Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ferjem egyszeruen lusta....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ferjem egyszeruen lusta. Emiatt dobjam el az egesz hazassagom?

Figyelt kérdés

15 éve vagyunk hazasok, ket 10 ev koruli gyerekunk van, szep hazban elunk, anyagi gondjaink sincsenek, habar nem is elunk nagylabon.

Altalanossagban veve sajnos ferjem egy lusta tipusu ember. Imadom, szeretem, jo apanak mondanam, de semmi amihez egy kicsi kis kitartas vagy kovetkezetesseg kell, semmit nem tudok rabizni.

Ha megkerem a hazimunkara, valamennyit megcsinal, egyebkent semmit. Ha megkerem tanuljon a gyerekkel, akkor leul, de magatol soha. Mindenert konkretan rugdosni kell, konyorogni, allandoan emlekeztetni.

Amiket szeret csinalni viszont, az a programolas, vendegeskedes, mindenfele hobbija van, karrierjeben szepen folyamatosan lepdes felfele, a vilag osszes penzet el tudna kolteni.

Emellett en megszakadok az otthoni teendokben, allandoan tanulok a gyerekkel, rohanok iskola-orvos-sportfoglalkozas es a sajat munkam kozott.

Es ha a tema elokerul, akkor en vagyok a harpia mert "nem kell olyan tisztasagnak lenni", "nem kell a gyereknek egyetemre mennie", "felesleges megcsinalni valamit a hazunkon jo az ugy meg" es a kedvencem "legyen takaritononk es akkor nem kell tobbet takaritani".

15 ev utan mar valahogy az alakult ki, hogy en vagyok az allando felelos mindenert, o meg neha neha segit, ha eppen van kedve es eppen nem depresszios mert a karrierjeben nem sikerul ugy elorehaladnia ahogy o tervezi (nekem ilyenek eszembe sem jutnak, hisz a csaladunk minden idomet lekoti). En csinalok mindent a hazon (fenntartasi es felujitasi munkakat), az egesz kertet teljesen en tartom fenn ("mert szeretek kerteszkedni ugyhogy gyakorlatilag ez nekem pihenes"), en tanulok a gyerekkel (ami nekem kulonosen nehez mert kulfoldon elunk es nem az anyanyelvem), en vasarolok be, en viszem el a szemetet, ajandekokat szerzek be, vendegeskedesre keszulok stb stb. Ferjem segit vagy nem, a napjatol es a csillagok allasatol fugg.

Faradt vagyok, megkeseredett es mar nem tudom hogyan elmondani neki mennyire elhanyagoltnak erzem magam emiatt. Mintha hetente elhagyna aztan visszajonne. Elmegy buvarkodni, ceges vacsorakra, ezzel azzal kapcsolatot epiteni, baratokkal talalkozik, elvezet 80 km-t hogy feltoltesse a buvarpalackjat amit csak az esti rutin idejekor lehet csinalni. Emellett hihetetlen hypohonder, en mar nem tudom kovetni mikor milyen orvoshoz megy mig en konkretan a labamon hordom ki az osszes)...en pedig amint van egy perc szabadidom a gyerek szulinapjat tervezem, probalok eloallni valami ujjal hogy motivaljam a tanulasra, onallosagra nevelem oket hogy takaritsak a szobajukat peldaul, a boltokat jarom hogy a kedvenc kekszuket beszerezzem vagy ha vegkepp renget szabadidom van akkor a barkacsboltban olvasgatom a festekeket vagy tanulom a betonozas alapjait hogy tudjak tamfalat epiteni a kertbe.

A gyerekek imadjak az apjukat, o is imadja oket, nincsenek itthon ajtocsapkodo veszekedesek, szoval nem eppen a valas fenyeget. Inkabb csak a ferjemnek mas erdeklodesi kore van mint a sajat csaladja, gyerekei es haza...ami vicces mert mindent o is ugyanannyira akarta mint en.

Azt pedig ne javasoljatok kerlek, hogy mindenre hivjunk szakembert mert egyreszt itt hihetelen draga a szakmunka masreszt a munkanak pocsek a minosege tehat csak komolyabb munkakra tudunk szakembert hivni, festesre, szerelesre, takaritasra vagy gyerekkel valo tanulasra nem.

Koszonom a konstruktiv segitseget, kerlek ne bantsatok igy is allandoan magam alatt vagyok. Ha elvalok 1000 km-re szakitom el a gyerekeket az egyik szulotol...hatalmasat veszitek, szoval minden erommel egyutt akarok maradni a ferjemmel.

máj. 23. 14:02
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, 15 év alatt ti miről beszéltetek? Leültetek megbeszélni, hogy a háztartásban ki mit csinál? Nem jutott eszedbe a gyereknek példát is mutatni?

Én bevezetnék egy táblázatot, ahol fent vannak a feladatok és név szerint(mindhármotok), hogy kinek, mikor mi a reszortja. Korához mérten a fiadat is bevonnám, hogy 8 év múlva ne úgy repüljön ki, hogy még egy szendvicset sem tud csinálni magának, olyan életképtelen... Pl. fiadnál, hogy a saját szobáját tartsa rendben, öntözze a virágokat a nappaliban, mosogasson el maga után,stb. Ha nem teszed meg, így jártál, akkor lesz 2 gyereked gyakorlatban...

máj. 23. 15:07
 12/35 anonim ***** válasza:
81%
Bakker, te ennek még szültél is... Nem vagy normális, már ne is haragudj! Amúgy mivel foglalkozik a te férjed, hogy így lefitymálja a saját gyerekét, hogy nem kell tanulni úgysem? Miből diplomázott? Trágyaszedésből? Mert akkor nem lenne kérdésem, honnan hozta ezt a stílust....
máj. 23. 15:12
 13/35 anonim ***** válasza:
67%
11-es kommenthez: bocs, akkor négyen mit csináltok a háztartásban
máj. 23. 15:13
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Ő soha nem fog megváltozni! Írhatsz te neki ki papírokat a hűtőre, feladatokat összegyűjteni ő akkor se fogja megcsinálni, vagy fogja csinálni duzzogva mint egy 5 éves gyerek, de trehány munkát fog végezni és főleg nem fogja a végtelenségig csinálni!

Akiben alapjáraton nincsen meg olyan érzés mint az empátia a gyermekei anyja iránt, nem szégyelli magát, hogy lusta annak hidd el, hogy full mindegy mit írsz le neki!

Elhagynám, mert irtó rossz példát mutattok így MINDKETTEN a gyerekeknek ugyanis ő semmit nem csinál normálisan és magától, hátráltatná a gyerekek tanulmányait és mert te hagyod, hogy cselédként tartson.

De ha nem akarsz oké, csak akkor ne csodálkozz egyáltalán ha a gyerekeid ugyanolyan lusták lesznek, vagy cselédek...

máj. 23. 15:22
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a felosztást annyival kiegészíteném, hogy ha szarik bele, hárítja, elválok a francba és viszem a gyerekeket el innen...
máj. 23. 15:25
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Namost nem azért, de erre 15 év után jöttél rá? Szóval 14 év, 11 hónap, 29 napig minden rendben volt?

Külföldön, hogy hogy nem éltek jól? Ez valami kamu lehet. Külföldön jó pénzek vannak. Valamit rosszul csináltok.

máj. 23. 15:41
 17/35 anonim ***** válasza:
41%
Igaza van a férjednek. Én lightosan csinálom a házimunkát, nem csillivilli a lakás, de a kosz sem esz meg. Heti kétszer főzök csak. Felsős gyerekkel már nem tanulok, amiben gyenge, tanárhoz jár. Nem kell mindent kontroll alatt tartani. Sportolni akar a gyerek? Akkor bizony az lemondással jár. Ha nem szereted a kertet, legyen füves és vmi ismerős lenyírja hetente pénzért. Csinálod magadnak feszkót, ki szeret hazamenni így? Inkább csinálj vmi félkész kaját, igyatok egy pohár bort aztán nyugodj le.
máj. 23. 16:03
 18/35 A kérdező kommentje:

Nem ugy tortenik hogy ferjem elmegy buvarkodni en pedig betonozok addig. Ugy van, hogy a ferjem elmegy buvarkodni hetente 1-2szer (egy buvarkodas 6-8 oraig tart ajtotol-ajtoig), heti 1-2szer kesoig dolgoik, heti 1-2szer ismeros/barat/kollega/rokon vacsora/osszeules valahol + elutazik kepzesekre vagy ceges ugyekben. Es igy amikorra hazajon altalaban mar nem jut ido semmire.

Probaltuk a takaritonot 2szer is, de nekem nagyon nem jott be. Minosege kifogasolhato volt, mindenre a legerosebb vegyszer hasznalta es iszonyatosan draga. Nincs ra penzunk. Nem ehezunk de nincs ra penzunk.

Ezt a penzt inkabb arra koltenem amit nem tudok megcsinalni. Takaritani tudok, vizvezeteket szerelni nem. Ha ferjem segitene 1-2 ora alatt az egesz hazat ki lehet takaritani nem nagy dolog.

Az egyik gyerekunkkel pedig rettenetesen kell tanulni. Tavaly majdnem megbukott, kiderult dislexias, azota elkezdtem foglalkozni vele, logopedushoz is jarunk es szepen fejlodik. De amint abbahagyom vele a tanulast csak egy hetig maris hozza a rossz jegyeket. Probaltuk a magantanart, a gyerek nem akarja inkabb velem tanul, illetve az is hihetetlen draga.

A betonozas sem ugy kezdodott hogy na majd en megcsinalom. Ferjem 3 honapja szetbontott egy pici tamfalat hogy na o megcsinalja. Betonvasak allnak ki, omladozik a fold, szet van turva. A 4 honap alatt egyszer nekiallt is csinalta par oraig. Most megint ott all. Mar benovi a gaz. En meg kerulgetem a funyiroval. Na most akkor kereshetek ra szakembert (ami nem fog menni mert ilyen kis munkara nem jon ki senki) vagy mi megcsinaljuk.

Egyebkent probalom lazabban venni a tennivalokat, tanitom a gyereket a segitsegre folyamatosan, egyaltalan nincs patyolat tisztasag nalunk (furdot havi 1x ha takaritok), csak nem akarom a gyereken "leverni" hogy nekem nincs segitsegem. A gyerek kesziti ossze az iskolacuccait, csinalja a reggelijet, elpakol maga utan, kitakaritja a nyulketrecet stb, szoval rengeteg aprobb dolgot csinal. Nem akarom meg jobban kotelezni a segitsegre mert a ferjem epp buvarkodik vagy barataival talalkozik.

máj. 23. 16:05
 19/35 anonim ***** válasza:
24%
Miért szivatod saját magad azzal, hogy direkt megszakadsz? Semmi értelme. Keressetek egy megbízható takarítónőt. Ház körüli dolgokat bízzátok szakemberre. A kertet pikk-pakk rendbe teszi egy kertész, akit elég évente pár alkalommal hívni. Gyerekek tanuljanak meg egyedül leckét írni.
máj. 23. 16:09
 20/35 anonim ***** válasza:
53%
Az egyetlen értelmes megoldás, hogy nem dolgozol, vagy csak kisebb óraszámban.
máj. 23. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!