Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megtartanátok a gyereket így? Nem tudom mi tévő legyek😢
Férjemmel tavaly házasodtunk össze, utána ki is jöttünk külföldre, a jelenlegi munkánkkal elég szépen keresünk és szeretjük is. Egyikünk szülője sem tehetős, nem örököltünk semmit, mindent a 0-ról kell felépítenünk és most ez volt az elsődleges cél, pénzt gyűjteni majd házat venni stb. Gyerektémán nem is gondolkoztunk, nem volt eldöntve hogy igenis szeretnénk vagy sem. Én úgy voltam vele, hogy ha majd minden körülmény meglesz és úgy fogom érezni hogy vágyok rá akkor lesz.
Most úgy néz ki terhes lettem és hatalmas pánik kapott el. Ez minden tervünket keresztül húzza, haza kell mennünk, párom otthon megint dolgozhat alacsonyabb fizetésért, én utána ugyanazt mint mielőtt kijöttünk, de alig tudtunk félre tenni belőle. Ráadásul azt sem döntöttük el pontosan hol szeretnénk élni, meg is szoktuk itt kint és talán a jövő szempontjából is jobb lenne de nincs sajàt albérlet mèg és gyerek mellett ezt nem lehet dolgozni.
Szóval otthon kell lennem főleg ameddig pici, anyukám és anyósomék segítenének mindenben. De nagyon félek, hogy ennyiből nem tudunk mindent biztositani, azt meg ahogy èn nőttem fel nem akarom, hogy hónapról hónapra osztani-szorozni.
Itt kint van egy olyan lehetőség, hogy tablettával is meglehet szakítani a korai terhességet, folyamatosan gondolkozom mit tegyek. Reálisan átgondolva jobb lenne 3-4 év múlva bevállalni, de biztosan marcangolna a lelkiismeretem ha ezt megteszem.
Viszont attól is félek ha nem vágyott baba , milyen anya leszek, vajon azt fogom érezni hogy feladtam az életem miatta? Rengeteg olyat olvasok, hogy megbánták és már nem szülnének ha tehetnék. Rettegek hogy ilyen helyzetbe kerülök, rettegek a jövőtől. Párom először örült, de miután mondtam a tablettát elgondolkodott, viszont fél hogy megbánjuk.
Összesen 50ezer eurónk van eddig és egy kicsi autónk. Ennyi.
Ti ez esetben mit tennètek? Nyilván a saját döntésünk, de jó lenne tapasztalatokat olvasni, ki mit csinált volna másképp, mennyire nehéz ezeket gyerekkel elérni stb.
26 n
Én sem szeretnék alapból gyereket, de biztos, hogy nem vetetném el ilyen körülmények között, hogy házasságban fogant (gondolom jól működő, egymást szerető házasság), és külföldön éltek.
Nem tudom, melyik ország és mit dolgoztok, de ott még egy fizetésből is könnyebb megélni, mint itthon és sokkal több lehetőség van anyaként is. Pl visszamenni félállásba dolgozni, több a bölcsőde, stb
#24! Persze, hogy jobb érzés, de azért ne mondja már nekem senki, hogy ez nem elkényelmesedés, hogy abból csinál problémát a kor embere, hogy meg kell néznie, hol olcsóbb a kabát🙄 Miért, nem ér rá? Fel nem fogom, mi azzal, a probléma, hogy nem a legdrágább kabátot kapja a gyerek. Az a lényeg, hogy az olcsóbban se fázzon. Tudtál kabátot venni? Akkor, mi a gond?
Bocs, nem neked szól, csak most pont te írtad. De tök általános itt az oldalon, hogyha valaki nem szórja két kézzel a pénzt, hanem megnézi, hogy mire ad ki, az ne is vállaljon gyereket. Ugyanúgy megad mindent a gyerekének, mert a kisgyerek aztán végképp nem azt nézi, hogy olcsóbb vagy drágább kabát van rajta. Ez csak a szülő kényelme.
Ha nem tartod meg, később nagyon bánni fogod.
Én ilyen "megtartott" gyerekkként kezdtem.
Ne haragudj, de én nem értem a problémádat, ami az anyagiakat illeti. Mi is nulla háttérrel indultunk, bár jó végzettségeink vannak, némi hitellel ugyan, de megteremtettük a hátterünket. Minimális tüske sincs bennünk a szüleink felé.
Van egy autótok és 20 millió megtakarításotok és sírsz, mert nincs semmitek? :D Egy kicsit értékeld át szerintem az élet dolgait, mert ennyi tartalékkal külföldön is eltudtok menni saját albérletbe biztonságosan, ha egy fizetés és a családtámogatás elegendő a megélhetésetekhez, de ha úgy döntötök és hazajöttök, akkor hozzácsapjátok 12. hét után a babavárót is kamatmentesen és 30 millióért már egész jó kis lakást is vehettek akár egy kisebb városban.
Mi terveztük és vártuk a kislányunkat, de amikor megláttam a pozitív tesztet így is brutál sok kétségem lett, hogy biztosan készen vagyunk-e erre és alkalmas vagyok-e az anyaságra. Az persze nem volt kérdés, hogy megtartjuk-e, de iszonyat hülye gondolataim voltak. Ma már 1,5 éves, ha lehetne sem csinálnám vissza. Nektek kell éreznetek, hogy a ti kapcsolatotokba most hogyan fér bele egy gyerek és hogy hol telepedtek le ehhez. Szerintem ehhez külső segítséget (itteni kommenteket sem) nem szabad figyelembe venni, hiszen a ti életetek, a ti döntésetek, mi nem ismerünk titeket.
Írd le pro kontra az érveket színjózan hideg logikával végiggondolva.
Ennyit tehetsz, aztán döntesz.
Én semmilyen esetben nem tartanék meg gyereket, mert nincs annyi bevételem, hogy jó letet biztosítsak neki, ha ne adj ég ketten maradnánk, és nem, nem duplaműszakozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!