha bizonytalan vagy, esetleg már konkrétan válást fontolgatsz, akkor mindenképpen keress fel egy ügyvédet.
Nálunk a férjemé, házasság előtt is az övé volt. De nekem is van egy, szintén régebbről. Teljesen egyetértek hogy nem ad tulajdon részt, én se tenném. Válás esetén az csak macera, méghozzá nem kicsi.
Más lenne ha mondjuk évek múlva közös vagyonból vennénk jetten egyet. Az már közös lenne.
Férjem házában élünk, de most építkezünk.
Mivel el kezdtem mondogatni hogy veszek én is egy lakást, így jutott eszébe hogy építsünk.
Nekem nem volt jó ez a kiszolgáltatott helyzet.
Szerintem ha valaki szeret megérti ezt.
Közös minden, de igazából mi 20-21 éves korunk óta együtt vagyunk, szóval tényleg együtt hoztunk össze mindent, mert annyi idősen csupasz seggel kezdtünk a kapcsolatba nyilván. Én egy ideje többet keresek, mint a férjem, de emiatt nem igazán fillérezgetünk, közös a kassza, egyben nézzük a bevételt.
Egyébként, ahogy a többiek is írják, ha házasok voltatok, amikor vettétek, jogilag a fele a tied, bárki neve is van a papíron. Sőt a félretett pénzének a fele is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!