Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Baj, ha valaki elsősorban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha valaki elsősorban tiszteletet és hűséget vár el a házastársától és nem szerelmet?

Figyelt kérdés

Nem vagyok házas, szeretném leszögezni, csak érdekel a téma és elsősorban a saját rokonaim, környezetem életéből tudok kiindulni, hogy kinek lett hosszútávú, kiegyensúlyozott házassága és kinek nem. Beszélgettem nagymamám egyik húgával és ő azt mondta neki a házasságát az egyik pap intézte el, mert ő ajánlotta egy szintén oda járó srácnak, hogy tálalnának egymáshoz. Mai szemmel nézve ez talán megmosolyogtató, de tulajdonképpen jól megvoltak egymással.

A médiában mindig úgy mutatják, hogy a szerelem mindennek az alfája és omegája, abban fel kell oldódni, a celebek is örökké erről sztoriznak. A pszichológusok szerint az van, hogy ha egyáltalán nincs semmi vonzalom két ember közt, akkor hagyni kell egymást békén, de ha már egy alapfokú szimpátia van, akkor arra lehet építkezni, ha a praktikus szempontok találnak. Persze, ha én elvárom a másiktól, hogy tiszteljék, legyen hűséges, akkor ez fordítva is igaz kell legyen. Én úgy érzem ez fontosabb hosszútávon, mint a nagy, lángoló szerelem. Csak azt látom az emberek többsége nem így látja és száraznak tartja az ilyen gondolkodást.

aug. 22. 14:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
52%

Csak most nem 1940-et írunk. Manapság nem úgy meg, hogy a pap egymáshoz valónak ítéli őket, tehát összeházasodnak.

Nekik spec szerencséjük volt. Meg sokaknak kevésbé, de megszokták egymást, mert nem volt választásuk - a nőnek legalábbis semmi. Meg a kevésbé szerencsések, akik az egész életet végigkínlódtak valakivel, akivel egyáltalán nem volt jó együtt élni.

A gondolkodásod logikai alapon OK, bár valóba száraz. De az élet nem logika alapján szerveződik. Az alapfokú szimpátia barátsághoz elég, a praktikus szempontok egyezésével. Házassághoz - nekem - marha kevés.

Volt nekem egy kolléganőm, aki megismerkedett egy hapsival, akivel megvolt részéről az alapfokú szimpátia, a hapsi részéről egy komoly vonzalom a nő irányába. És az ún. praktikus szempontok is stimmeltek. Ahogy ők szokták mondani, "opciók" voltak egymásnak. Ebből lett egy kb 8 éves kínlódás: a nő emberileg szerette a hapsit és szüksége volt a mindenfélére, amit a hapsi anyagilag, lelkileg gyereklogisztikában stb nyújtott neki. A hapsi meg 8 évig kepesztett az ölelésért, a szexért, a megbecsülésért, hogy férfi-számba legyen véve.

8 év után sikerült szakítaniuk, de csak a nő miatt. A hapsi szerintem még kepesztett volna utána ezután is.

Szóval ez a praktikus szempontok stimmelnek, ez számomra nem elég egy házasság alapjául. Szükséges, de nem elégséges feltétel.

aug. 22. 14:20
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Aki valóban szereti a párját, az tiszteli és hűséges hozzá. A szerelemhez, szeretethez elengedhetetlen a tisztelet, illetve aki valóban így érez, annak a hűség is.
aug. 22. 14:25
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
Sokan csak magaba a szerelembe szerelmesek es nem a parjukba. Olyan sok fajta kapcsolat van hogy nehez megmondani melyik miert es hogyan mukodik. Ami biztos hogy ha nem tudsz semmilyen pozitiv tulajdonsagot hozni egy kapcsolatban ami a masik szemelynek tetszik benned akkor annak hamar vege lesz. Akik nagyon zarkozottak azok nem is kepesek felszinre hozni az olyan tulajdonsagaikat amik vonzoak lehetnek egy no szemeben .
aug. 22. 14:30
 4/16 anonim ***** válasza:
74%
Nekem úgy alakult, hogy nem lángoló szerelemből mentem férjhez. Hogy miért az hosszú lenne. 30 körül úgy éreztem elfáradtam már a taposómalomban. Egyre inkább vágytam családra. A férjemre az anyám beszélt rá. Nem jártam volna vele. Ő mondogatta, próbáljam meg, olyan rendes. 19 éve vagyunk együtt. Szerelmes nem voltam bele sohasem de jónak tartom a házasságom.
aug. 22. 14:31
 5/16 anonim ***** válasza:
39%

A szerelmet nem lehet kimatekozni, a hosszú házasságot meg igen nehéz. Mert más-és más igényei vannak az embereknek, és amikor ezek az igények találkoznak, abból lehet életre szóló párkapcsolat.

Az ember életében sok minden változik, fejlődik, ezek egy része kiszámítható, mint pl. az élet közepi változások-sosem volt tetkója, 40 évesen lesz, bulizós, felszínes ember elkezd spirituális dolgok felé nyitni, stb.

Azonban az alapvető személyisége az embernek nagyjából tinédzserkor végén kialakul, és az bizony nem változik. Ehhez kell párt találni annak, aki egyáltalán párkapcsolatban képzeli el az életét, mert az sem való mindenkinek.

Férfi oldalról tudnám megközelíteni a dolgot. Azt gondolom, hogy egy férfi lehetőleg ne házasodjon 30 éves kora előtt. Ha mégis, akkor legyen mögötte több párkapcsolat, próbálkozás, amiből nem lett házasság, de azzal a szándékkal induljanak ezek a kapcsolatok.

Ha átlagos képességekkel és külsővel rendelkezik a férfi, soha ne válasszon kiemelkedően szép, népszerű nőt. Azokat meg kell hagyni az alfáknak.

Soha ne azt a nőt vegye el, akibe "halálosan" szerelmes, de csak olyan nőt vegyen el, aki őt a rajongásig szereti. Ez a gyerekvállalás utáni időszakban nagyon fontos lesz.

Soha ne vegyen el olyan nőt, akit meg kellett hódítania.

Külsőre olyan nőt vegyen el, akit 50 évesen is szívesen megdöngetne.

A szerelem kell, mert olyan alapot ad egy kapcsolatnak, amire szükség lehet egy válsághelyzet idején. Praktikus alapon is lehet házasodni, csak akkor a szexualitással problémák lesznek. Egy emeletes családi ház nem fogja meg a kezed és nem ölel át, amikor szükséged van rá, egy jó menyasszonyi hozomány nem fog hozzád bújni az ágyban egy fárasztó nap után , mikor egy jót szexelnél.

aug. 22. 15:38
 6/16 anonim ***** válasza:
64%
Az emberek, főleg a nők túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a szerelemnek pedig az elmúlik és jó esetben szeretet, tisztelet marad. Mit érsz el a szerelemmel ha nem szereted a párod, vagy ő téged mint társát,mint emberi lényt és tiszteletlen veled? Semmit. Akkor inkább leszek szeretetben mint szerelemben. Ideális eset persze az, hogy a szerelem jó sokáig eltart és szeretettel keveredik, szeretetté válik, de arra nincs garancia.
aug. 22. 16:06
 7/16 anonim ***** válasza:
65%
6: Amelyik szerelem nem válik szeretetté idővel, az nem volt szerelem. A nők azért tulajdonítanak nagy szerepet neki, mert nekik szükséges, hogy szerelmesek legyenek. Anélkül legfeljebb elfogadják a férfit párjuknak, de ha jön egy szerelem, lelkiismeret furdalás nélkül dobják. Pont idén történt ismerőséknél egy ilyen sztori. A férj a mai napig nem tudja elképzelni, hogy léphetett le az asszony egy egész más típusú férfivel. Én kívülállóként viszont gondolom, hogy miért, csak ha felvilágosítanám a férfit, még rám lenne megsértődve.
aug. 22. 16:51
 8/16 anonim ***** válasza:
29%
Eléggé: nem a XVIII. sz.-ban élünk már.
aug. 22. 17:25
 9/16 anonim ***** válasza:
52%
A huseg meg tisztelet alap. De vonzodas nelkul semmit nem er.
aug. 22. 17:56
 10/16 anonim ***** válasza:
62%

"tulajdonképpen jól megvoltak egymással."

Nálam ez a langyos f*s másképp megfogalmazva, kérdező.

aug. 22. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!