Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "nézd az anyját, vedd a lányát" mondás hasznos tanács?
Pszichológusok írásaiban olvastam, hogy az emberek döntő többsége csak arra figyel, amikor házasodni készül, hogy milyen a menyasszony. Viszont tulajdonképpen azt kéne jobban megnézni, hogy milyen az anyja. Hogyan viselkedik a férjével, mennyire mozog otthonosan a konyhában, hogyan szervezi a család életét, mert elég nagy valószínűséggel hasonló élethelyzet vár az aktuális vőlegényre.
Nekem ez kicsit furcsa volt, mert gondolom, hogy mindenki egyéniség, de lehet mégis nagyon öröklődnek ezek a minták. Mindenesetre az nem jó jel, ha látszik, hogy a leendő anyós házisárkány, sokat veszekszik a férjével vagy ha elvált és örökké negatív kontextusban beszél róla. Ezek olyan rossz érzést keltenek az emberben, hogy valószínűleg őt is könnyen lapátra teszik konfliktusok esetén. Ti hogy látjátok? Akik már esetleg tapasztaltabbak és emlékeztek, mekkora az átfedés az anyósotok és a feleségetek viselkedese közt?
Ez nem mindig igaz. Azokat a kommenteket sem értem (nem itt, hanem általában), hogy azok csalnak, ahol a szülők házassága is rossz volt. Ez egyáltalán nem igaz, nem csak ettől függ...
VISZONT! Nálunk igenis igaz ez a mondás. A feleségem gyakran passzív agresszív, persze az elején nem volt ilyen. Toxikus, neki nem lehet semmit felróni, ha felemelem a hangom, akkor szerinte már kiabálok vele. Bezzeg fordítva megteheti,az rendben van. Arra fogta, hogy én tettem ilyenné. Időbe tellett mire kiismertem az anyósomat, mert viszonylag ritkán találkozunk. Sajnos későn ismertem fel, hogy az anyós is ugyanúgy bánik az urával. Az apósom egy papucs, mindig az van amit az asszony akar, nem mer dönteni nélküle. Megcsinál mindent otthon, az anyós viszont akkor is beszólogat neki, úgymond b.sztatja mindig. Az após meg tűr és tűr. Sajnos ezt a toxikus viselkedést vélem felfedezni a feleségemben is. De az biztos, hogy én nem leszek olyan mint az após. Sajnos az nem tetszik a feleségemnek, hogy én visszaszólok ha valami nem tetszik és nem hagyom rá a dolgokat.
Szóval érdemes lett volna az anyóssal több időt töltenem 😁 bár az elején az is sokáig játszotta a szépet előttem
Nagyon sok igazság van ebben a mondásban, nőként mondom ezt. Engem nagymamám nevelt, és most, idősebb koromra sokszor felfedezem magamban az ő temperamentumát, lobbanékonyságát.
A férjem viszont csak külsőleg hasonlít az apjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!