Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy változik a nevem, ha külföldi férfihez megyek hozzá? Magyarosítani fogják a vezeték nevet, mint a keresztnevek esetében?
Külföldi állampolgár a férjem, nem magyarosítják a vezetéknevét.
Miért szeretnéd -né raggal felvenni a nevét, lehet egyszerűen pl. Vhalbas Krisztina a neved (tehát a vezetékneved lecseréled)- szerintem nem érdemes -nének lenni külföldi neveknél.
...maradhat egyébként házasságban is a lánykori neved is, felveheted a két vezetéknevet kötőjellel (a legritkább esetben szokott ez harmonikus eredményt adni...)- számtalan lehetőség van, az anyakönyvvezető pontosan el fogja mondani, ha odakerültök, de elolvashatod a jogszabályban is.
1. vagyok. köszönöm a lepontozást. Annak fényében különösen érdekes, hogy én már házasodtam és a külföldi férjem vezetéknevét viselem, pontosan ismerem a MAGYAR jogszabályt.
Gratulálok.
Akkor legyél, ami szeretnél, nyugodtan pontozd le a törvényt is, mert jobbanj tudod.
MAGYAR jog szerinti házasságkötéskor senkit nem érdekel, hogy milyen a férjed vezetéknevének ragozása egy MÁSIK ORSZÁGBAN!
Nem, ugyanaz leszel.
Ahogy a gyereketek is lehet Awa pl., mert az apja lengyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!