Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasságkötéssel én is dr....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasságkötéssel én is dr. lehetek,ha így veszem fel a nevét?

Figyelt kérdés
Párom állatorvos, én nem vagyok doktor. A vezetéknevem elhagynám, felvenném az övét. Kötőjeles formát semmiképp sem akarok, valsamint né sem szeretnék lenni. Megnéztem a vonatkozó jogszabályokat, semmit nem találok rá, kérem olyan válaszoljon, aki kompetens a témában, nem találgatásokra vagyok kíváncsi. Írok egy példát fiktív nevekkel: ha Kovács Anna és dr. Nagy Milán összeházasodik, akkor a feleség neve dr. Nagy Anna vagy Nagy Anna lesz?

#név #doktor #névviselés #házassagkötés
jan. 14. 15:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
90%
Ha dr akarsz lenni akkor tedd le a doktorit... :D Különben az általad elfogadott opciók mentén nem lehetsz dr.
jan. 14. 16:14
 12/35 anonim ***** válasza:
95%
Ismerősöm, akinek csak érettségije van, és hozzáment egy orvoshoz, kénytelen volt -né-ként felvenni a férje nevét, hogy ő is dr. lehessen. Érdekes, a férje a Facebookon csak (példa) Kovács Péter, míg a feleség dr. Kovácsné Horváth Anna.
jan. 14. 16:16
 13/35 A kérdező kommentje:
Nem ragaszkodom hozzá mindenáron, csupán tájékozódom a lehetőségeimről. Ha nem lehetek dr. a nevének felvételével, akkor marad a lánykori nevem. 2 diplomám van, középvezető vagyok 30-as éveim dacára olyan multinál, ahol jellemzően 45-50 alatt senkit nem neveznek ki ilyen magas pozícióba, tehát nem egy érettségivel rendelkező dohánybolti eladó. Az ügyfelek előtt nagyobb lenne a reputációm, ha dr. lenne a nevem előtt, de ha nem lehet ilyen formában, akkor nem lesz. Né biztosan nem leszek csak emiatt.
jan. 14. 16:21
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amikor bementek az anyakönyvvezetőhöz 30 nappal a polgári előtt, akkor megkérdezheted és teljeskörű tájékoztatást adnak. Ugyanis akkor kell döntést is hoznod ezügyben.

De olyan opció nincs ami téged, mint doktorival nem rendelkező személyt doktorként tüntetne fel. Pont azért, hogy véletlenül se feltételezhesse senki, hogy doktor vagy, miközben nem.

A törvény ezen a szinten már rég felkészült a státuszmániás törtetőkre.

jan. 14. 16:22
 15/35 anonim ***** válasza:
93%
Bogárka, annak sem tudsz utánajárni, hogy tudod eljátszani, hogy doktor vagy. Milyen ügyfél feltételezné rólad, hogy okos vagy?
jan. 14. 16:27
 16/35 anonim ***** válasza:
87%

Volt egy rakás ilyen kérdés már.

NEM lehet olyan neved, ami előtt a BÁRMILYEN tudományos fokozat jelzését nem te szerezted.

PONT.

jan. 14. 16:33
 17/35 anonim ***** válasza:
93%
Az te csak hiszed, hogy az ügyfelek előtt te nagyobb lennél egy dr-el ami nem a te érdemed, ez csak egy korlátozó nézőpont amit a fejedbe vettél, nincs önbizalmad és más erdemenyeivel csillognál khm nos forditva, hogy esne, ha neked lenne dr-ed és a párod felvenné?
jan. 14. 16:51
 18/35 A kérdező kommentje:

Ezzel tisztában vagyok, de nem szeretnék kellő információ ismerete nélkül az anyakkönyvvezetőhöz menni, előzetesen szeretek tájékozódni.

Elismerem, hogy nem vagyok jártas a jogszabályok keresésében. Ha te igen, akkor kérlek segíts egy pontos jogszabályi hivatkozással.

Nem szenvedek önbizalomhiányban, elég merész ilyen kijelentéseket tenned mindössze a feltett kérdésem ismeretében. Természetesen beszéltünk már erről, teljes mértékben rám bízza a döntést, hogy akarom-e viselni a nevét, és ha igen, akkor milyen formában.

jan. 14. 16:58
 19/35 anonim ***** válasza:
15%
Nem hogy dr nem leszel de el is fogtok válni
jan. 14. 16:58
 20/35 anonim ***** válasza:
75%

Doktor akárkiné lehetsz (+ Kis Piroska). Itt egyértelműen látszik hogy a férj a doktor.

Én egyébként ismertem egy fordított esetet is. A nő volt ügyvéd, Dr. Kis Piroska és később férjhezment és lett férjezett neve hogy Kovácsné Dr. Kis Piroska. Mindenki úgy emlegette és kereste telefonon hogy Dr. Kovácsné, nem elítélhető módon elege lett ebből és nevet változtatott, saját leánykori nevén doktorkodott tovább.

jan. 14. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!