Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eskuvo utan a masodik keresztnevemet elhagyhatom?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Eskuvo utan szeretnem felvenni a ferjem nevet.
Irok egy kitalalt peldat ugy egyszerubb szerintem.
Jelenlegi nevem Kovacs Erzsebet Magdolna. Es a volegenyem neve Horvath Zoltan. Ugy lehetseges felvennem a nevet, hogy Horvath Erzsebet? A lenyeg az lenne, hogy a vezeteknevet szeretnem felvenni es a masodik keresztnevemet elhagyni.
Valakinek volt ebben az utobbi evekben tapasztalata?
aug. 21. 21:51
1/3 anonim válasza:
Ez két külön dolog. A vezetéknév elhagyása a születési név megváltoztatását jelenti, a másik pedig a házassági név. Szerintem ezt csak két lépésben tudod megtenni, de a legbiztosabb, ha holnap felhívod az anyakönyvi hivatalt, hogy lehet-e esetleg egyszerre.
2/3 anonim válasza:
Nem. Én is kérdeztem az anyakönyvest, hogy levehetem-e, de azt mondta nem. Az egy másik ügyintézés.
3/3 anonim válasza:
Ahogy írták, nem sajnos. Az a születési név megváltoztatása. Ez pedig egy házassági névfelvétel. Házasságkötéskor a névfelvétel ingyenes. Ahhoz, hogy levedd a 2. keresztnevet, tehát a születési nevet módosítanád, fizetni is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!