Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötésnél, névváltoztatásnál, el lehet hagyni a második keresztnevet?
Példa:
Pohár Anna Piroska nevemmel férjhez megyek, kötőjelesen veszem fel a férjem nevét, Tányér-Pohár Anna, és a Piroskát nem szeretném meghagyni.
Van erre lehetőség?
Köszönöm
Mókás monogrammok születhetnének így
Gerendás-Eszterházy Cecília Ivett
Kovács-Dankó Noémi Piroska
Burka-Uhrin Zita Ilona
De ettől függeltenül van rá lehetőség, miért ne lenne? Sokan pont ezt használják ki, hogy az idegesítő második (vagy első) nevüktől megszabaduljanak.
Amúgy ilyenkor mi van a bizonyítványokkal, jogosítvánnyal?
Szerintem csak nyűg a névváltoztatás.
Minden egyes szolgáltatóknak írni hogy másik névre küldj már csekket?
#4 Írja jól. Te csak a férjezett nevek közül választhatsz, akár egy karakter megváltoztatásáról, akár egy második keresztnév elhagyásáról van szó, az teljesen más eljárás és díjköteles.
Az én nevemet elírták születésemkor, és nem voltak hajlandóak kijavítani csak külön eljárásban. Amikor férjhez mentem, akkor is az elrontott nevet vittem tovább... De már nem küzdök vele, úgy marad és kész :)
Igen ettől féltem, hogy nem lehet egy füst alatt a kettőt megoldani.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!