Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatalon szkeptikusnak lenni a házassággal egészséges dolog?
Gyerekkoromban azt hittem ez egy természetes lépcsőfok az életben, amit meg kell ugrani, kb olyan, mint hogy elvégzed az iskolát, egyetemet, elkezdesz dolgozni. A rokonságban is így következnek a kérdések valaki magánéletét illetően, a "hol dolgozol" után jön a "van párod", "mikor házasodsz", "mikor jön a gyerek". Viszont mostanában úgy látom, hogy ez sokkal árnyaltabb ennél. Nagyapám azt mondta "a jó házasságnál nem történhet jobb az életedben, de a rossznál sem rosszabb".
Az az igazság, hogy ha nem választ jó párt az ember, akkor sokkal inkább megszívja, mintha egyedül élne vagy lazább kapcsolatban. Erkölcsi és anyagi értelemben is nagy leégés egy válás, főleg, ha vannak gyerekek velük szemben. És tök sok középkorú ember nagyon cinikusan beszél a házasságról, igazából nem szereti a társát, nagynéném is azt mondta "az egy börtön, teljesen fel kell adnod magad". Ehhez képest meg az esküvők és a filmek teljesen más képet mutatnak és a korosztályom azt furcsállja, hogy miért nem törekedek házasodni, ha megvan az egzisztenciám. Kicsit disszonánsnak érzem a helyzetet.
"kizárólag rajtad és a párodon múlik, hogy a ti kapcsolatotok, házasságotok milyen"
Ezzel azért nem feltétlenül értek egyet, nagyon sokat számít a korszellem és hogyan ítélnek meg morálisan dolgokat.
"Ezzel azért nem feltétlenül értek egyet, nagyon sokat számít a korszellem és hogyan ítélnek meg morálisan dolgokat."
LOL, azért kell olyan partnerrel házasságot kötni akivel megérted magad!
Szerintem igen, mivel az ember sok rossz példát lát a környezetében.
Léteznek még jól működő házasságok, de ezekből van kevesebb..
Szerintem túlmisztifikálják a házasságot. Sima vagyonjogi szerződés igazából, meg rádruházza azokat a jogokat amik amúgy csak a közelei, vérszerinti hozzátartozónak járnak. Persze, sokak szerint csak egy papír. De egy bürokratikus országban minden papírokon dől el. Aztán beüt a szar ha mondjuk a párjukat beviszik az intenzívre, és nekik semmilyen felvilágosítást nem adnak az állapotáról, mert papíron nagy senkik egymásnak.
Házasodni praktikus ha az ember egy életre tervez. Aztán ha nem, még mindig bármikor el lehet válni, itthon a vagyonmegosztás része elég igazságosan van leszabályozva, erkölcsileg meg senkit nem érdekel, rengeteg válás van.
Igazából amit a házasságról írsz, az a gyerekvállalásra igaz. Egy életre összeköt. Börtön, teljesen fel kell adnond az addigi önmagad. Félre ne érts, nem childfree vagyok, van gyerekem akit imádok. De attól még így van. Ez pedig független a házasságtól.
Házasodni nem kötelező. Nagyapád más világot élt meg, mint amiben te élsz most. Nem tudom mennyi idős vagy, vagy a nagyapád, de gondolom téged nem szovjet repülők bombáznak.
Viccet félretéve. Egyre kevesebben házasodnak. Nem véletlenül.
Mindenki azt gondol amit akar, de tapasztalat nélkül ostobaság köpködni. A nénikéd meg szimplán szarul választott, ha az a véleménye a házasságról, hogy " az egy börtön, teljesen fel kell adnod magad".
Baromság.
13. éve élek házasságban, nem börtön és fel sem adtam önmagam. Boldogabb vagyok mint valaha.
Persze ha hozzáment valami tróger jöttmenthez, akit alig ismert, 0 minőségi kapcsolatuk volt, az az ő hibája, nem a házasságé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!