Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Boldog kapcsolatnak indult, pokollá vált. Tehetetlennek èrzem magam, hogyan tovább? (Részletek a leírásban, hosszú a sztori.)
Tudom, hogy senki nem terapeuta a kommentelôk között de kérlek fordítsátok le nekem mit rontottam el (hozok egy konkrét példát):
màsok az ètkezési szokàsaink, ô hozzászokott a napi 3x fôtt kajákhoz, és amikor volt rá kapacitásom, mindig adtam neki fôtt ètelt. A kedvencei a curryk, amiket nem kevès idô elkèszíteni, és én gyakran nem is eszem meg, mert nem bírja a gyomrom a csípôset. (Nekem elèg egy nutellás kenyèr is pl vacsorára.) Amikor nem tudtam neki fôzni, rámolvasott, hogy neki nem elèg a szendvics, kell a kalória. Elfogadtam. Azt kèrte inkàbb csináljak olyan fôtt vacsorát, amit én is megeszek. Készítettem is egy nagy adag mézesmustáros csirkèt burgonyakrokettekkel, de erre meg beszólt hogy már 3. étkezésnél is ugyanazt kapta, miért nem ettem többet, elfogyott volna hamarabb és mindenki “jól jàrt volna”. (Nyíltan utalva arra, hogy uj koszt lenne az asztalon màsnap.) Mivel ez már a sokadik beszólàs volt, kirobbant belôlem hogy hagyja már abba a negatív kommenteket, de azzal védekezett hogy ez csak egy “beszélgetésindító kèrdés volt”, hogy én miért nem ettem többet? Egyszerûen nem èrtette meg, hogy a kèrdôjeles végû mondatok is lehetnek bántóak.
Megjegyzem: ô nem fôz. Valamikor régen megsèrtôdött valami konyhai apróságon, és soha többet nem tette be a lábát a konyhába, egyetlen fakanalat nem emelt fel. Néha elmosogatott, azt aláírom, az nagy segítség volt.
Jesszus, ez a faszi egy rémálom, de te is megéred a pénzed, ha a hisztijénél nem borítottad rá az asztalt. Mondjuk azt a részt én sem értem, hogy hogy sikerült azt jó megoldásnak kihoznotok, hogy ő fog éjszakázni a gyerekkel munka mellett, ez nonszensz. És mit gondoltatok, aludni mikor fog?
Várd meg, amíg nagyobb lesz a gyerek és lehet bölcsibe vagy oviba adni, addig menj el dolgozni, függetlenül a "párod" hangulatától és tegyél félre pénzt arra készülve, hogy lelépsz a fenébe a gyerekkel együtt.
Jézusisten!
Nah az első 1 év a legnehetebb, ezen már mJdnem túl vagytok!
De itt sokmindent át kell beszélnetek...
1. Nem kovetelhet ennyi főzest tőled. Szerintem elkényesztetted etéren.
2. Ne csak ő ejszakazzon mert azt nem lehet ép ésszel birni.
3. Be tudod adni bolcsibe 10 hosam ha visszamesz dolgozni ( ahogy elnezlek neked szukseged lenne erre)
4. A legjobb hazassagban is vannak kiabalasok konfliktusok. Pont most beszeltem erről a pszichologusommal
5 vannak derfiak akik nem tudnak mit kezdeni a babaval csak ha nagyobbak lesznek. Vagy epp a szült feleségükkel. Erről beszelnetek kene!
6. Vannak ff-ak akik ugy fejezik ki a szeretetüket h megadják az anyagi biztonsagot. Az én ferjem is hasonlo
Namost... Az én férjem is hozzászokott kvázi egyke gyerekként (kései gyerek, a tesói kirepültek mire megszületett), hogy fényesre van nyalva a popója. Szerencsére nem a rosszabb fajtából való, sokáig élt egyedül is, tudja mivel jár a háztartás.
Neki alap volt, hogy az anyukája hatalmas kondér kajával várja haza a suliból és azt eszi ebédre, uzsira és vacsorára is, majd másnap ugyanez, csak új kajával. Amikor összejöttünk, ez volt kvázi az elvárás, míg én elvagyok bőségesen egy meleg étkezéssel is, én így nőttem fel.
Én közöltem, hogyha neki ez az elvárása, akkor oké, de tartson szépen el, háztartásbeli leszek. Az anyukája már nyugdíjas volt, baromira ráért főzőcskézni, én két állásban dolgozom, kizárt hogy utána mindennap a konyhában fogok robotolni azért, hogy neki legyen napi 3 meleg kajája. Abban szerintem te hibáztál, hogy kiszolgáltad az ilyesfajta igényeit.
Mit ad isten együtt vagyunk 8 éve és még nem halt éhen, pedig amióta a kislányunk megszületett (16 hónapos), igencsak megcsappant a főzéseim száma, az is akkor történik zömében, amikor már itthon van.
Mit rontottál el? Hogy szemethunyva elnézel neki mindent és robotolsz, hogy a kedvére tegyél. Terhesen cipekedni, költözködni, egyedül rendbetenni egy házat? Meddig tűröd, hogy semmibe vesz?
#26.
Tökéletes meglátás!
Nagyon könnyen el lehet valakit kényeztetni.
Kérdező!
Állj a sarkadra és ne hagyd, hogy rabszolgát csináljon Belőled. Le kell ülnötök és át kell beszélnetek, kinek mik az elvárásai, ki mit tud teljesíteni. Egy család vagytok, ez csak úgy működhet, ha mindketten tesztek is bele...
ELADNI A HAZAT ES KOLTOZNI AHOVA SZERETNÉL
Ha nem akkor marad a depiség.
Te valasztasz
Ha bem akar akkor valas es utanna költözöl.
Egyetlen megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!