Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? Házasságellenes lett vagy csak engem nem akar?
Immár négy éve vagyunk együtt a párommal, három éve együtt élünk. Amikor összejöttünk, ő kijelentette, hogy családot és esküvőt akar, ehhez keresi a megfelelő partnert, mert számára ez maga a beteljesülés. Ennek tudatában indultunk neki a kapcsolatnak, ami mostanra teljesen elbizonytalanított. Ő ugyanis napról napra egyre zárkózottabb a témában. Ha előhozom óriási felelősségről beszél, meg rendre azt firtatja, hogy az ő generációja miért nem akar elköteleződni, de arról egy szót sem ejt, ő velem mit és miért tervez, tervez-e egyáltalán. Elmondása és a tettei alapján szeret, kötődik, de a házasság témában nincs előre lépés, de még beszélgetés szintjén sem. Többször, többféle módon hoztam elő a témát, soha nem volt sikeres a kommunikáció, mert vagy elterelés vagy vita lett belőle.
Mostanra komolyan megfordult a fejemben, hogy ő igazából nem is akar engem, csak talán még magának sem vallja be. Szakítani nem akar, ahogy esküvőt sem, gondolom mindegyik komoly felborítása lenne a komfortzónájának.
Lehet, elfogult vagyok, de szerintem - ezt leszámítva - álomkapcsolatban élünk, szeretetben, biztonságban, működik a szex, szóval akár így is maradhatna minden, de az a fránya kijelentése az elején a házasságról és a tény, hogy most ugyanazon a kérdésen hezitál, nagyon elszomorít.
Természetesen magamban keresem a hibát, ami hosszú távon nagyon sokat fog ártani a kapcsolatunknak.
33 évesek vagyunk.
HA ő azelőtt olyan volt és most meg már nem akkor, te miattad nem akar kötelezettséget .
Te váltottad ezt ki belőle.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
Ugyanaz a probléma. Ugyanúgy hitegeti a nőt. Tovább ne pazarold rá az életed!
Házasodni akar, de nem veled.
Tudom, hogy nehéz a szakítás ennyi idő után, de ha házasságot akarsz, tőle nem fogod soha megkapni. Keress mást, aki komolyan tervez veled, nem csak szórakozik :/
Köszönöm a válaszokat!
Számomra csak azért nem mindegy, hogy mi áll a háttérben, mert ha mi most arra a következtetésre jutnánk közösen, hogy - látva a rossz példákat magunk előtt - mégsem akarunk házasságot, teljesen meg tudnék békélni a helyzettel, én ugyanis soha nem voltam nagy házasságpárti, vagyis számomra ez nem volt soha egy mindent felülíró cél. Ezt egyébként ő is tudta már a legelején, de én akkor azt mondtam neki, hogy el tudom képzelni, hogy valakiért én ezt akarjam. Érte akarnám, vele akarom is. Csak közben beállt nála ez a fordulat és nem tudom az okát. Ha objektív oka van, el tudnám fogadni és nem mardosna ez tovább. De ha érzelmi oka van, az már sokkal komolyabb dolog.
Ha szeretnél hazasságot és gyereket / gyerekeket, akkor erdemes lenne mielőbb
kitolatnod ebből a kapcsolatból, amíg nem késő.
Leülnék vele mégegyszer, hogy te házasságban gondolkodsz, mert úgy érzed, hogy itt az ideje.
Ő mit gondol erről?
Ha terel a szokott módon, akkor megmondanám, hogy nem kell azonnal válaszolni, kap mondjuk 3 napot. Ha addig sem ad egyenes választ erre az egyszerű kérdésre, akkor elköltözöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!