Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? Házasságellenes lett vagy csak engem nem akar?
Immár négy éve vagyunk együtt a párommal, három éve együtt élünk. Amikor összejöttünk, ő kijelentette, hogy családot és esküvőt akar, ehhez keresi a megfelelő partnert, mert számára ez maga a beteljesülés. Ennek tudatában indultunk neki a kapcsolatnak, ami mostanra teljesen elbizonytalanított. Ő ugyanis napról napra egyre zárkózottabb a témában. Ha előhozom óriási felelősségről beszél, meg rendre azt firtatja, hogy az ő generációja miért nem akar elköteleződni, de arról egy szót sem ejt, ő velem mit és miért tervez, tervez-e egyáltalán. Elmondása és a tettei alapján szeret, kötődik, de a házasság témában nincs előre lépés, de még beszélgetés szintjén sem. Többször, többféle módon hoztam elő a témát, soha nem volt sikeres a kommunikáció, mert vagy elterelés vagy vita lett belőle.
Mostanra komolyan megfordult a fejemben, hogy ő igazából nem is akar engem, csak talán még magának sem vallja be. Szakítani nem akar, ahogy esküvőt sem, gondolom mindegyik komoly felborítása lenne a komfortzónájának.
Lehet, elfogult vagyok, de szerintem - ezt leszámítva - álomkapcsolatban élünk, szeretetben, biztonságban, működik a szex, szóval akár így is maradhatna minden, de az a fránya kijelentése az elején a házasságról és a tény, hogy most ugyanazon a kérdésen hezitál, nagyon elszomorít.
Természetesen magamban keresem a hibát, ami hosszú távon nagyon sokat fog ártani a kapcsolatunknak.
33 évesek vagyunk.
Az, hogy az elején azt mondta, házasságot akar, az volt a beetetés. Együtt éltek, most már nem strapálja magát, megkapta, amit akart. Ha van hozzá elég erőd, kérdezz rá egyenesen, mik a szándékai. 33 éves vagy, már elherdáltál négy évet az életedből, ne pazarold tovább.
N
"Lehet, elfogult vagyok, de szerintem - ezt leszámítva - álomkapcsolatban élünk, szeretetben, biztonságban, működik a szex, szóval akár így is maradhatna minden,"
Akkor itt a lényeg, nem kéne ezt firtatni.
Esetleg hozd fel a házasságot úgy, ha eddig nem volt téma, hogy házassági szerződéssel, hogy válás esetén könnyebben lehessen osztozkodni és lelépni. Így mindenki biztonságban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!