Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megtartanátok a gyereket így?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megtartanátok a gyereket így? Nem tudom mi tévő legyek😢

Figyelt kérdés

Férjemmel tavaly házasodtunk össze, utána ki is jöttünk külföldre, a jelenlegi munkánkkal elég szépen keresünk és szeretjük is. Egyikünk szülője sem tehetős, nem örököltünk semmit, mindent a 0-ról kell felépítenünk és most ez volt az elsődleges cél, pénzt gyűjteni majd házat venni stb. Gyerektémán nem is gondolkoztunk, nem volt eldöntve hogy igenis szeretnénk vagy sem. Én úgy voltam vele, hogy ha majd minden körülmény meglesz és úgy fogom érezni hogy vágyok rá akkor lesz.

Most úgy néz ki terhes lettem és hatalmas pánik kapott el. Ez minden tervünket keresztül húzza, haza kell mennünk, párom otthon megint dolgozhat alacsonyabb fizetésért, én utána ugyanazt mint mielőtt kijöttünk, de alig tudtunk félre tenni belőle. Ráadásul azt sem döntöttük el pontosan hol szeretnénk élni, meg is szoktuk itt kint és talán a jövő szempontjából is jobb lenne de nincs sajàt albérlet mèg és gyerek mellett ezt nem lehet dolgozni.

Szóval otthon kell lennem főleg ameddig pici, anyukám és anyósomék segítenének mindenben. De nagyon félek, hogy ennyiből nem tudunk mindent biztositani, azt meg ahogy èn nőttem fel nem akarom, hogy hónapról hónapra osztani-szorozni.

Itt kint van egy olyan lehetőség, hogy tablettával is meglehet szakítani a korai terhességet, folyamatosan gondolkozom mit tegyek. Reálisan átgondolva jobb lenne 3-4 év múlva bevállalni, de biztosan marcangolna a lelkiismeretem ha ezt megteszem.

Viszont attól is félek ha nem vágyott baba , milyen anya leszek, vajon azt fogom érezni hogy feladtam az életem miatta? Rengeteg olyat olvasok, hogy megbánták és már nem szülnének ha tehetnék. Rettegek hogy ilyen helyzetbe kerülök, rettegek a jövőtől. Párom először örült, de miután mondtam a tablettát elgondolkodott, viszont fél hogy megbánjuk.

Összesen 50ezer eurónk van eddig és egy kicsi autónk. Ennyi.

Ti ez esetben mit tennètek? Nyilván a saját döntésünk, de jó lenne tapasztalatokat olvasni, ki mit csinált volna másképp, mennyire nehéz ezeket gyerekkel elérni stb.

26 n

2023. aug. 12. 18:35
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
49%
Ilyenkor elgondolkodom hogy 2 generációval ezelőtt mikor a fürdőszoba nélküli kádárkockába szulettek a gyerekek akkor ott vajon mennyire gondoltak túl a szülők
2023. aug. 12. 19:35
 12/35 anonim ***** válasza:
78%
És látva a jelent, kicsit jobban túl kellett volna gondolni.
2023. aug. 12. 19:36
 13/35 anonim ***** válasza:
67%
Sose értettem ezt a bezzegelést. Bezzeg régen háborúban is szültek, bezzeg régen fürdő nélküli házba is szültek, bezzeg így, bezzeg úgy. Azért az megvan, hogy ma 2023 van, eltelt jó pár évtized és értelmes, felelősségteljes ember nem akar eszetlenül beleszülni a nagyvilágba, hanem átgondolja és mérlegel, hogy tudna-e megfelelő körülményeket biztosítani annak a gyereknek?
2023. aug. 12. 19:46
 14/35 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam végig a válaszokat, mert ami azonnal felmerült bennem, hogy miért kellene emiatt hazajönnötök? Nehéz, de anyai/anyósi segítség nélkül is végig lehet vinni a csecsemős időszakot.

Persze a te életed, a te döntésed. Az ottani tablettás abortusz kétség kívül humánusabb, meg kíméletesebb mint itt a szivhangozás, meg aztán az élve szétszaggatás (abortusz). Ezt neked kell eldönteni mit akarsz, mi fér bele.

A másik meg ha ilyenektől félsz, az lehet 10 év múlva se lesz jobb. Sőt addigra több mindent látsz.

2023. aug. 12. 19:46
 15/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi választ.

Igen tudom, hogy régebb nem számított, csak legyen gyerek, ezért nem vagyunk jobb helyzetben mi sem. Persze jó hogy felneveltek bárhogyan is, de egy pici tüske ott van, hogy miért nem tudtak legalább egy ingatlant vagy kezdőtőkét biztosítani hogy könyebb legYen a jövő. Plusz a mai árakkal egy fizetésből nagyon nehéz . Anno nagyiék eladtak egy tehenet és megvolt a ház alapja.. most egy fél életet le kell dolgozni ha nem születtél “jó” családba.

Pontosan ezt tapasztaltam és nem ilyen életet szeretnék adni a leendő gyermekemnek, de az a kérdés hogy emiatt ne adjak egyáltalán? :(

2023. aug. 12. 19:59
 16/35 anonim ***** válasza:
44%

Ez egyáltalán nem tűnik vészes helyzetnek

Nem azt mondtam hogy az jó volt mikor a szegénységbe szulettek

De ilyen a legtöbb magyar nagyszülő(a mieink) nem szulettek volna meg…

Aki férjnél van az már nincs olyan helyzetben hogy kilátástalan lenne…

Nekem az anyámnak volt abortusza és a testvérem ment el így, most már 20 felett LENNE, ez a kérdés ott lesz örökre a fejemben hogy csak lenne

2023. aug. 12. 20:06
 17/35 anonim ***** válasza:
38%

Már miért ne lehetne kilátástalan helyzetben az, aki férjnél van?? Attól még ugyanúgy lehetnek anyagi vagy egyéb problémáik.

Az viszont szerintem elég meredek, hogy te egy embrióra a “testvéredként” hivatkozol és azon gondolkozol hány éves lenne…. A szülők ilyesfajta magánéleti döntéséihez amúgy sincs semmi közük a jövőbeli/meglévő gyerekeknek, nem kell róla beszámolni nekik.

2023. aug. 12. 20:26
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Igazából egy gyerekvállalás mindig olyan mint egy szerencsejáték, sosem tudhatod mi fog kisülni belőle.. úgy kell erre felkészülni hogy mindenre számíts, lehet hogy tökéletes alakul minden, de lehet te fogsz majdnemhogy elhunyni a szülőágyon, láttam én már mindent. Akkor vállald ha tényleg fizikailag, lelkileg, szellemileg mindenhogy készen állsz rá, minden eshetőségre is. Ja és mindenképp gondold át azt is hogy ki az apja, alkalmasnak gondolod-e hogy veled végigcsinálja,vagy azt is ha esetleg egyedülálló anya lennél azt bírnád-e. Tényleg mindenre kell gondolni.
2023. aug. 12. 20:27
 19/35 anonim ***** válasza:
63%

17 hat nem is szolhattam bele ne aggódj

Mert mi lett volna? Nem a testvérem?

Én is ugyanúgy embrióból indultam mint o

2023. aug. 12. 20:34
 20/35 anonim ***** válasza:
44%
Akkor lett volna az, HA megszületik, de mivel még fejletlen embrióként abortálva lett, így nem a testvéred ment el, ahogy te hivatkoztál rá..
2023. aug. 12. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!