Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogos érv az egy férfitől...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos érv az egy férfitől hogy azért nem akar megházasodni mert hogy minek ha úgyis elválik, így felesleges?

Figyelt kérdés
Van egy 40 éves haverom aki még mindig nőtlen, nem házasodott meg. Tegnap kérdeztem tőle hogy miért nem házasodtál meg, miért nem akartál családot, azt mondja hogy minek úgyis válás lesz a vége csak a bajjal jár az egész közös vagyon és társai
2024. júl. 7. 09:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%

Nem jogos érv.

Valószínűleg nem találta meg az igazit és nem akarja bevallani, hogy ezt elcseszte.

2024. júl. 7. 09:10
 2/15 A kérdező kommentje:
1. Nem igaz hét éve boldog párkapcsolatban van...egyenlőre...
2024. júl. 7. 09:13
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
Mai eszemmel már én is így látom. Tényleg mindennek válás a vége. Viszont eddigi életemet és a döntéseimet sem bántam meg. Kellett minden, hogy az legyek, aki. És keresem az utam továbbra is.
2024. júl. 7. 09:19
 4/15 anonim ***** válasza:
82%

Ha van párja és "csak" házasságellenes az más szögbe helyezi a kérdést.

Ez esetben jogos. Nem kell mindenkinek papír a boldogságához.

Válással a hátam mögött, már én se házasodnék meg, csak ha úgy érezném, hogy valóban nem érdekből venne el.

2024. júl. 7. 09:21
 5/15 anonim ***** válasza:
81%

Ha nő nem szeretne családot -- mármint gyereket, gyerekeket, - akkor számára sincs különösebb jelentősége, hogy házasok-e vagy csak együtt élnek. Ha nem élete nagy szerelme a pasi, akkor még jobban is jár azzal, ha nem köti magát hozzá egy házassággal, mert minden szempontból egyszerűbb szakítani, mint válni.

Ha meg szeretne gyerekeket, akkor nyilván nem örökre marad a 40 éves haveroddal, ha neki erről mások az elképzelései.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha a heverod így érzi, akkor nyilván jogos érv a részéről.

2024. júl. 7. 09:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen érv jogos a házasság mellett és ellen is szerintem. Mindenkinek saját döntése kell legyen, az alapján, amit jónak érez.

Én is úgy gondolom, hogy reális végkifejlet a válás minden házasság esetében. Számítok rá, de, mivel én szeretnék gyereket, ha lesz olyan, akivel közösen vállalnék, akkor alap a házasság a jogi védelem és egyszerűség miatt.

A házasság jogi szempontból szerintem hasznos, de alapvetően nem teszi tartósabbá, komolyabbá, jobbà a kapcsolatot. Így, ha a jogi része nem lényeg a két félnek és érzelmi alapon se nyújtana pluszt (van, akinek a házasság tényleg sokat jelent), akkor minek házasodni?

2024. júl. 7. 10:37
 7/15 anonim ***** válasza:

Ő döntése. Sokszor más döntését megérteni nem, csak elfogadni lehet.

De egyébként van benne valami amit mond. Ismerek hasonlókat, akik így élnek már 30+ éve (nincs házasság, van egy felnőtt gyerek és boldogan elvannak).

Én pedig házasodtam mert "úúú ő a nagy ő"... aztán mostanra kiégtem teljesen, nemsokára válás lesz a vége, úgy érzem. Ezek után én sem házasodnék újra. Én pl. azokat nem értem, akik másodszor meg harmadszor is újrházasodnak. Minek? Anélkül is élhetnek boldogan, de ha már 1x összeházasodtak és csúnya vége lett, akkor miért megint? Nem szenvedtem még eleget? Ez majd más lesz! Aha, persze. Lesz, aki megint elválik, de lesz aki nem meri majd magának sem bevallani 40+ évesen, hogy másodszor is elcseszte és marad a langyos kakiban. Persze lehetnek olyanok is akik boldogok lesznek, amíg meg nem halnak (na de házasság nélkül nem lettek volna azok?)

Látod én őket nem értem, de elfogadom. Ők tudják...

2024. júl. 8. 00:01
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem ertem mit jelent hogy jogos e, és az első válaszolot sem.

Ez az ő élete. Ha nem akar, nem kell házasodnia. Úgy éli ahogy akarja. Nem kell ráhúzni valami elvárást hogy házasodni kell.

2024. júl. 8. 00:16
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Ez egy eleve rossz hozzáállás, kifogás. Nem mindenki válik el. Vannak boldog házasságok is.
2024. júl. 8. 07:58
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Jogos addig, ameddig nem járatja a bolondját egy olyan nővel, aki kifejtette, hogy akar házasságot.
2024. júl. 8. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!