Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződésbe bele lehet írni, hogy mindkét fél házasság előtt szerzett vagyona is közösnek számítson?
Tudom, ez a szerződés főleg amiatt szokott megíratni, hogy válás esetén mi számít közös és mi magánvagyonnak és az esetleges valás esetén a hazasság előtt szerzett vagyon ne számítson közösnek.
Arra lennék kíváncsi, fordított esetben ha mindkét fél úgy dönt, hogy a házasság előtt szerzett vagyon is legyen közös, lehet-e ilyesmit beleïrni a szerződésbe.
Hát ha te vagy a gazdagabb, akkor hülye lennék belemenni. Ha csóró vagy, akkor ki kell fogni egy igazi balekot.
De egyébként én nem hallottam ilyenről, hogy ezt bárki beleírná .
#1 és #2
Nem ez volt a kérdés hanem az, hogy ezt bele lehet-e írni egy szerződésbe és hogy érvényes lesz-e...
Nem ez volt a kérdés ..
Nem, nem lehet beleírni.
A törvény kimondja tisztán, mi a különvagyon. Ettől házassági szerződés sem térhet el. Ajándékozással lehet max. Csak győzzétek fizetni az illetéket.
Mert mást bele lehet írni.
Ha annyira adakozni akar valaki, akkor ajándékozza a házastársnak. Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!