Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire normalis, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire normalis, hogy a ferjem allandoan programol?

Figyelt kérdés

Tizeneve vagyunk hazasok (40-esek vagyunk) , 2 tiz ev koruli gyerekkel. Szep kertes hazban lakunk, anyagilag kozepes szinten elunk.

A kerdesem a hosszabb hazassagban elo felesegekhez szolna. Az en ferjem, velemenyem szerint rettenetesen sok programot szervez es emiatt nagyon tulterhelt az eletunk.

Mindketten teljes munkaidoben dolgozunk, emellett a ferjemnek van tobb professzionalis elfoglalsaga (ezekkel nem keres extra penzt, csak erdeklodes miatt csinalja), emellett az egyik gyerekunk versenyszinen sportol (heti 4-5 edzes + versenyek), masik gyerekunkkel sokat kell tanulni. Es erre jon ra az a rengeteg program. Igazabol ugy erzem a ferjem keptelen megulni a helyen. Nem bir itthon tolteni nyugiban egy fel napot mondjuk, mindig csak menne es menne. Vagy vendegek jonnek, vagy mi megyunk, vagy o megy ceges ugyben, konferenciakra utazik, regi baratai hivjak ide-oda, csak egy vacsora, csak egy kis osszeules. Es ha jon egy iskolai szunet, akkor is csak menni es menni majdnem minden aldott nap.

A gyerekek birjak, mert nyilvan imadjak a programokat, nekem viszont iszonyat faraszto. Lelkileg kimerito.

Mondanom sem kell a hazunk rendbetetelere jutunk el a legkevesbe, emiatt sokat vitazunk. Ferjem szerint jojjon a takaritono, kertesz, mindenre szerelo. Szerintem ezek tobbseget mi is meg tudnank csinalni...

Ha pedig veletlenul ugy jon ki, hogy a ferjem itthon van egy napot mondjuk a hetvegen es nincs program betervezve, akkor is tuti kitalal valamit hogy mennie kelljen.

En jatszodelutanokat szervezek a gyerekek barataival, kirandulast a kozelben, erdei setakat, rollerezest, szoval ilyen "kicsi" programokat.

Ferjem pedig inkabb a messzebbre, menjunk a hegyekbe, vagy utazzunk, ettermezzunk, vendegeskedjunk programokat szereti, inkabb a penzszoros, nagyzolos programokat.

Evente 3-4szer nyaralunk, hetente minden nap van sport a gyerekeknek, minden masodik hetvegen 2 napos verseny, es emellett a rengeteg tanulas. Most is ket nyaralas kozott lesz 4 nap "uresen", ferjem kitalalta ugorjunk le a horvat tengerpartra addig (1 nap oda kocsival, 2 napot ott toltunk, 1 nap vissza...nekem ez elkepzelhetetlen hercehurca mindossze 2 nap tengerpartert).

Tul sokat kerek, hogy nyugisan legyen itthon? Hogy neha-neha szereljen meg valamit, furjon fel egy kepet a falra? Hogy ugy mutasson ferfipeldat a gyerekeknek hogy munka utan hazajon, itthon van, foglalkozik a hazunkkal, szoval jobban jelen van az eletunkben?

2024. ápr. 3. 13:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%
Megértem a kérdezőt. Én pl. otthon lenni is szeretek. Sokszor nem a családdal, hanem barátnővel csinálok beszélgetős szabadidőt. De néha kimondottan vágyok egyedüllétre is. Mi lenne ha nem mindenhova mennétek együtt?
2024. ápr. 3. 15:09
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
5. Mindenkinek mást jelent az hogy "ÉL".
2024. ápr. 3. 15:17
 13/19 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ha van rá pénz, akkor csinálják meg a szakemberek, amit meglehet, ezzel semmi problémát nem látok, lehet te is azért vagy fáradt, mert mindent te akarsz megcsinálni, de az élet nem erről szól, hogy folyamatosan otthon dolgozol, ezerszer mennék inkább kirándulni, programozni a családdal, minthogy otthon gyomláljak a kertben. Nyilván nem kell mindenre embert hívni, egy képet fel tudtok rakni ti is, a hétköznapi elpakolandókat megcsináljátok, de nyugodtan jöhetne kertész és takarító heti 1x.

Azt hittem először, hogy arról lesz szó, hogy a férjed nélkületek akar állandóan régi haverokkal lógni (látom, hogy ez is van, de ez normális), titeket meg leszar, de ahogy nézem, ő simán csak szeretne egy aktív családi életet élni amíg lehet. Tudod mennyit fogtok még otthon dögleni? Lesztek majd 50+ évesek gyerekek nélkül, a férjed sem lesz mindig ilyen fitt, addig kell kiélvezni ezeket az éveket, amíg tartanak.

2024. ápr. 3. 15:21
 14/19 anonim ***** válasza:
21%
Hát gyanús, hogy a férjecske hamarosan dobbantani fog egy szintén PROGRAMOLÓS (atyaég XD) szingli örökmozgó gyerektelen fiatal nővel. Ahogy #10 írta, a házi cseléd baromi unalmas egy idő után. Azért sok sikert a párterápiához. :)
2024. ápr. 3. 15:22
 15/19 A kérdező kommentje:

Sajnos annyi penzunk nincs hogy hetente jojjon a kertesz meg a takaritono. Neha-neha belemennek, nagyobb munkakhoz, de ferjem szerint azert dolgozunk es keresunk penzt, hogy az eletet csak elvezzuk es a munkaidon kivul mar ne dolgozzunk.

Ugy erzem ferjemnek a vilag osszes penze keves lenne. En takarekoskodobb vagyok, hatalmas hitelunk van, szerintem egy kis tartaleknak mindig kell lennie.

A megcsalastol nem felek, nem vagyok feltekeny tipus. Ha menni akar ugyis menni fog.

2024. ápr. 3. 16:59
 16/19 anonim ***** válasza:
58%

"Sajnos annyi penzunk nincs hogy hetente jojjon a kertesz meg a takaritono."

"Ferjem szerint jojjon a takaritono, kertesz, mindenre szerelo. Szerintem ezek tobbseget mi is meg tudnank csinalni..."

Ki az a MI??

"Azota nagy hazat vettunk, csak en takaritom.Nagy kertunk van, csak en tartom fent. Ket kocsink van, csak en takaritom oket. Ket gyerekunk van, en viszek minden reggelt," stb....

Nem vagytok egyformák.

Miért vállalsz többet otthon, hogy agyonfáraszd magad? Van pénz. Azért dolgoztok, hogy ki tudjatok fizetni olyat, ami nektek segítség.

Magadat hajtod teljesen fölöslegesen.

Kellesz a férjednek és kellesz a gyerekeknek. Jó erőben, jókedvűen, nem túlterhelten. Azt csinálhatsz amit akarsz, és amennyit bírsz.

Miért nem élvezed a munkátok eredményét? Értem, szereted, ha az a virág lesz a legszebb, amit te ültettél.

Ültess.

De ha lenne fizetett külső segítség, nem lennél annyira leterhelve, és állítom, mindnyájatoknak jobb lenne.

2024. ápr. 3. 17:10
 17/19 anonim ***** válasza:
89%
Azonnal változtass, állj a sarkadra! Totálisan ki vagy égve, és ez még rosszabb lesz... Elég sokféle úton elindulhatsz, hogy mit teszel, milyen változtatást követelsz meg, válassz. Ott a kisebb ingatlan, a takarító amire majd költ az évi 4. utazása helyett, hogy kiadod neki a részét a házimunkából, háztartásból, gyereknevelésből, stb. Vagy felmondasz, és leszel főállású háztartásbeli.
2024. ápr. 3. 18:39
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell leszarni, egyszerűen megmondod, hogy oké, ti hárman mentek, én maradok itthon. Megnézném, mennyire sűrűn akarna programozni, hogyha azokon a napokon a gyerekek 100% ráhárulnának.

Én kerek-perec megmondanám a férjemnek, ha ez lenne, hogy sziasztok, két nap múlva találkozunk, én addig pihenek, mert a fzom kivan az egésszel.

2024. ápr. 12. 14:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Úristen,ha az én férjem lenne ilyen,persze elfogadom hogy ő ilyen nyugisabb,én szeretem ha pörög az élet 3 kicsi gyerekkel,én is sportolok,néha ő is eljár,és közösen megyünk kirándulni,mindig csinálunk valamit,persze, ő is nyugiba leül nézni a focit,vagy forma 1-et, megbeszélünk mindent.
2024. jún. 17. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!