Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ferjem egyszeruen lusta....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ferjem egyszeruen lusta. Emiatt dobjam el az egesz hazassagom?

Figyelt kérdés

15 éve vagyunk hazasok, ket 10 ev koruli gyerekunk van, szep hazban elunk, anyagi gondjaink sincsenek, habar nem is elunk nagylabon.

Altalanossagban veve sajnos ferjem egy lusta tipusu ember. Imadom, szeretem, jo apanak mondanam, de semmi amihez egy kicsi kis kitartas vagy kovetkezetesseg kell, semmit nem tudok rabizni.

Ha megkerem a hazimunkara, valamennyit megcsinal, egyebkent semmit. Ha megkerem tanuljon a gyerekkel, akkor leul, de magatol soha. Mindenert konkretan rugdosni kell, konyorogni, allandoan emlekeztetni.

Amiket szeret csinalni viszont, az a programolas, vendegeskedes, mindenfele hobbija van, karrierjeben szepen folyamatosan lepdes felfele, a vilag osszes penzet el tudna kolteni.

Emellett en megszakadok az otthoni teendokben, allandoan tanulok a gyerekkel, rohanok iskola-orvos-sportfoglalkozas es a sajat munkam kozott.

Es ha a tema elokerul, akkor en vagyok a harpia mert "nem kell olyan tisztasagnak lenni", "nem kell a gyereknek egyetemre mennie", "felesleges megcsinalni valamit a hazunkon jo az ugy meg" es a kedvencem "legyen takaritononk es akkor nem kell tobbet takaritani".

15 ev utan mar valahogy az alakult ki, hogy en vagyok az allando felelos mindenert, o meg neha neha segit, ha eppen van kedve es eppen nem depresszios mert a karrierjeben nem sikerul ugy elorehaladnia ahogy o tervezi (nekem ilyenek eszembe sem jutnak, hisz a csaladunk minden idomet lekoti). En csinalok mindent a hazon (fenntartasi es felujitasi munkakat), az egesz kertet teljesen en tartom fenn ("mert szeretek kerteszkedni ugyhogy gyakorlatilag ez nekem pihenes"), en tanulok a gyerekkel (ami nekem kulonosen nehez mert kulfoldon elunk es nem az anyanyelvem), en vasarolok be, en viszem el a szemetet, ajandekokat szerzek be, vendegeskedesre keszulok stb stb. Ferjem segit vagy nem, a napjatol es a csillagok allasatol fugg.

Faradt vagyok, megkeseredett es mar nem tudom hogyan elmondani neki mennyire elhanyagoltnak erzem magam emiatt. Mintha hetente elhagyna aztan visszajonne. Elmegy buvarkodni, ceges vacsorakra, ezzel azzal kapcsolatot epiteni, baratokkal talalkozik, elvezet 80 km-t hogy feltoltesse a buvarpalackjat amit csak az esti rutin idejekor lehet csinalni. Emellett hihetetlen hypohonder, en mar nem tudom kovetni mikor milyen orvoshoz megy mig en konkretan a labamon hordom ki az osszes)...en pedig amint van egy perc szabadidom a gyerek szulinapjat tervezem, probalok eloallni valami ujjal hogy motivaljam a tanulasra, onallosagra nevelem oket hogy takaritsak a szobajukat peldaul, a boltokat jarom hogy a kedvenc kekszuket beszerezzem vagy ha vegkepp renget szabadidom van akkor a barkacsboltban olvasgatom a festekeket vagy tanulom a betonozas alapjait hogy tudjak tamfalat epiteni a kertbe.

A gyerekek imadjak az apjukat, o is imadja oket, nincsenek itthon ajtocsapkodo veszekedesek, szoval nem eppen a valas fenyeget. Inkabb csak a ferjemnek mas erdeklodesi kore van mint a sajat csaladja, gyerekei es haza...ami vicces mert mindent o is ugyanannyira akarta mint en.

Azt pedig ne javasoljatok kerlek, hogy mindenre hivjunk szakembert mert egyreszt itt hihetelen draga a szakmunka masreszt a munkanak pocsek a minosege tehat csak komolyabb munkakra tudunk szakembert hivni, festesre, szerelesre, takaritasra vagy gyerekkel valo tanulasra nem.

Koszonom a konstruktiv segitseget, kerlek ne bantsatok igy is allandoan magam alatt vagyok. Ha elvalok 1000 km-re szakitom el a gyerekeket az egyik szulotol...hatalmasat veszitek, szoval minden erommel egyutt akarok maradni a ferjemmel.

máj. 23. 14:02
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
63%
17-es vagyok. Nem értem, mit kell annyit takarítani egy házon. Hetente portörlés, porszívózás, felmosás. Heti 2* vécé, csap, tusoló vagy kád. Ezek 5 perces melók egyenként. Szemetet gyerek elviszi. Nálunk minden vacsi után mosogatógép bepakolva, konyha rendben. Mosógép, szárítógép van, kétnaponta megy. Ami nálatok sok idő akkor, az a tanulás. Az én egyik gyerekem is SNI. Később jobb lesz, ahogy idősödik. A szerelési melóra meg adj a férjednek határidőt, vagy jön a szakember. Ha drága hobbira van pénze, majd ezt is kicsengeti.
máj. 23. 16:16
 22/35 anonim ***** válasza:
14%

"Ferjem egyszeruen lusta."

Inkább úgy fogalmaznám, hogy számodra sokkal fontosabb a tisztaság, vagy a gyerek tanulmányai, mint neki. Lehet, hogy a számodra az az alap, amit te csinálsz, de valójában a tiéd pont ugyanolyan nézőpont, mint az övé.

Ez azért fontos, mert sokkal könnyebb úgy tárgyalni, hogy elfogadod az ő álláspontját, a sajátodat pedig a te igényedként kommunikálod, nem pedig morális ítéletként.

máj. 23. 16:20
 23/35 anonim ***** válasza:
91%
Én most dobbantok egy hasonló kaliberű férfitól 18 év után. Meguntam már, hogy az anyja vagyok.
máj. 23. 16:38
 24/35 anonim ***** válasza:
67%

A diszes gyerek lefitymálásáért hogy nincs ingered úgy pichán rúgni ezt az arany embert, hogy a holdig repül???? Mert ha csak szimplán lusta lenne, hagyján... Ha egyszer ki nem álltál érte, ne lepődj majd meg, ha majd nem néz semmibe...

Kérdező, ha nem akarod, hogy majd 2 gyerekből egy se nézzen feléd, ömlessz vért a pucádba és mondd meg, hogy vagy részt vállal a háztartásban, vagy repül, vagy ne gyere ide (vagy más förumra) 10-20-30 év múlva panaszkodni, hogy "2 felnőtt gyerekem van, abból egy se néz már felém. Mit rontottam el?"

máj. 23. 16:48
 25/35 A kérdező kommentje:

Tenyleg nem ertem miert bantotok ennyit a takaritassal. Egyaltalan nem ez a problemam lenyege.

WC-t havonta takaritok, furdot 1,5 havonta. Porszivozas heti 1x, felmosas havi 1x. Gyerek szobajat SOHA nem pakolom ossze. Konyhat minden nap osszepakolom. Nem szakadok meg a takaritasban es nem is fontos nekem a nagy tisztasag. Csak ugy ahogy legyen elfogadhato. Hangyakkal kuzdunk mar egy honapja, gondolom megtalaltak hogy nalunk mindig van mit enni. Kiraktam par csapdat nekik, egyenlore nincs jobb otletem. Majd hivok szakembert.

Csak funyiras a fontos mindig, mert ha picit is hosszabb azonnal teli lesz kullanccsal (erdo mellett lakunk) ezert inkabb nyirom 2 hetente. Sovenyt nyirni kell, a szomszed mar panaszkodott. Ferjem kihivott az egyik soveny egyik oldalanak lenyirasara szakember (kb 10m nyiras csak egy oldalon, egy ora sem volt, 200e ft volt. Ebbol kiindulva az egesz sovenysor lenyirasa majd 1-2 millios tetel lenne nekunk.) Akkor iden elleptek a csupaszcsigak a kertunket, eddig nem csinaltam semmit es konkretan a fakra is felmasztak es leragrak a leveleiket. Szoval most estenkent csupaszcsigat szedek ossze, csapdakat allitok fel, merget szorok ki. Egy hazzal, haz korul mindig van tennivalo, karbantartas es ha az ember nem csinalja akkor kesobb nagyobb gond lesz belole. Parszor mar megjartuk es komoly kar lett belole ugyhogy inkabb nem varom meg es megcsinalom en.

Most azt csinalom hogy heti tobbszor otthonrol dolgozom es igy megsporolom az utazast illetve ebedidoben is megcsinalok ezt-azt. Ferjem is tudna neha itthonrol dolgozni, de azt mondta nem akar mert akkor befognam munkara es neki a munkaideje szent. Ugyhogy inkabb bemegy dolgozni. Amit alig tudok megerteni.

Es igen, 15 ev alatt mar rengetegszer beszeltunk rola, regen is ilyen volt, csak regen kicsi lakasban kucorogtunk gyerek nelkul . Aztan jottek a gyerekek es a haz es valahogy szetcsuszott az egesz.

Mindig is tamogattam a ferjem minden otletet, hobbijat, ujabb es ujabb kepzeseit, diplomat rakott le, mert tamogato feleseg akartam lenni. Neha egy hetre utazott el, neha 2-3 hetre. En pedig megoldottam, jott a szitter, utaztak a nagyszulok, valahogy megoldottam. Es ez sajnos oda vezetett hogy mostanra ferjemnek rengeteg munkan kivuli elfoglaltsaga van, hobbija, felig professzionalis tevekenysege. Nem kereso tevekenysegek egyik sem. Es valahogy nem tud leallni. Tudom en rontottam el az elejen, de nem akartam blokkolni a lehetosegeit. Mig en anno munka-szoptatas-pelenkazas kozott egyensulyoztam addig o a vilag tuloldalara repult mindenfele konferenciakra mert eppen volt ra lehetosege. Es en soha nem mondtam nemet. Olyan tortenetei vannak hogy tarsasagban az emberek csak amulnak. Mindig tud valamirol meselni, annyi mindent csinalt mar. En max arrol tudok meselni, milyen kiegyensulyozottak a gyerekek, mennyire igyekeznek az iskolaban, hogyan keszulnek a taborra, hogyan gyozi le kisfiam az olvasasi nehezseget. Nem izgalmas de nekem feltoltik a szivemet.

Na de nehogy mar azt mondjatok nekem ne fektessek bele ennyi energiat a gyerekekbe. Pont az lenne a szuloseg lenyege hogy foglalkozom veluk, nem csak proglamolok veluk. Nevelem oket, sokat beszelgetek veluk, tanulok veluk, fontosak nekem azok a dolgok amit nekik is fontosak. Az onallosag sem egyik naprol a masikra jon, azt is folyamatosan kell megtanitani nekik es en epp ezt teszem.

máj. 23. 17:00
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz válni fölösleges volt kérdést kiírni mert nem fog neked segíteni, érted?
máj. 23. 17:02
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

"ferjem elmegy buvarkodni en pedig betonozok addig. Ugy van, hogy a ferjem elmegy buvarkodni hetente 1-2szer (egy buvarkodas 6-8 oraig tart ajtotol-ajtoig), heti 1-2szer kesoig dolgoik, heti 1-2szer ismeros/barat/kollega/rokon vacsora/osszeules valahol "

Ez összesen mennyi idő és mennyi pénz? Te is vegyél ki MAGADNAK ennyit.

máj. 23. 17:07
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

"Probaltuk a takaritonot 2szer is, de nekem nagyon nem jott be. Minosege kifogasolhato volt, mindenre a legerosebb vegyszer hasznalta es iszonyatosan draga. Nincs ra penzunk."

Érdekes, amit a férjed akar, arra van pénz. főleg őrá, saját magára. Viszont ő úgy találja, és mondta is, hogy van pénz takarítóra. Egy takarító neked dolgozik, a te pénzedért. Előre meg kell beszélni vele, hogy milyen szereket használhat. Ennyi.

máj. 23. 17:13
 29/35 anonim ***** válasza:
82%
Hogyha havonta van a fürdő takarítva, azt csak az erős vegyszer szedi le.
máj. 23. 18:14
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy tudtál hozzámenni ehheza lusta igénytelen heréhez, és egy ilyennek minek szültél 2 gyereket?

Én sem akarnék egy idegent ( takarítónő) a házamba engedni. A férjed tudja hogy balek vagy, mindent megcsinálsz helyette, vagy megalázkodsz könyörögsz neki hogy csinálja meg ő, és ezt ki is használja.

És bocsi, de akit kb rugdalni kell hogy foglalkozzon a gyerekeivel ha már megcsinálta őket, és nem magától van erre igénye, az minden csak nem jó apa, és férjnek is egy kalap szar.

Én nem maradnék egy ilyennel együtt.

máj. 23. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!