Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól érzem, hogy iszonyatosan elrontottam az életem, hogy ehhez az emberhez mentem hozzá?
15 éve vagyok a férjemmel, mindössze 20 évesen jöttünk össze.
A nagyobbik gyerekünk most 12 éves. Még a tanév vége felé nagyon sok panasz érkezett rá, hogy iszonyatosan bántja pár társával együtt egy osztálytársát, kb. legalja színvonalú bullyingnak volt kitéve. Én nagyon elkeseredtem, hogy hol rontottam el, és mindent szerettem volna, csak azt nem, hogy ilyennel kelljen szembenézni a saját gyerekemmel kapcsolatban. Iszonyatosan leszidtam, elmondtam neki, hogy mekkorát csalódtam benne, és, hogy végtelenül elkeserít. Meg is büntettem, hogy a nyáron nem mehet semmilyen táborba és nyaralni sem megyünk (ezt be is tartottam).
A férjem viszont teljesen más állásponton van. Szerinte elég lett volna egy alapos beszélgetés, amiben elmagyarázzuk szépen, hogy miért nem szabad ilyesmit tenni a másikkal. De a legnagyobb baj az az, hogy amikor a gyerek nem látta, még vigyorgott is a beszólásokon, amiket visszahallottunk, hogy mondtak a másik kisfiúra, valamint képet is nézett róla és vihogott a gyereken. Szerinte természetes viselkedés a bullying, és csak társadalmi elvárás az, hogy ne legyen jelen, épp ezért kellene nevelni, magyarázni és nem büntetni. Még olyat is bevallott, hogy félt attól, hogy mi gyerekünk lesz a tápláléklánc alján, és nagyon örül, hogy nem így lett, hanem jól tanul és sportol is, és ez a kis affér még mindig jobb, mintha ő lenne "az a kis nyikhaj".
De mégis rámhagyta a döntést, de még mártírkodott is egy sort, hogy neki "úgysincs beleszólása" a végső döntésbe.
Nos, én több ponton lesokkolódtam, megundorodtam és úgy érzem, hogy válságban van a házasságunk. Fogalmam sincs, én reagálom-e túl, és ez csak egy sima véleménykülönbözés, vagy jogosak az érzéseim. Másoknak elmesélni, tanácsot kérni nem merek, mert arra nem vagyok kíváncsi, hogy terjesztik majd, hogy hisztis vagyok, de a másik véglettől is félek, mégpedig attól, hogy szégyenkeznem kell a férjem miatt.
Ti mit gondoltok?
Az életedet nem rontottad el, de innen nagyon nehéz lesz. Átérzem a problémádat.
Akár együtt maradtok, akár nem, a férjed értékrendszere nálad már (jogosan) megbukott.
15 év után szerintem egy ilyen betesz a házasságnak.
Ilyen szintű kúlönbség nem volt a feleségem és köztem, de nálunk is rendszeres volt, hogy egy számomra fontos problémát ő bagatellnek nevezett és lesöpört az asztalról. Nem is maradtunk együtt, pedig három kisgyerek maradt a válás után.
Bárhogy döntesz, az életednek nincs vége, a gyerek érdekei mellett a sajátodat is tartsd szem előtt.
Sok szerencsét, és sajnálom.
Milyen kár, hogy ilyen dolgokat évek és gyerek után tudunk meg a másikról…
Persze első hallásra azt gondolná az ember hogy csak egy apró vélemény különbség ami nem vezethet váláshoz, jobban belegondolva pedig teljesen megváltoztat és már nem úgy nézel rá mint eddig, teljesen jogosan. Van egy olyan sanda gyanúm is, hogy a hátad mögött a gyerek előtt is hangoztatja ezt a nézetét és még kacsint egyet neki; mondván milyen büszke rá. Ekkora érzelmi intelligenciával aligha érdemel családot egy ilyen ember, s őt már nem, de remélem a gyereked még megtudod neveleni.
Én nullás géppel leborotválnám a haját és úgy küldeném el az évnyitóra. Nem tartom elegendőnek a beszélgetést és a nyaralás megvonását, mert láthatóan eredménytelen volt mindegyik.
Azt is kilátásba helyezném, hogy ha továbbra is folytatja az iskolai bántalmazást, akkor minden délután járnia kell valamilyen plusz órára. Megérdeklődném, hogy mi van ingyen. Nálunk néptánc, foci és furulya, és hegedű órák vehetőek igénybe ingyenesen. Az állami zeneiskolából járnak ki tanárok a suliba és hangszert is lehet kölcsönözni. Túl sok az energiája, le kell kötni.
Mindenesetre semmiképp ne hagyd annyiban a dolgot, mert ha a bántalmazott gyermek öngyilkos, vagy lelki beteg lesz, akkor te is hibás leszel a gyerekeddel együtt!
26. Nem rossz ötlet..valahogy el kellene érni, hogy a kölök is belekóstoljon milyen az, ha folyamat céltábla és rajta gúnyolódnak. Akkor 3x is meggondolná szórakozik e másokkal.
De pszichológus is kell mindenképp.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!