Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Baj, ha valaki elsősorban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha valaki elsősorban tiszteletet és hűséget vár el a házastársától és nem szerelmet?

Figyelt kérdés

Nem vagyok házas, szeretném leszögezni, csak érdekel a téma és elsősorban a saját rokonaim, környezetem életéből tudok kiindulni, hogy kinek lett hosszútávú, kiegyensúlyozott házassága és kinek nem. Beszélgettem nagymamám egyik húgával és ő azt mondta neki a házasságát az egyik pap intézte el, mert ő ajánlotta egy szintén oda járó srácnak, hogy tálalnának egymáshoz. Mai szemmel nézve ez talán megmosolyogtató, de tulajdonképpen jól megvoltak egymással.

A médiában mindig úgy mutatják, hogy a szerelem mindennek az alfája és omegája, abban fel kell oldódni, a celebek is örökké erről sztoriznak. A pszichológusok szerint az van, hogy ha egyáltalán nincs semmi vonzalom két ember közt, akkor hagyni kell egymást békén, de ha már egy alapfokú szimpátia van, akkor arra lehet építkezni, ha a praktikus szempontok találnak. Persze, ha én elvárom a másiktól, hogy tiszteljék, legyen hűséges, akkor ez fordítva is igaz kell legyen. Én úgy érzem ez fontosabb hosszútávon, mint a nagy, lángoló szerelem. Csak azt látom az emberek többsége nem így látja és száraznak tartja az ilyen gondolkodást.

aug. 22. 14:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%
Nem várok el tiszteletet, manapság már hűséget sem. Ha tisztel tisztel, ha szeret szeret.
aug. 25. 08:06
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a "csak is szerelemből" azért nem gömbölyű mert mi van ha valaki nem találja meg a kölcsönös szerelmet. /Pl: a szerelme nem őt választja./ Akkor ez az ember vagy nő a szexről is mondjon le?
aug. 25. 08:45
 13/16 anonim ***** válasza:
79%
Inkabb ugy mondanam h a jo banasmod fontosabb mint a szerelem. Rendesen banni valakivel lebyegesebb mint azeretni
aug. 25. 13:22
 14/16 anonim ***** válasza:
19%

13:

"... a jo banasmod fontosabb mint a szerelem." A nőknek nem. Ők a legjobb házasságból ki tudnak lépni pillanat alatt a szerelemért. A férfi csal, amíg meg el nem múlik a szerelem.De szerelemért ritka, hogy borít mindent. Szexért előfordul, de szerelemért nem.

aug. 25. 13:33
 15/16 anonim ***** válasza:
65%
A ferfiakrol beszeltem. A legtobb no nem semleges a jo banasmoddal szemben
aug. 25. 13:44
 16/16 anonim ***** válasza:

"Persze, ha én elvárom a másiktól, hogy tiszteljék, legyen hűséges, akkor ez fordítva is igaz kell legyen."

Elvárhatod, de mire fel? Ha meg akar csalni megfog, másrészt érzelmi megcsalás is létezik és hiába nem történik csók attól még flörtölhet, szemezgethet, sőt ismerkedhet vele hiába várod el, hogy tiszteljen, hűséges legyen.

"Csak azt látom az emberek többsége nem így látja és száraznak tartja az ilyen gondolkodást."

Mindenkinek megvan a joga a saját gondolkodása szerint élni és bár lehet nem értenek egyet veled attól neked nem kötelező elérni, hogy fogadják el a nézeteid.

"Beszélgettem nagymamám egyik húgával és ő azt mondta neki a házasságát az egyik pap intézte el, mert ő ajánlotta egy szintén oda járó srácnak, hogy tálalnának egymáshoz. Mai szemmel nézve ez talán megmosolyogtató, de tulajdonképpen jól megvoltak egymással."

Nem tudod pontosan hiszen nem éltél velük és a többi rokonnal sem napról napra évről évre. És ha valamelyik félrement, vagy elhangzottak tiszteletlen szavak? Nem fogják az orrodra kötni mindannyian, hogy voltak durva hullámvölgyek hiszen semmi közöd hozzá.

Mivel azt írtam, hogy mindenkinek megvan a joga választani így neked is megvan, de akkor sem elvárható, hogy tiszteljen csak azért mert a párja vagy. Mint tudjuk a tiszteletet ki kell érdemelni és oda-vissza működik. Hogyha te nem adod meg neki a tiszteletet azzal pl. hogy elvárod tőle akkor ne csodálkozz, hogy nem tisztel meg. Másrészt mivel a kapcsolatban ketten vannak így ketten is teszik tönkre. Hogyha valaki hűtlen hozzád és azelőtt régebben oda volt érted, megbecsült akkor biztosan tettél rossz fát a tűzre. Bár nagyon csúnya dolog a megcsalás bármely formája, teljesen ellene vagyok hogyha a párod úgy érzi, hogy nem tiszteled, nem szereted és jól felhúzza magát bosszúból is megcsalhat téged. Tehát semmiképp nem lehet elvárni a tiszteletet, vagy hűséget...

jan. 6. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!