Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek -né képzős a neve, annak mi a keresztneve, amit beír az igénylőlapokon és hogyan szólítják meg levelekben?
Úgy értem, hogy Kovács Jánosné és ennyi, nincs hozzá a születési neve pluszban.
A Jánosné a keresztneve azoknak a nőknek az okmányaikban, meg a szerződéseken, mint másnak mondjuk a Klaudia?
Az emailekben pl. úgy írnak nekik, hogy Kedves Jánosné? Vagy mindig odaírják a keresztnevüket a levelekbe aláírásként, akkor is, ha az ugye nem a hivatalos nevük?
A Jánosné nem keresztnév, hanem utónév, de valóban ezt kell írni a hivatalos iratokba. Engem még soha nem szólított meg senki úgy, hogy "Kedves Jánosné". Ha tudja a keresztnevemet, akkor azt írja, ha nem, vagy valami hivatalos mail jön, akkor a teljes nevemet írja.
(Talán párszor mégis kaptam olyan mailt, ami úgy kezdődött, hogy Kedves "Jánosné", de ezek pl. reklámok, amik adatbázisból veszik automatikusan a nevet. Olyan hülye élő emberrel még nem találkoztam, aki akár szóban, akár írásban "Jánosnénak" szólított volna.)
Bocsi, konkrétan a kérdésre nem tudok válaszolni, de ahogy olvastam egy vicces sulis sztorim ugrott be rögtön.
3.-4.-es lehettem, amikor kaptunk egy új énektanárnőt, akit valamilyen Sándornénak hívtak. Mivel az első néhány napban még nem sikerült megjegyezni a nevét, ezért sokan Sanyinéninek hívtuk :D persze a háta mögött, mert kicsik voltunk és alattomosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!