Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötéssel én is dr. lehetek,ha így veszem fel a nevét?
Figyelt kérdés
Párom állatorvos, én nem vagyok doktor. A vezetéknevem elhagynám, felvenném az övét. Kötőjeles formát semmiképp sem akarok, valsamint né sem szeretnék lenni. Megnéztem a vonatkozó jogszabályokat, semmit nem találok rá, kérem olyan válaszoljon, aki kompetens a témában, nem találgatásokra vagyok kíváncsi. Írok egy példát fiktív nevekkel: ha Kovács Anna és dr. Nagy Milán összeházasodik, akkor a feleség neve dr. Nagy Anna vagy Nagy Anna lesz?jan. 14. 15:57
31/35 anonim válasza:
Nem leszel se doktor se semmi, 8 általánossal pláne nem, hiába találtál egy balek 'doktort' aki elvett.
Szerintem ez trollkérdés, nincs ennyire buta doktorné mint a kérdező :).
32/35 anonim válasza:
Még annyit fűznék hozzá hogy a Dr. státusz személyhez kötött, és nem névhez. Ezért van az, hogy a nevet viselheted a státuszt nem.
33/35 anonim válasza:
Az anyakönyvvezető fel fogja sorolni a lehetőségeidet, akkor, amikor mentek házasságkötési szándékot bejelenteni.
De előre megmondom neked jogszabály nélkül: csak doktorné lehetsz.
34/35 anonim válasza:
Senkit nem zavar, hogy a kérdezőt még meg sem kérték?
Lehet, hogy attól teszi függővé, adott esetben igent mond-e, hogy lehet-e dr. Nagy Anna :)
35/35 anonim válasza:
2013. évi V. törvény a Polgári törvénykönyvről 4:27 paragrafus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!