Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A "nézd az anyját, vedd a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "nézd az anyját, vedd a lányát" mondás hasznos tanács?

Figyelt kérdés

Pszichológusok írásaiban olvastam, hogy az emberek döntő többsége csak arra figyel, amikor házasodni készül, hogy milyen a menyasszony. Viszont tulajdonképpen azt kéne jobban megnézni, hogy milyen az anyja. Hogyan viselkedik a férjével, mennyire mozog otthonosan a konyhában, hogyan szervezi a család életét, mert elég nagy valószínűséggel hasonló élethelyzet vár az aktuális vőlegényre.

Nekem ez kicsit furcsa volt, mert gondolom, hogy mindenki egyéniség, de lehet mégis nagyon öröklődnek ezek a minták. Mindenesetre az nem jó jel, ha látszik, hogy a leendő anyós házisárkány, sokat veszekszik a férjével vagy ha elvált és örökké negatív kontextusban beszél róla. Ezek olyan rossz érzést keltenek az emberben, hogy valószínűleg őt is könnyen lapátra teszik konfliktusok esetén. Ti hogy látjátok? Akik már esetleg tapasztaltabbak és emlékeztek, mekkora az átfedés az anyósotok és a feleségetek viselkedese közt?

2023. júl. 3. 12:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
76%
A tudatosság egy jó eszköz arra, hogy ne úgy viselkedjünk, ahogy a szüleink, de az elsö pillanatban, amikor valaki elveszti a kontrollt valamiért, ösztönösen aszerint a viselkedésminta szerint fog cselekedni, amit látott. Ez nem egy olyan dolog, hogy kimondjuk, hogy nem akarunk hasonlítani a szüleinkre és onnantól az életünk teljes hátralévö részében nem fogunk hasonlítani rájuk, söt ha ez a gondolat így megfogalmazódik, akkor tudat alatt már biztosan jelem van ugyan az a viselkedésminta.
2023. júl. 3. 13:48
 12/26 anonim ***** válasza:
62%
Pasira is igaz.
2023. júl. 3. 13:53
 13/26 árokpart ***** válasza:
34%
Húha úgy látom , hogy összeült itt a pszichológia, pszichiátria tanszék. Még kész szerencse, hogy a kijelölt párt mielőtt elvennétek előtte nem hivattok össze bírói-igazságügyi szemlét, hogy megvizsgálják. Drága Istenem!
2023. júl. 3. 13:59
 14/26 anonim ***** válasza:
59%
Leírom a történetem, aztán mindenki eldöntheti, hogy mit gondol róla. Megismertem a volt feleségem. Elvált család, az anyja 6 éves korában megcsalta az apját, és elköltözött a szeretőjéhez. Az apja nevelte fel út és az öccsét. Mielőtt bemutatott neki, elmondta, hogy mi volt a helyzet, és azt is, hogy örökké utálni fogja emiatt. Kérte, hogyha hasonlítani kezd az anyjára, akkor lőjjem le. Ezt erős kiállásnak láttam, elhittem. Eltelt 20 év, a volt feleségem megcsalt, lebukott, elköltözött a szeretőhöz. A válás lassan haladt, beütött a covid. A bírónak azt mondta, hogy felesben akarja nevelni a gyerekeket, a bíró így is döntött, most heti váltásban vannak. Lehet mondani, hogy ez véletlen, de én hasonlóan gondolom mint 11-es, ha beüt a ménkő, itt most életközép válság, akkor beindulnak tanult minták. Én bánom, hogy hagytam magam meggyőzni arról, hogy ennek a mondásnak nincs semmi alapja. Elég sokan megerősíthették a múltban, ha ez így fennmaradt. Persze kivételek mindig vannak. De lehet, hogy még csak nem jött el az ő idejük.
2023. júl. 3. 14:07
 15/26 anonim ***** válasza:
48%

"Leírom a történetem, aztán mindenki eldöntheti, hogy mit gondol róla"

Ez egy kis sztoricska. 1. Ebből kéne levonni a következtetést, és mindenkit elítélni?

11-es idióta.

2023. júl. 3. 14:15
 16/26 anonim ***** válasza:
63%
Az életemről írtam, nekem több, mint egy kis "sztoricska". Gyakorolhatnál egy kis empátiát. Másrészt ki mondta, hogy MINDENKIT az én tapasztalatom alapján kell megítélni? Egy szólásról volt szó a kérdésben, amire nekem volt egy történetem, ami alátámasztotta. Kérjek bocsánatot érte, mert megosztottam?
2023. júl. 3. 14:33
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Néha van, hogy az anya jobban néz ki, mint a lánya...
2023. júl. 3. 17:45
 18/26 anonim ***** válasza:

#15: Le idiotazhatsz miutan te is olvastal rola a temaban elismert, hozzaerto szakemberektol es ala is birod tamasztani egy ellenervvel.

Ez a "nem tetszik amit mond a masik, szoval idiota" hozzaallas utoljara ovodaban volt meno.

Gondolom elvehettek toled a homokozoban a lapatot.

2023. júl. 3. 19:21
 19/26 Senior Séf ***** válasza:
79%
Mindkét feleségem esetében igaz a mondás tartalma, pedig fiatal koromban hülyeségnek tartottam.
2023. júl. 4. 20:03
 20/26 anonim ***** válasza:

"Le idiotazhatsz miutan te is olvastal rola a temaban elismert, hozzaerto szakemberektol es ala is birod tamasztani egy ellenervvel."

Te állítottál, neked kell bizonyítanod. Az, hogy "olvastam valahol" nem elég. Mert ennyire pont elég az vitaszempontból, hogy nem, egyformán vagyunk hitelesek.

Sorolhatod a forrásaidat.

2023. júl. 4. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!