Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötéssel én is dr. lehetek,ha így veszem fel a nevét?
Kérdező, amikor bementek az anyakönyvvezetőhöz 30 nappal a polgári előtt, akkor megkérdezheted és teljeskörű tájékoztatást adnak. Ugyanis akkor kell döntést is hoznod ezügyben.
De olyan opció nincs ami téged, mint doktorival nem rendelkező személyt doktorként tüntetne fel. Pont azért, hogy véletlenül se feltételezhesse senki, hogy doktor vagy, miközben nem.
A törvény ezen a szinten már rég felkészült a státuszmániás törtetőkre.
Volt egy rakás ilyen kérdés már.
NEM lehet olyan neved, ami előtt a BÁRMILYEN tudományos fokozat jelzését nem te szerezted.
PONT.
Ezzel tisztában vagyok, de nem szeretnék kellő információ ismerete nélkül az anyakkönyvvezetőhöz menni, előzetesen szeretek tájékozódni.
Elismerem, hogy nem vagyok jártas a jogszabályok keresésében. Ha te igen, akkor kérlek segíts egy pontos jogszabályi hivatkozással.
Nem szenvedek önbizalomhiányban, elég merész ilyen kijelentéseket tenned mindössze a feltett kérdésem ismeretében. Természetesen beszéltünk már erről, teljes mértékben rám bízza a döntést, hogy akarom-e viselni a nevét, és ha igen, akkor milyen formában.
Doktor akárkiné lehetsz (+ Kis Piroska). Itt egyértelműen látszik hogy a férj a doktor.
Én egyébként ismertem egy fordított esetet is. A nő volt ügyvéd, Dr. Kis Piroska és később férjhezment és lett férjezett neve hogy Kovácsné Dr. Kis Piroska. Mindenki úgy emlegette és kereste telefonon hogy Dr. Kovácsné, nem elítélhető módon elege lett ebből és nevet változtatott, saját leánykori nevén doktorkodott tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!