Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasságkötéssel én is dr....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasságkötéssel én is dr. lehetek,ha így veszem fel a nevét?

Figyelt kérdés
Párom állatorvos, én nem vagyok doktor. A vezetéknevem elhagynám, felvenném az övét. Kötőjeles formát semmiképp sem akarok, valsamint né sem szeretnék lenni. Megnéztem a vonatkozó jogszabályokat, semmit nem találok rá, kérem olyan válaszoljon, aki kompetens a témában, nem találgatásokra vagyok kíváncsi. Írok egy példát fiktív nevekkel: ha Kovács Anna és dr. Nagy Milán összeházasodik, akkor a feleség neve dr. Nagy Anna vagy Nagy Anna lesz?

#név #doktor #névviselés #házassagkötés
2024. jan. 14. 15:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

#18 nem agysebészet. A lényeg hogy doktorné lehetsz, de Dr + saját neved nem.

(#20 voltam)

2024. jan. 14. 17:06
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Olyan vagy, mint azok a dagadt amerikai Karenek, akik veteránnak mondják magukat, és akciókat követelnek mindenhol, mert a férjük katona.
2024. jan. 14. 17:07
 23/35 anonim ***** válasza:
0%

Jogszabalyban ha a ferjna doktor akkor a felesegnév utan teszik az elotagot.

Pl nagy anna dr.

2024. jan. 14. 17:29
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
#23 nagy baromságot írtál, olyan nincs hogy Nagy Anna dr.
2024. jan. 14. 17:32
 25/35 anonim ***** válasza:
71%
23, nem. Ha én Kovács Anna vagyok, és doktor, akkor felvehetem a férjem nevét, és lehetek dr Nagy Anna. Ha nem vagyok doktor, akkor csak Nagy Anna lehetek. Egyértelműen ki kell derülnie, hogy ki a doktor. Abból, hogy Nagy Anna, az sem derül ki, hogy az illető férjezett-e, ami teljesen rendben van, de a doktori címmel való visszaélés már nincs.
2024. jan. 14. 17:45
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyeneket szoktuk jól körberöhögni, üdv egy dr.
2024. jan. 14. 18:07
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

itt a kérdező válasza erre érdemes figyelni és jó nagy betűkkel hogy mindenki lássa:

"Az ügyfelek előtt nagyobb lenne a reputációm, ha dr. lenne a nevem előtt"

Szóval a kérdés úgy hangzik a kedves hölgyhöz, hogy vajon mennyire érzi magát uncomfortable az ügyfelek előtt most magát, és vajon milyen hiánnyal küszködik jelenleg amit magának sem ismer el?

2024. jan. 14. 18:13
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Uhh.. bocs de ez nagyon gáz. Senkit nem érdekel, milyen helyen dolgozol, infantilis és nevetséges dolog dr-ként tetszelegni, ha nem vagy az.
2024. jan. 14. 18:38
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem. Ez annyira evidens. Így nem veheted fel a dr státuszt.

Mert mondjuk te Kis Aranka vagy a férjed Dr. Tóth Tivadar.

Akkor te lehetsz

Dr. Tóthné Kis Aranka

Dr. Tóth Tivadarné Kiss Aranka

Dr. Tóth Tivadarné (simán)

Kis-Tóth Aranka

Tóth-Kis Aranka

Tóth Aranka

Asszem talán mindet leírtam.

Ezek közül kell majd választanod. De ne legyél lusta, keress rá neten.

2024. jan. 14. 19:58
 30/35 anonim ***** válasza:
91%

Két éve házasodtam a férjem dr. és a 29.-es válaszadó tökéletesen leírta milyen variációkból választhattam.

Nincs más jogszabály erre vonatkozóan, ha nem akarsz -né lenni akkor saját doktori címet kell szerezned.

2024. jan. 15. 02:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!